LUMEA ANIMALELOR


Pisicile, cele mai stresate animale în 18 luni de pandemie, din cauza stăpânilor Foto: Pixabay

Pisicile, cele mai stresate animale în 18 luni de pandemie, din cauza stăpânilor - Efectele grave provocate de telemuncă

Pandemia a schimbat obiceiurile multor oameni, dar și pe cele ale animalelor de companie. Cele mai afectate par să fie pisicile, arată un studiu britanic, de prezența acasă a stăpânilor. Felinele suferă din ce în ce mai des de stres și anxietate dar și de afecțiuni specifice, mult mai numeroase în cele 18 luni de când a izbucnit pandemia de coronavirus. Nu la fel s-a întâmplat în cazul câinilor, care se bucură când stăpânii muncesc de la domiciliu.   

ACTUAL


Ce prevede OUG pentru ÎMPUȘCAREA urșilor, pregătită de Ministerul Mediului Video

Ce prevede OUG pentru ÎMPUȘCAREA urșilor, pregătită de Ministerul Mediului - Modificări importante

Guvernul va aproba în zilele următoare ordonanța de Urgență pregătită de Ministerul Mediului pentu împușcarea animalelor agresive care pun în pericol oamenii. Proiectul se află deja pe masa mai multor ministere, pentru avizare. Asta, chiar în ziua în care ministrul Mediului a anunțat că s-a întâlnit cu un urs. Ultimul caz șocant a avut loc în weekend, când un bărbat din Harghita a fost rănit grav de un urs. 

ACTUALCÂND intră în vigoare OUG privind împușcarea urșilor - Anunțul ministrului Tanczos Barna Foto: INQUAM Exclusiv

CÂND intră în vigoare OUG privind împușcarea urșilor - Anunțul ministrului Tanczos Barna: „Se va interveni doar în cazuri de forță majoră”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit, luni seară, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, despre Ordonanța de Urgență pentru intervenția în situațiile periculoase provocate de urși. Acesta a explicat că intervenția va fi atât „imediată” în cazul urșilor agresivi, cât și „preventivă” în zonele de tampon ale localităților. Tanczos Barna a anunțat că OUG va intra în vigoare în câteva zile. 

ACTUAL