SOCIAL


Foto: Profimedia
Ce credeau despre noi vecinii de la nord, înainte de 24 februarie 2022: „România era percepută ca un stat sărac și corupt”
24 februarie 2022, data lansării ofensivei Kremlinului asupra Ucrainei, a însemnat și schimbarea semnificativa a percepției ucrainenilor cu privire la țările vecine. Serhii Gerasimchuk, expert în cadrul ONG-ului ucrainean Foreign Policy Council “Ukrainian Prism”, susţine că o ''adevărată descoperire'' în acest context a fost România, care până acum a fost o mare necunoscută pentru majoritatea cetățenilor ucraineni.

ACTUAL


Muncitorii vietnamezi săpând după „hrană”. Foto: Stiri de Cluj
Vietnamezi din Timișoara, filmați când săpau după popândăi pentru a-i mânca. Imaginile care au strârnit revoltă printre asociațiile pentru drepturile animalelor
O serie de imagini din zona Timișoarei au pus pe jar atât comunitatea locală cât și asociațiile pentru drepturile animalelor. Imaginile arată mai mulți vietnamezi care sapă de zor ca să prindă popândăi. După ce sunt prinse, micile animale sunt băgate în bidoane și apoi transportate în căminul unde sunt cazați muncitorii.

ACTUAL