Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Elevii din anii terminali cu media sub 7 în anul școlar precedent, incluși în programe intensive de învățare remedială
Elevii din anii terminali cu media sub 7 în anul școlar precedent, incluși în programe intensive de învățare remedială
Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare o măsură importantă ce urmează a fi implementată în şcoli și care îi vizează pe elevii din anii terminali. Astfel, școlile vor desfășura programe intensive de învățare remedială, cu frecvență săptămânală, ce sunt dedicate elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a care în anul școlar precedent au avut media generală mai mică de 7. Scopul acestei măsuri este să îi pregătească pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.
Eminescu și Creangă (Bogdan Petry)
Ce diferență uriașă de înălțime era între Eminescu și Creangă. Toată lumea se uita după ei pe stradă
Mihai Eminescu și Ion Creangă au rămas în istoria literaturii nu numai datorită creațiilor excepționale, ci și a prieteniei care i-a legat. Potrivit multor critici literari, este foarte posibil ca marele povestitor să nu-și fi împlinit vocația dacă n-ar fi fost intuiția lui Eminescu, cel care i-a sesizat talentul. Prietenia lor a avut și o latură anecdotică, dată de diferența de înălțime.
Ciclonul polar a lovit în plin România: școli închise, trenuri blocate în zăpadă, drumuri impracticabile / Foto: Inquam Photos
Ciclonul polar a lovit în plin România: școli închise, trenuri blocate în zăpadă, drumuri impracticabile. Este cod galben de viscol și ger
Ciclonul polar care a adus -42 de grade Celsius în nordul Europei face ravagii și în România. Drumuri blocate de zăpezi, zeci de școli închise, zeci de accidente rutiere și zboruri anulate - este bilanțul primelor 24 ore de vreme extremă. Vântul a suflat cu putere. Zeci de județe sunt sub cod galben de viscol și ger. Rafalele de vânt vor ajunge la aproape 100km/h, iar temperaturile vor coborî până la -20 de grade Celsius. Peste 5.000 de pompieri sunt pregătiți să intervină în zonele afectate. 
Profesorii care hărțuiesc sexual elevii sau studenții riscă ani grei de închisoare
Profesorii care hărțuiesc sexual elevii sau studenții riscă ani grei de închisoare
Profesorii care hărțuiesc sexual elevii sau studenții vor face ani grei de închisoare. Noua lege a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și prevede ca vinovații să stea ani buni după gratii. În cazul cadrelor didactice din învățământul preuniversitar sau universitar, pedepsele prevăzute de lege au fost majorate cu o treime. Condamnarea pentru abuz sexual va fi înscrisă nu doar în cazier, ci și în registrul național automatizat. 
MEN vrea să știe câți copii învață acasă
Ministerul Educației cere control național pentru copiii care fac școala acasă. 2 părinți au fost condamnați după ce și-au retras copiii de la școală
Ministerul Educaţiei solicită tuturor inspectoratelor școlare să verifice situația elevilor pe care familiile i-au retras în mod „deliberat” din învăţământul obligatoriu, pe motiv că urmează sistemul de școlarizare acasă - homeschooling. Demersul vine după ce 2 părinți din Bihor care și-au retras copiii de la școală au fost inculpați, pe motiv că sistemul nu este recunoscut în România.
Părinți din Bihor, condamnați la închisoare și muncă în folosul comunității după ce și-au retras copiii de la școală
Părinți din Bihor, condamnați la închisoare și muncă în folosul comunității după ce și-au retras copiii de la școală
Patru luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și obligația de a munci câte 40 de zile în folosul comunității. Este condamnarea primită de doi părinți bihoreni acuzați de împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu după ce și-au retras patru copii de la școală pentru a-i înscrie în sistemul de învăţământ de tip homeschooling. Cei doi soți au invocat, printre altele, faptul că nu sunt de acord cu utilizarea internetului și nici cu orele online.
Securiștii făceau și rapoarte privind aprovizionarea
Revelionul SECURIȘTILOR. Ce li se servea la masa festivă, în afară de discursul lui Ceaușescu - DOCUMENTE ARHIVĂ
În ultimii ani ai regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu lipsa alimentelor devenise o problemă chiar și pentru Securitate, serviciul de informații care avea și rol de poliție politică. Agenții erau nevoiți să întocmească rapoarte privind problemele tot mai mari de aprovizionare, cât și despre înmulțirea reacțiilor ostile ale oamenilor. Pe de altă parte, unii dintre angajații Securității beneficiau în continuare de diverse privilegii, pentru a-i "fideliza".