SPORT


Nadia Comăneci Video

Culisele statului paralel l Nadia Comăneci și Securitatea - cuplul dictatorial, gelos pe ”zecele perfect”. Zeița de la Montreal, umilită și bătută

Pe 18 iulie 1976, o fetiţă de 14 ani uimea lumea sportului cu o performanţă greu de egalat: nota 10 „absolut" la Jocurilor Olimpice de Vară de la Montreal. Afişajul electronic a arătat nota 1, pentru că nu fusese programat să afișeze o notă perfectă într-o competiție atât de complexă. Nadia Comăneci obţinea, la această ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur - la individual compus, bârnă și paralele, o medalie de argint la echipă compus și una de bronz la sol. După ce a scris istorie la Montreal, viața Nadiei s-a schimbat dramatic. Vineri, în emisiunea ”Culisele statului paralel”, Anca Alexandrescu a dezvăluit chinurile la care a fost supusă marea gimnastă, din cauza cărora a fugit din țară. 

ACTUAL
Foto: Profimedia Exclusiv

Ciprian-Titi Stoica (AUR), după ce naționala României a îngenuncheat: Gestul pleacă dintr-o propagandă politică, fanii englezi au huiduit

AUR a reacționat furibund după ce naționala de fotbal a României a îngenuncheat în semn de solidaritate cu lupta împotriva rasismului. Doar doi jucători nu s-au așezat în genunchi, iar AUR i-a lăudat. Într-o intervenție la Realitatea Plus, deputatul Ciprian-Titi Stoica a spus că gestul a plecat dintr-o propagandă politică și a transmis că și vieților românilor contează. 

ACTUALALTE SPORTURI

AUTO MOTO

Foto arhivă Inquam

Euro 2020. Transportul public, DEVIAT în zilele meciurilor. HARTA traseelor STB

EURO 2020 va da peste cap traficul rutier, implicit și pe cel al transportului în comun de suprafață. Întrucât în zilele meciurilor va fi restricţionat total traficul rutier pe b-dul Pierre de Coubertin, Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra şi Bd. Basarabia pe tronsonul cuprins între Şos. Mihai Bravu şi Bd. Chişinău, gradual, începând cu ora 7.00, mai multe linii care tranzitează aceste zone vor fi deviate.

FOTBAL