CULTURĂ

Intrarea la TOATE concertele Festivalului George Enescu se face pe baza Certificatului verde COVIDCorina Chiriac Video

Corina Chiriac a donat sute de piese de patrimoniu - Colecția de artă a artistei, admirată de fani la Muzeul de Istorie

Sute de obiecte de patrimoniu din colecția personală a marii artiste Corina Chiriac au fost donate Muzeului Național de Istorie a României, potrivit Realitatea PLUS. Colecția cuprinde obiecte de suflet printre care și trofeul Cerbul de Aur câștigat de cântăreață în 1971, dar și rochii și instrumente muzicale. Exponatele vor putea fi văzute de luna viitoare în cadrul muzeului. 

ACTUAL

Poliția Română - restricții de circulație Video

BLOCAJ uriaș în traficul din București! Clipe de coșmar pentru șoferi după ce un festival paralizează Nordul Capitalei

Circulația pe aproape toate arterele din Nordul Capitalei a fost blocată vineri sau foarte mult îngreunată din cauza restricțiilor de circulație pentru organizarea festivalului SAGA. S-au format coloane uriașe de mașini în Băneasa, iar oamenii au parcurs 500 de metri într-o oră și jumătate. Blocajul a fost provocat de închiderea Bulevardului Aerogării. Situația de vineri s-ar putea repeta și sâmbătă și duminică în București. Polițiștii recomandă rute ocolitoare.

ACTUAL
Obiecte ce au aparținut lui George Enescu, mărul discordiei între stat și o casă de licitații. Foto/Arhivă

Controversa licitației paginilor din opera Oedip, de George Enescu. Este legală sau nu?

Mihai Constantinescu director Artexim, organizator al festivalului George Enescu, a declarat, la REALITATEA PLUS, că este cel puțin ciudat ca niște pagini din opera Oedip a compozitorului să fie vândute, atâta timp cât manuscrisul, în întregimea lui, se află în proprietatea statului român. Cezar Florea, patronul casei de licitații susține că toate obiectele puse în vânzare au acte de proveniență legale.

ACTUAL