Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Note Evaluare Națională 2024/ Arhivă foto
Simulare Evaluarea Națională 2024. Elevii de clasa a VIII-a susţin proba scrisă la Limba și literatura română. Lucrările vor fi corectate digital
Elevii din clasele a VIII-a susţin, luni, prima probă a simulării oficiale a examenului de Evaluarea Naţională la Limba şi literatura română. În premieră, lucrările la examenele naționale ucrările vor fi corectate digital, Ministerul Educaţiei precizând că evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor. ”Singura diferenţă pentru elevi este că lucrarea nu va mai fi secretizată de ei sau de profesorii asistenţi prin lipirea etichetelor, pentru că va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor”, a explicat ministrul Educaţiei Ligia Deca. Rezultatele vor fi comunicate în data de 23 februarie. 
Soții Ceaușescu la o petrecere privată
Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit 106 ani. Cum era omagiat "conducătorul iubit"? - VIDEO
În anii care s-au scurs de la moartea sa, ziua de 26 ianuarie a devenit pentru admiratorii lui Nicolae Ceaușescu un ritual nostalgico-festivist bazat pe un trecut în mare parte contrafăcut. În realitate, soții Ceaușescu deveniseră în anii `80 cele mai detestate și batjocorite personaje publice, iar acest lucru se reflectă în bancurile perioadei. În contrapondere, propaganda punea în scenă spectacole tot mai ample, la care participau mii de oameni, de la șoimi ai patriei până la veterani.
Elevii din anii terminali cu media sub 7 în anul școlar precedent, incluși în programe intensive de învățare remedială
Elevii din anii terminali cu media sub 7 în anul școlar precedent, incluși în programe intensive de învățare remedială
Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare o măsură importantă ce urmează a fi implementată în şcoli și care îi vizează pe elevii din anii terminali. Astfel, școlile vor desfășura programe intensive de învățare remedială, cu frecvență săptămânală, ce sunt dedicate elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a care în anul școlar precedent au avut media generală mai mică de 7. Scopul acestei măsuri este să îi pregătească pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.
Eminescu și Creangă (Bogdan Petry)
Ce diferență uriașă de înălțime era între Eminescu și Creangă. Toată lumea se uita după ei pe stradă
Mihai Eminescu și Ion Creangă au rămas în istoria literaturii nu numai datorită creațiilor excepționale, ci și a prieteniei care i-a legat. Potrivit multor critici literari, este foarte posibil ca marele povestitor să nu-și fi împlinit vocația dacă n-ar fi fost intuiția lui Eminescu, cel care i-a sesizat talentul. Prietenia lor a avut și o latură anecdotică, dată de diferența de înălțime.