Autoturism de lux (Profimedia)

ANAF a pus ochii pe evaziunea fiscală la importul mașinilor de lux. Clienții, avertizați că PIERD banii dați către firme-paravan

ANAF a pus ochii pe evaziunea fiscală cu autoturisme de lux importate în România. Este vorba de sistemul prin care bolizii ajung la clienți din țară fără a se plăti TVA și taxa de import, operațiunile fiind mascate prin diverse artificii fiscale. Într-o singură zi, zeci de altfel de autoturisme au fost imobilizate în vămi, până la lămurirea situației lor.

ECONOMIE


Sistemul bancar
UBS cumpără Credit Suisse cu două miliarde de dolari - Cutremurul din piața bancară, evitat la limită
UBS a fost de acord să cumpere Credit Suisse după ce şi-a majorat oferta la peste 2 miliarde de dolari, autorităţile elveţiene fiind pregătite să modifice legislaţia ţării pentru a evita un vot al acţionarilor, scrie Ziarul Financiar, care citează publicaţia britanică Financial Times. Negocierile din acest weekend au fost contracronometru, autoritățile elvețiene grăbindu-se să anunțe o tranzacție înainte de debutul burselor de luni. 

ACTUAL


Pret benzina
Scade prețul la pompă - Ce cauzează căderea prețurilor pentru combustibili
Dezastrul din sectorul bancar scade prețurile la pompă! Petrolul s-a ieftinit cu mai bine de 3 dolari la sfârșitul săptămânii și, spre bucuria șoferilor, asta a dus la o ieftinire a carburanților. Economiștii avertizează, însă, că semnalele nu sunt optimiste și că nu ar trebui să ne bucurăm prea mult. Ieftinirea bruscă a barilului de petrol ar putea fi semnalul că se apropie o criză financiară puternică. 

ACTUALJAFUL din Tulcea. MEGA-frauda cu fonduri europene: 1,2 miliarde de euro pentru Deltă, DETURNATE - Documente-bombă Exclusiv
JAFUL din Tulcea. MEGA-frauda cu fonduri europene: 1,2 miliarde de euro pentru Deltă, DETURNATE - Documente-bombă
Dezvăluiri incendiare în ediția de miercuri seară, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu, despre cum au fost deturnați banii europeni dați pentru investiții în Delta Dunării - aproape 1,2 miliarde de euro. Declarațiile șefului Consiliului Județean confirmă schema jafului din Tulcea: proiectele au rămas doar pe hârtie,  în timp ce banii europeni au ajuns în alte județe din țară, iar Delta Dunării arată dezolant, ca în Evul Mediu. 

ACTUAL