Facultăți de viitor pentru tinerii absolvenți: Ce opțiuni să alegi dacă termini liceul în 2025 Alegerea unei facultăți este o decizie esențială pentru tinerii care își finalizează studiile liceale în 2025. Pentru a face cea mai bună alegere, este important să fie cunoscute tendințele actuale și viitoare ale pieței muncii, precum și domeniile care vor experimenta o creștere semnificativă în următorii ani.
ANPC a găsit dezastru în grădinițe din toată țara. Gândaci, mâncare stricata, instalații defecte Situație alarmantă în grădinițe din întreaga țară. Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au verificat peste 450 de instituții şi au găsit probleme grave în mai mult de jumătate dintre ele. Este vorba despre gândaci în zona bucătăriilor și sălilor de mese, frigidere insalubre sau instalaţii electrice neizolate.
Când se plătește PRIMA de carieră didactică și cine are dreptul să o primească? Prima de carieră didactică a fost promulgată de către Guvern, la mai bine de an și cinci luni de la emiterea ordonanței. Legea promulgată conține și prevederi legate de acordarea tichetelor educaționale pentru rechizite în valoare de 500 de lei, fără a actualiza aceste mențiuni.
Educația în România: Meditații de 34 milioane de euro în 2023, pe banii părinților Învățământul din România continuă să fie finanțat, în mare parte, din buzunarele părinților, conform datelor oficiale privind meditațiile plătite pentru educația suplimentară a elevilor.
Incident grav, în căminele din Regie: o studentă a ajuns la spital din cauza mușcăturilor de ploșnițe! Administrația, reacție șoc: ”O nespălată!” - FOTO O tânără studentă din Capitală a ajuns la spital cu zeci de înțepături de ploșnițe, iar administrația ar fi avut o reacție halucinantă când fata s-a dus să reclame prezența insectelor. Conducerea i-ar fi spus acesteia că este ”nespălată”. Acuzațiile fetei au fost confirmate de fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Urmează imagini cu un puternic impact emoțional!
Ce mesaj a transmis Ministrul Muncii, de Ziua Educației Ce mesaj a transmis Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, de Ziua Educației. Ministrul a postat un mesaj pe pagina sa de socializare, cu ocazia aceasta.
Ce mesaj a transmis președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației Ce mesaj a transmis președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației. Totodată, președintele a acordat o serie de decrete de decorare pentru mai multe instituții de învățământ din țară.
Angajat la CJ Vaslui, surprins oferind meditații în timpul serviciului. Cel puțin opt elevi au venit în ultima lună Un angajat al Consiliului Județean Vaslui a fost surprins oferind meditații la Matematică unui elev, chiar în timpul serviciului.
Ligia Deca promovează sportul în școli, cu ajutorul marilor campioni români „Campion în școală" este un nou proiect al Ligiei Deca, prin care mari campioni vor promova sportul în rândul elevilor.
Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar 2024-2025: România are nevoie de mai mulţi absolvenţi de studii superioare. Mesajul transmis dascălilor Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marți, la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti alături de ministrul Educației Ligia Deca (PNL). Șeful statului a participat în aceeași formulă și la deschiderea anului școlar 2024-2025 la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București. În discursul susținut marți, Iohannis a afirmat că România are nevoie de mai mulţi absolvenţi de studii superioare, pentru că dezvoltarea economică sustenabilă şi societatea la care aspirăm nu pot deveni realitate decât prin contribuţia cât mai multor cetăţeni foarte bine pregătiţi.
Cursurile faţă în faţă, suspendate în 30 de localităţi, din cauza vremii nefavorabile. Anunțul ministrului Educației Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, luni, că, potrivit datelor de duminică seara, procesul de învăţământ faţă în faţă a fost suspendat în 30 de localităţi din judeţul Galaţi, în urma condiţiilor meteorologice nefavorabile.
Alertă în Galați: LISTA cu cele 98 de școli din 23 de localități, care vor avea cursurile suspendate pentru 30 septembrie Tot județul Galați se va afla sub alertă de Cod Roșu de ploi și vijelii, începând cu duminică seară, motiv pentru care autoritățile locale și Ministerul Educației au decis suspendarea cursurilor în 98 de școli din 23 de localități ce vor fi afectate de vremea extremă.
Alertă de COD ROȘU în Galați. Care sunt cele 22 de localități unde cursurile școlare vor fi SUSPENDATE Județul Galați este sub atenționate de Cod Roșu de ploi torențiale, motiv pentru care autoritățile au luat măsuri deja pentru evacuarea populației din zonele de risc. Mai mult, în 22 de localități cursurile se suspendă pentru data de 30 septembrie.
Ministerul Educației ia în calcul să închidă școlile în zonele afectate de INUNDAȚII. Ce mesaj a transmis ministrul Ligia Deca? Cursurile școlare cu prezență fizică vor fi suspendate acolo unde situația și condițiile meteo extreme o impun, a transmis duminică ministrul Educaţiei Ligia Deca. Anunțul vine în condițiile în care, la nivel local, s-a decis suspendarea cursurilor în mai multe școli din județul Galați.
Schimbări pentru elevi! Noua structură a Bacalaureatului: Cinci examene scrise și patru probe orale Începând din anul 2029, examenul de Bacalaureat va avea o structură complet nouă, conform noii Legi a Educației, care va impune nouă probe pentru elevi.
Schimbări radicale la Metrorex: ce trebuie să facă elevii pentru ABONAMENT GRATUIT Vești bune pentru elevi! Metrorex a anunțat că aceștia vor beneficia de abonament lunar gratuit până în noiembrie 2025. Astfel, nu vor mai trebui să le încarce lunar.
