ACTUAL






















CULTURĂ





EDUCAŢIE

Ministerul Educației a publicat rezultatele la similarea la examenul de bacalaureat. Cifre îngrijorătoare/ Arhivă foto
Ministerul Educației a publicat rezultatele la similarea examenului de BACALAUREAT. Cifre îngrijorătoare: care esta rata de promovare
Ministerul Educaţiei a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat, susţinută în perioada 4 - 7 martie, la nivel naţional, de elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română, iar la matematică sau istorie, 35% nu au luat peste 5. Potrivit datelor din aplicație, rata de promovare este cuprinsă între 60,16% la Limba română şi 84,08% la Limba maternă.




MEDIU





SOCIAL





SĂNĂTATE



Otrava de la raft: alimente pline de substanțe periculoase, retrase din magazinele românești
Otrava de la raft: alimente pline de substanțe periculoase, retrase din magazinele românești. Avertisment ANSVSA
Nu știm ce mâncăm și riscăm să ne îmbolnăvim din cauza produselor pe care le consumăm zilnic. Foarte multe dintre produsele care ajung pe mesele românilor sunt, de fapt, otrăvuri. Inspectorii de la ANSVSA au retras în ultimii ani sute de alimente de pe rafturile magazinelor după ce au descoperit substanțe periculoase. Înghețata, dulciurile, deserturile, dar și legumele, fructele sau carnea sunt printre produsele retrase cel mai des. 


ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE

Poliția digitală a Europei a luat în vizor inteligența artificială generativă
Poliția digitală a Europei a luat în vizor inteligența artificială generativă. Cum vrea să împiedice trucajele care pot păcăli alegătorii
Poliția Europei are o nouă țintă: inteligența artificială generativă. Comisia Europeană a cerut celor mai mari companii de rețele sociale și motoare de căutare din lume să explice cum gestionează pericolele venite din partea acestei tehnologii. Oficialii se tem că acestea ar putea fi folosite pentru a influența votanții înainte de alegerile pentru Parlamentul European din iunie.