Articolele din categoria CULTURĂ:

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii Exclusiv
Dezvăluiri la „Culisele statului paralel” despre Bogdan Gheorghiu: „Cum plângea la ușa lui Orban, în timp ce-l înjura la greu pe Cîțu”
Acuzații grave pentru ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, joi seară, în emisiunea „Culisele statului paralel”, cu Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS. Jurnalistul Dan Ionescu a relatat cum a reușit Bogdan Gheorghiu să bage în faliment total industria de spectacole în ultimul an de pandemie și cum a trecut din tabăra Orban în „echipa câștigătoare” a lui Cîțu. 
Corina Chiriac Video
Corina Chiriac a donat sute de piese de patrimoniu - Colecția de artă a artistei, admirată de fani la Muzeul de Istorie
Sute de obiecte de patrimoniu din colecția personală a marii artiste Corina Chiriac au fost donate Muzeului Național de Istorie a României, potrivit Realitatea PLUS. Colecția cuprinde obiecte de suflet printre care și trofeul Cerbul de Aur câștigat de cântăreață în 1971, dar și rochii și instrumente muzicale. Exponatele vor putea fi văzute de luna viitoare în cadrul muzeului. 
Poliția Română - restricții de circulație Video
BLOCAJ uriaș în traficul din București! Clipe de coșmar pentru șoferi după ce un festival paralizează Nordul Capitalei
Circulația pe aproape toate arterele din Nordul Capitalei a fost blocată vineri sau foarte mult îngreunată din cauza restricțiilor de circulație pentru organizarea festivalului SAGA. S-au format coloane uriașe de mașini în Băneasa, iar oamenii au parcurs 500 de metri într-o oră și jumătate. Blocajul a fost provocat de închiderea Bulevardului Aerogării. Situația de vineri s-ar putea repeta și sâmbătă și duminică în București. Polițiștii recomandă rute ocolitoare.
Obiecte ce au aparținut lui George Enescu, mărul discordiei între stat și o casă de licitații. Foto/Arhivă
Controversa licitației paginilor din opera Oedip, de George Enescu. Este legală sau nu?
Mihai Constantinescu director Artexim, organizator al festivalului George Enescu, a declarat, la REALITATEA PLUS, că este cel puțin ciudat ca niște pagini din opera Oedip a compozitorului să fie vândute, atâta timp cât manuscrisul, în întregimea lui, se află în proprietatea statului român. Cezar Florea, patronul casei de licitații susține că toate obiectele puse în vânzare au acte de proveniență legale.