Generația pierdută: aproape 30% dintre adolescenții români, dependenți de rețele sociale și jocurile pe mobil Adolescenții români sunt dependenți de rețelele sociale și de jocurile pe mobil sau calculator. Cel puțin asta a scos la iveală studiul avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Propunere de la profesori pentru o nouă disciplină la școală: „România se află azi corigentă la această materie” Un profesor universitar din Oradea propune introducerea unei noi discipline în programa școlară. Reputatul profesor afirmă că, deşi a fost introdusă în România, ca disciplină opțională, în urmă cu 20 de ani, cu consimţământul părinţilor, cursul a fost frecventat de un număr foarte redus de elevi.
Elevi de liceu, acuzați că au drogat și răpit o colegă. Fata ar fi fost violată într-o cabană, în excursie. Ororile, înregistrate și distribuite Mai mulți elevi ai unui liceu din Brașov urmează să fie audiați la sediul DIICOT într-un dosar de viol, agresiune sexuală, lipsire de libertate în mod ilegal și pornografie infantilă. Victima este o adolescentă care acuză că a fost drogată și abuzată sexual de colegii săi într-o pensiune, în timpul unei excursii organizate la finalul anului trecut în Harghita. Ororile ar fi fost filmate de agresori și distribuite, ulterior, unor persoane a căror identitate este, momentan, necunoscută.
Panică într-un liceu din România, după ce o elevă a amenințat cu moartea mai mulți colegi. Profesori: „Nu suntem pregătiți suficient” Panică într-un liceu din Iași! O elevă care a fost admisă anul acesta, în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Economic de Turism, pe un loc pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (CES), își amenință colegii cu moartea. Tânăra a băgat spaima în elevi, iar profesorii sunt depășiți de situație.
Când revin elevii, din zonele afectate de viitură, în bănci? Anunțul a fost lansat Elevii din județul Galați se vor întoarce la școală pe 23 septembrie, cu prezență fizică, după ce inundațiile au afectat mai multe unități de învățământ din zonă. Potrivit Ministerului Educației, activitatea instructiv-educativă se va relua în toate școlile afectate, cu excepția a două unități din localitatea Costache Negri.
Se dau bani de la stat pentru studenți. Ce presupune proiectul „Primul student din familie” Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat recent aprobarea a 68 de proiecte în cadrul inițiativei „Primul student din familie”, finanțate prin Programul Educație și Ocupare, având o valoare totală de peste 104 milioane de euro.
Zeci de elevi și cadre didactice de la mai multe școli din Mehedinți acuză simptome de toxiinfecție alimentară. E posibil activarea planului roșu regional Astăzi, începând cu ora 14:15, a fost activat Planul Roșu de intervenție în județul Mehedinți, după ce un apel la numărul de urgență 112 a semnalat o situație gravă în localitățile Almăjel, Oprișor, Salcia și Ștircovița. Mai mulți minori au raportat stări de rău și simptome specifice toxiinfecției alimentare, declanșând o intervenție de urgență a echipajelor ISU Mehedinți. Se pare că toate victimele au consumat hrana primită la școală.
Elevii vor primi 5.000 de lei de la stat. În ce condiții se dau banii Vești bune pentru elevi! Cei 80 de liceeni care au obținut media 10 curat la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie vor primi câte 5.000 de lei datorită unui proiect propus de Ministerul Educației.
Telefoanele mobile, interzise în școli. Elevii nu le vor mai putea folosi nici în pauză. Care sunt singurele excepții? Telefoanele mobile vor fi interzise în școli, iar elevii nu vor mai putea folosi dispozitivele nici în pauze. Conform noii reglementări, dispozitivele sunt complet interzise pe parcursul zilei, nu doar în orele de curs. Pe de altă parte, reglementare nu va fi aplicată uniform în toate școlile din țară.
Guvernul a hotărât! Câți bani vor primi elevii cu medii de 10 la Evaluarea Națională și la BAC? Elevii de nota 10, de la Bacalaureat și Evaluarea Națională, vor fi recompensați financiar, conform unei hotărâri aprobate în ședința de miercuri a Guvernului.
Este legal să dai bani la fondul școlii sau nu? Tot ce trebuie să știe părinții despre legislația școlară 2024-2025 Fondul clasei este interzis în anul școlar 2024-2025. Părinții care primesc solicitarea de a contribui cu o sumă de bani la fondul clasei pot alerta autoritățile.
Noua Lege a educației. Părinții ar putea ajunge să ia deciziile în instituțiile de învățământ În actuala formă a legii învățământului preuniversitar 198/2023, părinții ar putea obține o reprezentare majoritară în consiliile de administrație ale școlilor, liceelor și grădinițelor. Mai mult reprezentanți ai consiliilor locale și primăriilor, propuși pentru consiliile de administrație ale instituțiilor de învățământ, sunt părinți ai elevilor din școala respectivă, lucru ce ar putea avea consecințe grave.
Cât de pregătit este un elev care termină clasa I? Ce cunoștințe trebuie să dobândească până la final de an școlar Elevii care încheie clasa I ar trebui să dețină un set esențial de abilități, conform unui raport de evaluare al Ministerului Educației. Acest document este completat la sfârșitul anului școlar de către învățător și face parte din portofoliul educațional al fiecărui copil, fiind obligatoriu pentru cei care au început clasa pregătitoare în septembrie.
Ligia Deca, prezentă la Galați, în școlile inundate: Avem o serie de construcții modulare, pentru mutarea claselor Ministrul PNL al Educației, Ligia Deca, a vizitat zona afectată de inundații și a anunțat că :se vor relua cursurile în sistem hibrid, fizic și online unde este nevoie. De asemenea, Deca a precizat că acolo unde clădirile sunt grav afectate vor fi trimise construcții modulare, pentru mutarea claselor.