POLITICĂ
Ciucă, premierul care renunță la Apărare pentru guvernare. Foto/Captură video
CULISELE STATULUI PARALEL. Momente „emoționante” la predarea Ministerului Apărării VIDEO
Vasile Dîncu face orice pentru a-și securiza postul în noul Guvern. Dîncu a revarsat un val de laude peste premierul Ciucă, în această dimineață, la preluarea mandatului de la ministerul Apărării. ,,Sunt foarte bucuros că unul dintre cei mai importanți generali ai României a preluat conducerea societății”, a spus Dîncu. Și premierul Nicolae Ciucă a fost vizibil emoționat. 

ACTUAL
Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene Foto: ProfiMedia
Mesaje de la Bruxelles pentru Nicolae Ciucă - Ce îi transmite Ursula von der Leyen, în limba română
Mesaje în limba română pentru Nicolae Ciucă de la Bruxelles, după învestirea ca premier al României. Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a transmis un mesaj de felicitări pentru Nicolae Ciucă, învestit joi ca prim-ministru, alături de echipa Guvernului pe care-l va conduce. Și președintele Consiliului European, Charles Michel, i-a transmis felicitări fostului general Nicolae Ciucă.

ACTUAL


Dacian Cioloș, președinte USR Foto: INQUAM/Octav Ganea
Dacian Cioloș: S-a instalat la putere o coaliție monstruoasă. Este o majoritate toxică formată cu ajutorul președintelui Iohannis
Dacian Cioloș a criticat din nou coaliția „monstruoasă” dintre PNL-PSD-UDMR, după învestirea Guvernului Ciucă. Liderul USR îl acuză pe președintele Klaus Iohannis pentu majoritatea „toxică” formată, „construită pe incompetență, hoție și trădare”. Cabinetul Ciucă a fost învestit de Parlament joi, iar la câteva ore a depus jurământul în fața președintelui, la Palatul Cotroceni. 

ACTUAL


Ce șanse are ROTATIVA din România, după modelul din Israel Foto: INQUAM/Octav Ganea Exclusiv
Culisele statului paralel | Ce șanse are ROTATIVA din România, după modelul din Israel. DE CE eșuează guvernele alternative
Rotativa de la guvern a fost fără îndoială cel mai discutat subiect al ultimei săptămâni. Varianta de guvernare a trezit mari îndoieli românilor care nu au crezut nicun moment în succesul acesteia. Cum va funcționa acest sistem împrumutat din Israel în România, în Guvernul PNL-PSD-UDMR în următorii trei ani, analizat joi seară, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu.

ACTUAL