ACTUAL

Pastila pentru suflet
PASTILA PENTRU SUFLET - Ce înseamnă "condac" - Toți credincioșii trebuie să știe acest lucru
Rugăciunea zilei“Sfântă Teodora, izvorâtoare de mir și mare făcătoare de minuni, la vreme de necaz la tine alergăm cu zdrobire de inimă, știind că mult i-ai ajutat pe toți cei care ți-au cerut ajutorul cu credință. Cum ai binecuvântat încă din timpul vieții Mănăstirea Sfântului Ștefan, așa binecuvântează toate mănăstirile și schiturile ortodoxe, pe toate monahiile și pe toți monahii, pe toți cei începători în viața monahală ca să rămână statornici pe calea cea îngustă pe care au pornit. Tu, care te-ai folosit de sfințenia duhovnicului tău, ajută-i pe toți preoții să fie păstori pricepuți ai turmelor pe care le păstoresc. Roagă-te, sfântă, pentru toți ierarhii Bisericii lui Hristos, să rămână în dreapta credință și să o mărturisească fără teamă la vreme de prigoană sau rătăcire. Ai grijă de toate familiile creștine, de toți părinții și de copiii lor. Îndepărtează de la ei toată tulburarea, toată ispita, toată cearta. Vezi șovăiala tinerilor care nu știu unde le e locul, în lume sau în mănăstire, și roagă-te pentru ei, ca să își înțeleagă chemarea și să facă întru toate voia lui Dumnezeu. Așa cum pe fiica ta, Sfânta Teopisti, ai ajutat-o să urce pe scara virtuților, așa ajută-ne și pe noi, că greu e războiul care ne stă înainte. Povățuiește-ne pe calea smereniei, pe calea rugăciunii și a nevoinței. Alungă de la noi pe necuratul diavol, care vrea să ne facă de rușine, aruncându-ne în tina păcatului. Fii în fața inimilor noastre ca o icoană vie, Sfântă Teodora, ca ducând noi lupta cea bună să ne învrednicim de raiul cel gătit sfinților și de bucuria Împărăției Cerurilor, pe tine să te lăudăm, iar Dumnezeului cel în Treime lăudat să Îi aducem slavă și închinăciune în vecii vecilor. Amin.”

ACTUAL


Familie 8 copii, Vaslui / Captură Youtube
Drama familiei cu 8 copii, din Vaslui: nu au ce mânca, dar au note mari la școală
Pentru tot mai mulți oameni, grija zilei de mâine e un gând din ce în ce mai greu de dus. Cum prețurile cresc fără oprire, mai ales la alimente sau la curentul electric atât de necesar, tot mai mulți se chinuie să trăiască, chiar și la limită. Este și cazul a doi părinți din județul Vaslui. Au opt copii, unii dintre ei merg și la școală, dar tot ce își doresc este să aibă ce le pune pe masă. 

ACTUAL


ONU
Reuniune de urgenţă a Consiliul de Securitate al ONU, joi după-amiază! Se va discuta despre situaţia centralei nucleare Zaporojie
Consiliul de Securitate al ONU va organiza, joi, o reuniune de urgenţă pentru a dezbate situaţia centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, pe care Kievul şi Moscova se acuză reciproc că au bombardat-o, au anunţat surse diplomatice. Informația vine la scurt timp după ce G7 - grupul ţărilor cel mai puternic industrializate - a acuzat Moscova că "pune în pericol" regiunea ucraineană din jurul centralei nucleare Zaporojie, ocupată de trupele ruseşti, şi cere restituirea centralei Ucrainei.

ACTUAL

Jandarmerie - imagine de arhivă
Ciocnire între două clanuri, în plină stradă, în cartierul Andronache din Capitală! Intervenție în forță a jandarmilor și poliției
 A fost alertă maximă în sectorul 2 al Capitalei. Două familii din clanul unui temut interlop din zonă s-au încăierat și a fost nevoie de intervenția polițiștilor și jandarmilor pentru a domoli spiritele. Conflictul ar fi pornit de la o moștenire. Forțele de ordine au împânzit strada pe care a avut loc scandalul și 10 persoane implicate au fost duse la secția de poliție pentru audieri. 

ACTUAL

CULTURĂPastila pentru suflet
PASTILA PENTRU SUFLET - Ce reprezintă icosul - Toți credincioșii trebuie să știe asta
Rugăciune zileiRugăciunea tămăduitoare de Sfântul Ştefan“Sfinte mare mucenice al lui Hristos Ştefane, cel ce ai preaslăvit pe Dumnezeu în trupul tău de mucenic, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinşi de ispite şi de nevoi, ci te roagă Preamilostivului Dumnezeu ca să împace lumea aceasta şi să depărteze de la noi pe tot vrăjmaşul pornit asupra noastră, pentru păcatele noastre. Roagă-te pentru noi, sfinte al lui Dumnezeu, cu aceeaşi căldură cu care te-ai rugat pentru ucigaşii tăi! Roagă-te să depărteze de la noi tot păcatul, ispita, necredinţa, necazul, boala şi mustrarea Lui cea dreaptă şi să ne apere pe noi, poporul Său. Ca prin rugăciunile tale fiind mântuiţi, să lăudăm nespusa bunătate a lui Dumnezeu în vecii vecilor. Amin!”


EDUCAŢIE

MEDIU

SOCIAL

SĂNĂTATE


Masacrul din Bascov. Medic român, avertisment tulburător despre bolnavii psihic din România Exclusiv
Masacrul din Bascov. Medic român, avertisment tulburător despre bolnavii psihic din România - Ce spune despre ucigașul din Argeș
Psihologul Radu Leca a avertizat că fapte ca cele din Masacrul de la Bascov se poate repeta oricând în România dacă persoanele bolnave psihic nu sunt monitorizate și nu primesc ajutor de specialitate. Avertismentul vine din partea psihologilor. Medicul psiholog Radu Leca a vorbit, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, despre pericolul foarte mare pe care îl reprezintă persoanele psihice care nu sunt verificate de medicii de specialitate pentru că familiile nu sunt de acord cu internarea lor.


Pastile de IOD, distribuite GRATIS populației
De ce se grăbește Rafila să scape de pastilele de iod - când expiră medicamentele care au costat 6 milioane de euro
​Pastilele de iod de care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să scape "cât mai repede" au termen de valabiliate de 3 ani, așa că nu se pune problema că acestea ar expira în curând. Și totuși, de ce se grăbește ministrul Sănătății? Simplu: chiar într-un Ordin al Ministerului Sănătății există o prevedere care îl încurcă pe Rafila - care și-a legat, practic, numele de această campanie de distribuire a iodului. Deși expiră abia peste 2 ani și jumătate, pastilele de iod pot fi păstrate în farmacii doar 6 luni, apoi se întorc la DSP-uri, de unde, practic, o eventuală distribuire către populație ar fi și mai complicată.

ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE