Articolele din categoria ACTUAL:

PSD contestă măsurile anti-Covid decise de Guvern

PSD atacă în Justiție noile măsuri care intră în vigoare la 1 august: Restricţiile privind întrunirile publice sunt ABUZIVE

PSD reclamă că prin noile măsuri anunțate de Guvern pentru combaterea pandemiei, care vor intra în vigoare la 1 august, sunt introduse restricţii disproporţionate pentru organizarea de adunări publice şi mitinguri. Din acest motiv, social-democrații vor ataca în contencios-administrativ Hotărârea de Guvern. Aceștia îl acuză pe premierul Florin Cîțu că ”invocă în mod fals pandemia pentru a înăbuşi exprimarea liberă a nemulţumirilor cu privire la guvernarea dezastruoasă.”

Pacienții cer medicilor să se vaccineze

Pacienții cu afecțiuni cronice cer personalului medical să se vaccineze împotriva Covid-19: ”Vă rugăm să arătați respect”

Apel la responsabilitate făcut de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în contextul pandemiei. Reprezentanții COPAC cer ca toți angajații din Sănătate să se imunizeze împotriva Covid-19. ”De fiecare dată, pacienţii au fost obligaţi să se testeze, uneori pe banii lor, pentru a respecta siguranţa personalului medical. De aceea, vă rugăm să arătaţi acelaşi respect pacienţilor şi să nu îi puneţi în pericol”, transmite sursa citată. 

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

Criticat de premierul Florin Cîțu, șeful CFR Călători e apărat de ministrul Cătălin Drulă

Premierul Florin Cîțu și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, au puncte de vedere divergente în legătură cu modul în care șeful CFR Călători a gestionat situația sutelor de călători care au stat ore în șir blocați în trenuri, în noaptea de miercuri spre joi. În timp ce șeful Guvernului a afirmat că nu i se pare normal ca un director de companie să aștepte ajutor din altă parte, ministrul Transporturilor a spus că șeful CFR a lucrat toată noaptea. 

Jaf ca în Filme, la Londra

O femeie de origine română, condamnată la Londra pentru un jaf demn de film - Cum a furat diamante de milioane de euro

O femeie din Franța, de origine română, a fost condamnată de un tribunal din Londra la cinci ani și jumătate de închisoare în cazul unui jaf care i-a uimit inclusiv pe anchetatori. În 2016, Lulu Lakatos a reușit să fure dintr-un magazin de bijuterii de lux din Londra, cu ajutorul unui plan demn de un scenariu de la Hollywood, diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline. Pietrele prețioase nu au fost găsite nici până astăzi. 

Florin Citu, prim-ministru

Florin Cițu, despre trenul cu copii care a stat 9 ore pe câmp: Să răspundă Ministerul Transporturilor și CFR

Premierul Florin Cițu a afirmat, joi, că Ministerul Transportulor și șefii CFR ar trebui să explice de ce nu au intervenit mai prompt în ultimele ore, după ce numeroase trenuri au rămas blocate pe traseu. Reacția șefului guvernului a venit după ce a fost întrebat de ce un tren în care se aflau copii a stat pe câmp 9 ore, la câteva zeci de kilometri distanță de București.