Articolele din categoria ACTUAL:

Foto arhivă
Rareș Bogdan, despre ideea chemării la arme a românilor din străinătate, în caz de război. Aș fi mai decent cu ASTFEL de propuneri, nu cred că sunt necesare
Europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat vehement față de proiectul Ministerului Apărării Naționale prin care românii cu vârste între 20 și 35 de ani, plecați în străinătate, ar fi obligați să revină rapid în țară, pentru a fi încorporați, în caz de război. "Aș fi mai decent cu elaborarea unor astfel de proiecte, sunt convinsă că românii își vor apăra țara din spirit patriotic," a afirmat europarlamentarul, într-o intervenție la Realitatea Plus.
Rareș Bogdan, europarlamentar, prim-vicepreședinte PNL Foto: INQUAM/George Călin
Rareș Bogdan: N-ar fi nicio problemă ca România să intre în Schengen până la sfârșitul anului
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a afirmat, într-o intervenție la Realitatea Plus, că România n-ar avea, tehnic, nicio problemă să intre în spațiul Schengen până la finalul anului. Estimarea, făcută în excusivitate la Realitatea Plus, vine după ce europarlamentarul a lansat, miercuri, un atac fără precedent la adresa conducerii Uniunii Europene care ține România în șah, în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen, deși încă din 2011 țara noastră a îndeplinit toate condițiile de accedere. 
HAOS pe Aeroportul Otopeni
Caracatița din jurul directorului Aeroportului Otopeni. Cine se luptă pentru afacerea de zeci de milioane de euro
Dezvăluiri bombă despre noul director al Companiei Naționale Aeroporturi București. Serviciile comerciale de pe Aeroportul Otopeni au devenit o miză importantă pentru acesta. George Dorobanţu ar încerca să își ajute apropiații să pună mâna pe sume uriașe de bani, în mod ilegal. În funcții importante au ajuns apropiații de-ai acestuia. Jurnaliștii Realitatea Plus l-au contactat pe George Dorobanțu care neagă vehement că are prietenii cu respectivii și că ar fi intervenit în vreun fel pentru ca anumiți oameni să fie puși în funcții. Vă reamintim că încă este haos pe Otopeni, românii se confruntă de săptămâni întregi cu cozi uriașe și întârzieri ale zborurilor.
Carmen Dorobăț, medic infecționist, Iași
Carmen Dorobăț avertizează: „Va crește incidența COVID-19 în România. Deja se simte în spital”
Medicii infecționiști trag deja semnalul de alarmă în cazul noului val de coronavirus în care a intrat deja țara noastră. Medicul Carmen Dorobăț a anunțat, în exclusivitate la Realitatea PLUS, că în România se simte deja creșterea infectărilor prin internările în spital din această perioadă. Aceasta a avertizat că protecția în fața coronavirusului este asigurată prin purtarea măștii.
Boris Johnson și 2 miniștri care au demisionat (Profimedia)
Boris Johnson exclude varianta DEMISIEI. 28 de oameni au părăsit GUVERNUL, probleme și în propriul partid
Criza politică de la Londra se agravează de la o oră la alta. După ce 28 de membri ai guvernului conservator condus de Boris Johnson au demisionat, tot mai mulți parlamentari îi cer acestuia să demisioneze. În replică, premierul a afirmat miercuri seară că exclude declanşarea de alegeri generale anticipate. Johnson este însă amenințat cu un vot de neîncredere și din propriul partid. Pentru aceasta, însă, ar fi nevoie de modificarea statului partidului. 
Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației Exclusiv
Ecaterina Andronescu, revoltată: Profesorii care dau meditații sunt o minoritate, hai să ne uităm la colectarea TVA
Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, s-a declarat revoltată de accentul pus de ANAF pe impozitarea meditațiilor profesorilor, o componentă a campaniei de îmbunătățire a colectării. Într-o intervenție în exclusivitate la Realitatea Plus, Andronescu a afirmat că i se pare incorect faptul că statul a luat in vizor, în primul rând, o categorie profesională și așa nefavorizate, dar pare să neglijeze marea evaziunea.
Resturi copac prăbușit/ Captură video
Fiica lui Matteo, la un pas de tragedie. Un copac uriaș s-a PRĂBUȘIT lângă ea, într-un parc din Sectorul 1
Alertă în parcul Kiseleff din sectorul 1, unul dintre cele mai mari parcuri din Capitala. Un copac putred s-a rupt și a căzut peste fiica artistului Matteo și bona ei, care au fost rănite ușor. Martorii spun că doar o minune a făcut ca acolo să nu se întâmple o tragedie. Problema este că oricând situația se poate repeta, mai ales că arborii nu au mai fost toaletați de ani buni, iar în jurul lor au fost săpate șanțuri pentru irigații, care au distrus rădăcinile copacilor. 
Propunerea Comisiei privind ”taxonomia verde” a trecut de Parlamentul European! Mesajele lui Iohannis, Ciucă și Popescu
Propunerea Comisiei privind ”taxonomia verde” a trecut de Parlamentul European! Mesajele lui Iohannis, Ciucă și Popescu
Parlamentul European a votat, miercuri, în favoarea etichetării gazelor fosile drept energie „verde”.  Altfel spus, gazul natural și centralele nucleare sunt considerate ”verzi” și vor putea primi finanțări din fonduri europene. Votul a fost salutat, rând pe rând, de politicienii român, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și ministrul Energiei Virgil Popescu.