ECONOMIE


ASF

Conducerea ASF a AMÂNAT explicațiile, la Senat, despre prăbușirea City Insurance - Care este MOTIVUL

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) vine săptămâna viitoare la o primă discuție în Comisia Economică a Senatului despre prăbușirea companiei City Insurance, lider de piață în asigurările RCA. Întâlnirea de miercuri a fost amânată după ce ASF a anunțat că nu au pregătit încă un raport, iar mai multe comisii parlamentare au transmis că vor face mai intâi o analiză a impactului falimentului companiei în piața de asigurări.

ACTUALFacturi uriașe la gaze și energie electrică

Plafonarea prețului la energie, susținută la unison de reprezentanți ai PNL și PSD: "Este singura soluție". Cine spune asta

Creșterea prețurilor la energie și gaze, venită la scurt timp după scumpirile la alimente, stârnește un val de îngrijorare în rândul românilor, care nu știu de unde și ce să mai taie pentru a face față perioadei extrem de dificile care va urma. În tot acest timp, premierul Florin Cîțu pare să fi uitat că rolul său este acela de a guverna, focusul său în momentul de față fiind mai degrabă pe bătălia internă din PNL, mai exact pe câștigarea fotoliului de președinte al partidului, la congresul din 25 septembrie, decât pe soarta populației. În acest context extrem de sensibil, tot mai multe voci din sfera politică susțin la unison că singura soluție având în vedere iarna care bate la ușă este plafonarea prețurilor la gaze și energie.

ACTUAL


Mircea Coșea, profesor de economie

Povara creșterii prețurilor la energie și gaza apasă nimicitor pe umerii românilor. Mircea Coșea: "În România, Guvernul nu lucrează pentru protecția consumatorului, ci a producătorului"

În timp ce premierul României se laudă ba că e antrenorul naționalei, ba că e superman, marile state europene chiar fac ceva pentru a-și proteja cetățenii. Sărăcia energetică atrage după sine colapsul economic. Asta pare să fi înțeles, de exemplu, guvernul italian care chiar din luna iunie a alocat fonduri publice pentru a reduce povara prețurilor. Profesorul de economie, Mircea Coșea, are un punct de vedere mai mult decât avizat, însă extrem de tranșant: plafonarea prețurilor la energie ar fi posibilă, dacă Guvernul ar vrea asta.

ACTUAL


Constantin Crăciun, zis și „Țăranul sărac”, cioban din Câmpineanca, Vrancea Exclusiv

Florin Cîțu Foto: INQUAM/George Călin Video

Culisele statului paralel | „Echipa câștigătoare” a lui SuperCîțu și legăturile cu banii buni: Ciucu, Băcanu și Gheorghiu

Noi dezvăluiri despre susținătorii lui Florin Cîțu înainte de congresul PNL din 25 septembrie! Continuă seria portretelor celor din „echipa cîștigătoare” a lui SuperCîțu, la Realitatea PLUS. Totul despre Ciprian Ciucu, Cristian Băcanu și Bogdan Gheorghiu și cum se adeverește că trădarea este cheia succesului în politică, joi, în emisiunea „Culisele statului paralel”, cu Anca Alexandrescu.

ACTUAL