SĂNĂTATE


Avertismentul cumplit al medicilor în valul 4 - Cât de repede ajungem în „zona de platou”

Avertismentul cumplit al medicilor în valul 4: Secțiile COVID-19 și ATI sunt pline - Cât de repede ajungem în „zona de platou”

Medicul Beatrice Mahler anunță că nu mai este niciun loc la secția de Terapie Intensivă de la Institutul „Marius Nasta”. Managerul trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul uriaș de bolnavi care vin în aceste zile la spitale. Ocuparea până la refuz a secțiilor COVID, nu numai la ATI devine aproape zilnică, a mai spus Beatrice Mahler, în exclusivitate, joi, la Realitatea PLUS. Avertismentul medicului vine după ce joi au fost raportate, pentru a doua zi peste 7.000 de cazuri confirmate COVID-19, dintre care peste 240 sunt la copii, în timp ce și decesele se mențin în „limita” recordului negativ și survin, tot mai des, în cazul tinerilor.

ACTUALPandemie COVID-19 România / Foto: Pixaby

NOI date OFICIALE privind distribuția COVID-19 pe județe - Situația ultimelor 24 de ore

Bilanțul epidemiei de coronavirus din România a ajuns la 1.172.981 de cazuri de Covid-19 și 35.964 decese. Numărul persoanelor vindecate se ridică la 1.090.380. În scenariul ROȘU, cu o rată de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori se află, în continuare, Capitala, care a ajuns, astăzi, la un indice de 3,56, și județele Ilfov, Satu-Mare și Timiș. Alte 9 județe sunt în scenariul GALBEN. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.

ACTUAL

Secție de Anestezie și Terapie Intensivă / Foto: Profimedia

DEFICITUL medicilor de la Terapie intensivă, confirmat. Dorel Săndesc: „Avem fenomenul de deşertificare ...". Care sunt județele cele mai AFECTATE

Valul 4 al pandemiei de COVID-19 a debutat în forță, în România, după o vară cu relaxări, în care românii au luat cu asalt stațiunile de pe litoral și cele montane. Nici vacanțele în străinătate nu au lipsit. Toamna nu s-a lăsat nici ea mai prejos, începutul ei fiind marcat de evenimente și concerte, care au culminat cu UNTOLD, la Cluj și Saga Festival, la București. Nu este, deci, de mirare explozia de infectări și nici faptul că spitalele încep să se aglomereze din ce în ce mai mult, într-o perioadă în care urmează să-și facă simțită prezența și gripa sezonieră pe fondul răcirii temperaturilor, dar și al începerii șoclilor și grădinițelor. Într-o astfel de perioadă, totți ochii sunt din nou ațintiți către secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) ale spitalelor, principalele îngrijorări fiind legate de lipsa locurilor libere pentru bolnavii cu forme grave de COVID-19 și lipsa de cadre medicale de specialitate. 

ACTUAL