Articolele din categoria CULTURĂ:

Scorpions in concert la Moscova în 1989
"Wind of Change", hitul reformelor lui Gorbaciov, modificat pentru a nu glorifica războiul lui Putin
Trupa germană Scorpions a luat decizia radicală de a modifica versurile celui mai mare hit al său, "Wind of Change", pentru a nu fi interpretat ca o glorificare a Rusiei lui Vladimir Putin. Astfel, versurile au fost rescrise pentru a exprima solidaritatea cu Ucraina. Piesa, lansată în perioada reformării regimului sovietic, a devenit un imn al schimbărilor ce au dus la prăbușirea comunismului în Europa Centrală de Est, în 1989.
Eurovision 2022
Scandal Eurovision: TVR a publicat punctajul acordat de juriu. Niciun punct pentru Ucraina
Televiziunea Română a publicat, luni, componența juriului țării noastre la Eurovision, precum și punctajul acordat țărilor participante. Astfel, Republica Moldova a obținut punctajul maxim, în timp ce Ucraina, câștigătoarea competiției, nu a primit nimic. Într-un comunicat de presă, televiziunea publică reamintește că a cerut European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, să explice oficial de ce a anulat punctajul original transmis de România cu unul “calculat netransparent".
Cea mai veche Icoană a Maicii Domnului, Mânăstirea Pantocrator, județul Teleorman Exclusiv
Prima Icoană a Maicii Domnului, pictată de Apostolul Luca, expusă la Mânăstirea Pantocrator până miercuri, 11 mai
Părintele Arhimandrit Sebastian Serdaru, starețul Mânăstirii Pantocrator, a vorbit, la Realitatea PLUS, despre bucuria credincioșilor veniți în număr foarte mare, în aceste zile, să vadă și să se închine la cea mai veche icoană din lume. Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii „Legile puterii”, a participat la pelerinajul de la Mânăstirea Pantocrator, unde a fost expusă Icoana Maicii Domnului, icoană făcătoare de minuni.