Articolele din categoria ACTUAL:

Pastile de IOD, distribuite GRATIS populației
De ce se grăbește Rafila să scape de pastilele de iod - când expiră medicamentele care au costat 6 milioane de euro
​Pastilele de iod de care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să scape "cât mai repede" au termen de valabiliate de 3 ani, așa că nu se pune problema că acestea ar expira în curând. Și totuși, de ce se grăbește ministrul Sănătății? Simplu: chiar într-un Ordin al Ministerului Sănătății există o prevedere care îl încurcă pe Rafila - care și-a legat, practic, numele de această campanie de distribuire a iodului. Deși expiră abia peste 2 ani și jumătate, pastilele de iod pot fi păstrate în farmacii doar 6 luni, apoi se întorc la DSP-uri, de unde, practic, o eventuală distribuire către populație ar fi și mai complicată.
Sursa foto: Pixabay
Au vrut să ia plaja acasă, dar s-au ales cu amenzi usturătoare
În loc de suvenirele obișnuite, turiștii care au vizitat plajele din Sardinia au vrut să ducă acasă o amintire inedită: 22 de kilograme de nisip, pietre și scoici. Este vorba despre turiști din România, Polonia, Spania, Serbia, dar și din Italia. Cu toții au fost prinși de vameșii italieni pe aeroportul din Alghero cu bagajele pline de amintiri de la malul mării. Nisipul și scoicile proveneau de pe plajele emblematice din nordul insulei Sardinia. 
Captură video Realitatea Plus Exclusiv
Masacrul de la Bascov | Psiholog criminalist: Astfel de indivizi sunt o bombă cu ceas, în orice clipă pot reacționa violent
Persoanele cu afecțiuni psihice precum bărbatul di Bascov, care și-a masacrat propria familie, sunt asemeni unei bombe cu ceas, pot oricând acționa extrem de violent, a explicat psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, într-o intervenție la Realitatea Plus. Acesta a precizat însă că e greu de stabilit gradul de vinovăție directă, pentru că astfel de oameni au nevoie de o îngrijire și un regim medicamentos strict, de preferință în instituții sau sub supravegherea unor persoane de specialitate.  
Centrala Zaporojie, Ucraina (Profimedia)
Război în Ucraina, ziua 168: Situația centralei nucleare Zaporojie, în atenția G7 și a Consiliului de Securitate al ONU. Civili uciși în bombardamentele din Bahmut și Staryi Saltiv - LIVE TEXT
După 168 de zile de conflict, situația de pe frontul din Ucraina rămâne ambiguă. Pe fondul unor acțiuni militare de mică amploare, Kievul avertizează că Moscova ar urmări să "fure" curentul produs de centrala nucleară de la Zaporojie, pe care ar urma să o racordeze sistemului energetic al Crimeei.
Proiect curajos încheiat între familia Păcuraru și familia Păunescu
Proiect curajos încheiat între familia Păcuraru și familia Păunescu - investiții în media, energie și imobiliare. Cea mai ambițioasă strategie de business
Realitatea PLUS și postul B1 TV s-au lansat într-un proiect media, imobiliar și energetic curajos, primul parteneriat din România de acest fel. Anunțul care dinamitează piața media din România a fost făcut la Realitatea PLUS, în emisiunea Legile Puterii. Prin această asociere, ambele grupuri de firme își consolidează pozițiile și strategiile pe piața de business. 
Vize - imagine de arhivă
Estonia și Finlanda cer UE să nu mai acorde vize rușilor! Kremlinul reacționează dur: "Clovnul-șef al Ucrainei a sugerat să tragă la răspundere întreaga populație a Rusiei"
Premierul estonian Kaja Kallas și omologul său finlandez Sanna Marin au cerut Uniunii Europene să nu mai acorde vize turistice rușilor. Solicitarea celor doi oficiali vine la doar o zi după ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a spus că închiderea granițelor pentru turiștii ruși este „cea mai importantă sancțiune". Liderii UE vor discuta subiectul vizelor pentru ruși la următorul summit al acestora, programat pentru luna octombrie, potrivit unei surse Financial Times. Reacția Kremlinului nu a întârziat să apară.