Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Proteste piata victoriei
Salariații din învățământ reiau protestele! 500 de membri de sindicat vor picheta în Piața Victoriei
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET" și Federația Națională Sindicală „Alma Mater", în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, vor relua protestele și vor organiza mâine, 25 mai 2022, începând cu ora 11.00, un pichet în Piața Victoriei. 
Sursa foto: Facebook
Sorin Cîmpeanu, anunț important despre Evaluarea Națională. Ultimele schimbări din educație
Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a declarat că nu vede rostul tezelor semestriale și nici nu consideră importantă, de exemplu, media la finalul primului semestru. Cîmpeanu a mai susținut că „notele din gimnaziu s-ar părea că reflectă note total diferite în funcția de școala în care înveți”, prin urmare consideră că la admiterea la liceu poate că n-ar trebui să se țină cont așa mult de note, cât mai ales de rezultatele de la Evaluarea Națională.
Sursa foto: Arhivă
Mii de elevi lăsați fără săli de sport. Robert Negoiță, apel către Primăria Capitalei privind lucrările lăsate în paragină
Situație disperată pentru mii de elevi care învață în șase școli din sectorul trei al Capitalei. Copiii sunt nevoiți să țină orele de sport în sălile de curs pentru că unitățile de învățământ nu au fost dotate cu săli de sport. În urmă cu patru ani, Primăria Capitalei a decis să amenajeze spații speciale pentru orele de educație fizică, însă șantierele au fost lăsate de izbeliște. Primăria Sectorului 3 vrea să termine lucrările, însă până în acest moment nu a primit un aviz de la municipalitate.