Alege după nuanța părului
Pentru blonde – rujurile naturale, calde, cu accente de roz sunt cele mai potrivite căci luminează chipul și pun în valoare nuanța părului.
Pentru șatene – nuanțele închise sunt perfect puse în evidență de rujuri în tonuri bej sau maroniu.
Pentru brunete – rujurile în tonuri de mov, lila, grena, roșu sau burgundi sunt cele mai potrivite.
Pentru roșcate – cele mai recomandate sunt rujurile în nuanțe de piersică, în tonuri portocalii, dar și arămii.
Tenul închis e perfect pus în valoare de rujuri cu tentă aurie, pielea albă, palidă are nevoie de note argintii sau pastelate, dar nu foarte puternice, în timp ce tenului roz i se potrivesc rujuri lichide cu textură transparentă, în tonuri naturale de roz.
Dacă ai buzele subțiri alege numai rujuri naturale, deschise și luminoase, care nu atrag atenția și evită pe cât posibil culorile închise, căci scot în evidență forma și subțiază și mai mult. Aceeași regulă se aplică și în cazul buzelor asimetrice, dar, mai ales, trebuie evitat creionul pentru contur.
Remediul natural, la îndemâna oricui, care ajută la regenerarea și creșterea părului
Solid sau lichid?
Pentru că îl găsești în nenumărate variante (cremos și hidratant, mat, sidefat etc.), rujul clasic reușește să răspundă tuturor nevoilor: vei găsi mereu unul potrivit indiferent că ai buzele subțiri, groase sau asimetrice, că îți dorești un machiaj de zi sau unul rafinat, de seară.
Varianta lichidă, mai nou apărută pe piață, are avantajul că, pe lângă culoare, oferă și strălucire, astfel că nu mai e nevoie să folosești gloss. Spre deosebire de rujul solid, acesta trebuie reaplicat din când în când, pentru că nu e la fel de rezistent.
Rezultate diferite în funcție de textură
Rujurile mate sunt mai rezistente, asigură o acoperire mai bună și o culoare uniformă, însă sunt mai sărace în agenți hidratanți, de aceea pot să usuce buzele. Sunt ideale pentru machiajul de seară și le avantajează pe cele cu buze groase. Ca să obții cel mai bun rezultat, folosește o periuță specială pentru ruj și începe aplicarea din centrul buzelor. Dacă buzele sunt uscate, alege rujuri cu textură cremoasă, pe bază de vitamine. Rujurile sidefate au rolul de a reflecta lumina, așa că se potrivesc buzelor subțiri sau asimetrice, căci estompează conturul natural.
Ceaiul care ajută la estomparea ridurilor. Beneficiile sale nu se opresc aici
sursa: Libertatea pentru Femei