Articolele din categoria LUMEA ANIMALELOR:

Câini fără stăpâni (Profimedia)
Ciprian Ciucu, primar sector 6, acuzații DURE în cazul femeii ucise de câini: Am anunțat ASPA cu o săptămână înainte, n-a venit nimeni
Tragedia din zona Lacul Morii, în urmă căreia o femeie a murit sfâșiată de câini, ar fi putut fi evitată, dacă autoritățile își făceau treaba. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat luni, într-o conferință de presă special organizată pe această temă, că instituția pe care o conduce a anunțat ASPA să ridice o haită de maidanezi exact din acel loc.
Alimentară pentru câini (Profimedia)
Putem mânca din hrană pentru animale? Efectele sunt surprinzătoare
Mulți stăpâni de animale au recunoscut faptul că ar fost tentați să guste din mâncarea acestora, iar unii chiar au făcut-o. De altfel, dacă nu ai gusturi olfactive excentrice sau pur și simplu un simț al mirosului mai slab, nu poți spune că unele produse nu sunt chiar îmbietoare la adulmecat. Specialiștii au studiat serios problema și au găsit răspunsul: nu se poate spune că o porție din mâncarea pisicii ne va face rău, dar nici nu ne întărește, dacă avem de gând să o includem definitiv în dietă.
Foto: Profimedia
Câinele și bradul de sărbători. Cum evităm un Crăciun de coșmar
Decorarea casei cu ocazia Sărbătorilor de iarnă îi pune pe stăpânii de câini și pisici în fața dilemei legate de cât de multe amenajări pot face fără a sta cu grija că prietenii blănoși vor face prăpăd. Specialiștii în comportament animal atrag atenția că nu trebuie să lăsăm totul pe seama animalelor și să dăm vina pe ele, ci să înțelegem modul în care reacționează la anumiți stimuli și să facem în așa fel încât să nu le provocăm.