Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Sursa foto: Pixabay
Mii de medicamente generice dispar din România. Criză majoră pentru bolnavii cronic
Mii de medicamente dispar din țara noastră! Este vorba despre cele generice, esențiale pentru mulți bolnavi cronic. Reprezentanții din industrie spun că numai în ultimul an au dispărut de pe piață peste o sută de astfel de substanțe. Între timp, România se confruntă și cu o criză de medicamente pentru bolnavii oncologici sau diabetici. De vină ar fi costurile uriașe pentru transport și distribuție.
Vaccin
100.000 de doze de vaccin contra variolei, cumpărate de UE, prin programul EU4Health. Când va începe distribuirea dozelor și ce țări vor beneficia de ele
Autoritatea pentru Pregătirea și Răspunsul în domeniul Sănătății din cadrul Comisiei Europene (HERA) a încheiat, marți, un contract cu compania farmaceutică Bavarian Nordic pentru achiziționarea a 109.090 de doze de vaccinuri de generația a treia, ca răspuns la actualele focare de variolă de maimuță, informează Comisia Europeană, într-un comunicat.
Variola maimutei, foto descriptiv Exclusiv
Variola maimuței în România | Cum se transmite, de fapt, boala - medicii avertizează asupra unor INFORMAȚII FALSE
Specialiștii susțin că nu există niciun motiv de temeri privind o răspândire în masă a variolei maimuței, după ce primul caz a fost confirmat oficial, luni, în țara noastră. Într-o intervenție la Realitatea Plus, medicul epidemiolog Adrian Marinescu a atras atenția că din neștiință sau din reavoință sunt vehiculate informaii false privind atât răspândirea bolii, cât și presupusul aspect de pandemie.