Carmen Iohannis, diriginta unui elev de 10 la BAC

Carmen Iohannis, diriginta unui elev de 10 la BAC, din jud. Sibiu. "Ne spunea mereu: faceți ceva ce vă place și ce iubiți, că banii vor veni!"

Doi elevi, absolvenți ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, din Sibiu au avut lucrări fără greșeală și au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, informează ziarul Turnul Sfatului. Este vorba despre Pavel Mihăilescu și Vlad Mihălțan. Vlad a terminat la Științe la Naturii Intensiv germană, iar Pavel la Științe ale Naturii Bilingv, engleză, având-o ca dirigintă pe Carmen Iohannis, prima doamnă a României.

EDUCAŢIE
Bacalaureat 2022. Probele de evaluare a competenţelor încep astăzi
Dezastru în învățământul românesc. 40% dintre copii născuți în 2004 n-au mai ajuns la BAC
Cifre dezastruoase privind performanța sistemului școlar din România. La debutul celor 2 examene majore, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, circa 30% dintre copii aflați în aceste generații au "dispărut" pe parcurs. Sociologul Gelu Duminică, cel care a realizat analiza, susține că aceste cifre sunt cea mai clară probă a lipsei majore de interes a clasei politice din ultimii 30 de ani față de educație.

ACTUAL


Evaluarea Națională 2022. SUBIECTELE la Limba română
Evaluarea Națională 2022. SUBIECTELE la Limba română - „Toate pânzele sus” și „Frânturi din viața lui Delavrancea”. Textul narativ
Evaluarea Națională 2022. Subiecte ROMÂNĂ Evaluare națională 2022. Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut, astăzi, proba scrisă la Evaluarea Națională 2022 au primit varianta 4 a subiectelor făcute pentru acest examen de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituție din subordinea Ministerului Educației. 

ACTUAL