Articolele din categoria CULTURĂ:

Eurovision 2022
Scandal Eurovision: TVR a publicat punctajul acordat de juriu. Niciun punct pentru Ucraina
Televiziunea Română a publicat, luni, componența juriului țării noastre la Eurovision, precum și punctajul acordat țărilor participante. Astfel, Republica Moldova a obținut punctajul maxim, în timp ce Ucraina, câștigătoarea competiției, nu a primit nimic. Într-un comunicat de presă, televiziunea publică reamintește că a cerut European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, să explice oficial de ce a anulat punctajul original transmis de România cu unul “calculat netransparent".
Cea mai veche Icoană a Maicii Domnului, Mânăstirea Pantocrator, județul Teleorman Exclusiv
Prima Icoană a Maicii Domnului, pictată de Apostolul Luca, expusă la Mânăstirea Pantocrator până miercuri, 11 mai
Părintele Arhimandrit Sebastian Serdaru, starețul Mânăstirii Pantocrator, a vorbit, la Realitatea PLUS, despre bucuria credincioșilor veniți în număr foarte mare, în aceste zile, să vadă și să se închine la cea mai veche icoană din lume. Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii „Legile puterii”, a participat la pelerinajul de la Mânăstirea Pantocrator, unde a fost expusă Icoana Maicii Domnului, icoană făcătoare de minuni. 
Klaus Schulze (1947-2022)
Lumea muzicii în doliu, a murit un gigant al muzicii electronice
Renumitul muzician german Klaus Schulze, unul dintre giganții muzicii electronice, a murit la vârsta de 74 de ani. Chiar dacă suferea de o boală care n-a fost precizată, decesul a fost "neașteptat", potrivit managerului artistului. Alături de Tangerine Dream, iar apoi pe cont propriu, Schulze a fost, alături de Vangelis, Jean-Michel Jarre și Kraftwerk, unul dintre muzicienii care au popularizat muzica electronică, în anii '70.