ECONOMIE
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR)
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie: În România, statul mimează dialogul social
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a participat joi, 23 iunie, la Forumul economic național – „Modelul economic românesc în Uniunea Europeană. România-Orizont 2040", organizat de Asociația pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES), Academia de Studii Economice din București (ASE), Asociația Generală a Economiștilor din România (AGER), Asociația Facultăților de Economie din România (AFER).

ACTUAL


Benzinărie
PREȚUL la pompă îi afectează și pe politicieni: cum sunt afectați aleșii de EXPLOZIA de pe piața carburanților
Scumpirile la pompă îi afectează și pe politicieni. Parlamentarii se plâng că plătesc aproape dublu pentru un plin, iar uneori sunt nevoiți să facă naveta zilnic la București. Aleșii spun că au apelat inclusiv la tren ca să ajungă la muncă. Și asta pentru că beneficiază de transport aerian și feroviar gratuit, în timp ce transportul rutier le este decontat doar parțial. Românii de rând nu sunt, însă, la fel de norocoși. Statul decontează 50 de bani pe litru de combustibil doar pentru transportatori. Iar măsura este insuficientă, având în vedere că un litru de motorină a ajuns să coste la pompă 9 lei și 30 de bani. 

ACTUALLucian Heiuș, șeful ANAF Video
ANAF taie în carne vine! Toți românii sunt chemați la raport de la 1 iulie
ANAF anunță controale masive de la 1 iulie, pentru românii care nu își declară toate veniturile la stat. Șeful Fiscului a spus că va sta cu ochii inclusiv pe Facebook, să vadă unde își petrec românii concediile. Dacă sumele cheltuite nu sunt în concordanță cu veniturile declarate, oamenii vor trebui să plătească statului diferența sau va merge în judecată. Controalele vin în condițiile în care peste 500 de mii de persoane au sfidat ANAF-ul în ultimii ani, iar suma nedeclarată ajunge la 20 de miliarde de euro. 

ACTUAL