Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Test de salivă pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2/ Profimedia
De câte ori ar urma să fie TESTAȚI elevii pe săptămână și la ce SUMĂ se ridică investiția - Anunțul ministrului Cîmpeanu
Elevii ar urma să fie testați de două ori pe săptămână pentru asta fiind nevoie de 70 de milioane de teste până la finalul acestui semestrului. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a venit, astăzi, într-o conferință de presă, cu precizări suplimentare privind aplicarea ordinului comun ME – MS, aprobat vineri, 1 octombrie, și pubicat în aceeași zi în Monitorul Oficial al României.
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu DEZVĂLUIE SCENARIUL în care se închid școlile. La cine stă DECIZIA
Decuplarea funcționării unităților de învățământ de indicele de infectare din localitățile în care funcționează acestea a împărți în două atât părinți și cadrele didactice, cât și autoritățile și pe experți. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut, astăzi, câteva precizări privind "excepția de la regulă", mai exact despre situațiile în care școlile vor trebui, totuși, să treacă în regim online. Închiderea tuturor școlilor dintr-o localitate se va realiza DOAR în cazul CARANTINĂRII, măsură ce va fi stabilită de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) aflat în subordinea secretarului de stat, Raed Arafat.
Cum află părinții CÂTE infectări COVID-19 sunt în școli - Ce le-a cerut Sorin Cîmpeanu inspectoratelor
Cum află părinții CÂTE cazuri COVID-19 sunt în școli - Sorin Cîmpeanu a cerut inspectoratelor să publice ZILNIC lista claselor online
Inspectoratele școlare sunt obligate să transmită în fiecare zi situația în urma infectărilor COVID-19 după ce funcționarea școlilor nu mai depinde de rata de incidență. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut ca toate inspectoratele din țară să publice, ZILNIC, câte clase de copii se află în regim online după apariția cazurilor confirmate de COVID-19.
Elevi într-o sală de curs
Noua MODALITATE de funcționare a școlilor, stabilită printr-un Ordin comun al MS și ME. În ce condiții se vor ÎNCHIDE unitățile de învățământ - DOCUMENT
Noul ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății privind reglulile de funcționare a școlilor în timpului valul 4 al pandemiei de coronavirus a fost finalizat și trimis spre publicare către Monitorul Oficial al României. Acesta prevede că o școală sau grădiniță se închide și trece la învățământ online când jumătate dintre clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza unor cazuri confirmate de COVID-19. Noul mod de funcționare a școlilor se va aplica începând de luni, 4 octombrie, documentul fiind publicat vineri seara în Monitorul Oficial. 
Infecție COVID-19
NOI instrucțiuni trimise de Ministerul Educației inspectoratelor școlare: Ce trebuie să facă școlile cu clase suspendate/ Controalele, intensificate
Inspectoratele școlare au primit, astăzi, o instrucțiune de la Ministerul Educației legată de modul cum trebuie să realizeze informarea publică a școlilor care au clase cu activitatea suspendată, ca urmare a unor cazuri de COVID-19. În informarea respectivă se menționează că inspectoratele trebuie să „intensifice” controlul în școli privind respectarea normelor sanitare, dar și să „sprijine” activitatea de testare cu testele cu salivă a elevilor, profesorilor și personalului auxiliar.
Măsurare temperatură copii șocală
Premierul Cîțu, anunț IMPORTANT despre testarea elevilor. Ce se întâmplă cu copiii care NU se testează
Premierul Florin Cîţu a făcut, joi seara, câteva precizări importante legate de noile decizii luate de CNSU privind accesul elevilor în școli în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mie. În context, Cîțu a afirmat că testarea elevilor va fi efectuată de personalul din cabinetele şcolare, la cerere de către DSP-ul din localitate sau într-o clinică agreată de părinte, subliniind că şcolarii care nu se testează vor continua cursurile online.
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Cîmpeanu, despre folosirea testelor din salivă în şcoli: "Nu este un act medical. Nu cred că e nevoie de formulare de acord"
Schimbările din ultimele ore legate de modul în care vor funcționa unitățile școlare odată depășit pragul de 6 infectări la mia de locuitori vin și cu o serie de precizări aduse chiar de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul de resort consideră, astfel, că nu ar fi nevoie de solicitarea privind acordul părinţilor pentru folosirea în şcoli a testelor cu probe din salivă în scopul identificării infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.
Funcționare școli în pandemie
Pragul de închidere a școlilor la 6/1000 rată de infectare, DESFIINȚAT. Anunțul de ULTIM MOMENT al ministrului Educației
Pragul de închidere a școlilor odată cu depășirea ratei de incidență de 6 la mie a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Mai exact, specialiștii au decis decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală. În plus, s-a stabilit intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.