Articolele din categoria ECONOMIE:

Foto ilustrativ (Profimedia)
Amânarea ratelor, adoptată azi de Guvern. Cu cât se îndatorează SUPLIMENTAR românii - calculele BROKERILOR
Amânarea ratelor bancare, măsura prin care românii cu probleme financiare vor scăpa, pentru o vreme, de plata obligațiilor către bănci, va fi adoptată azi de guvern. Măsura are însă și o latură periculoasă, pentru că cei care-și amână ratele nu fac decât să se împovăreze mai mult pe termen lung și să plătească rate mai mari. Practic, în această perioadă, beneficiarii măsuri vor plăti dobândă la dobândă. 
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR)
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie: În România, statul mimează dialogul social
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a participat joi, 23 iunie, la Forumul economic național – „Modelul economic românesc în Uniunea Europeană. România-Orizont 2040", organizat de Asociația pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES), Academia de Studii Economice din București (ASE), Asociația Generală a Economiștilor din România (AGER), Asociația Facultăților de Economie din România (AFER).
Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe
Fost ministru de Finanțe, reacție la plafonarea prețului la carburanți: Nu poți să te lauzi cu o japcă de asta față de români!
Decizia Guvernului de a compensa prețurile la carburanți timp de 3 luni, începând cu data de 1 iulie, este "o subvenție mascată", susține fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici. "Nu poți să te lauzi cu o japcă de-asta față de români", este mesajul tranșant transmis de Teodorovici, miercuri seara, în emisiunea Culisele Statului Paralel, de la Realitatea PLUS. 
Benzinărie
PREȚUL la pompă îi afectează și pe politicieni: cum sunt afectați aleșii de EXPLOZIA de pe piața carburanților
Scumpirile la pompă îi afectează și pe politicieni. Parlamentarii se plâng că plătesc aproape dublu pentru un plin, iar uneori sunt nevoiți să facă naveta zilnic la București. Aleșii spun că au apelat inclusiv la tren ca să ajungă la muncă. Și asta pentru că beneficiază de transport aerian și feroviar gratuit, în timp ce transportul rutier le este decontat doar parțial. Românii de rând nu sunt, însă, la fel de norocoși. Statul decontează 50 de bani pe litru de combustibil doar pentru transportatori. Iar măsura este insuficientă, având în vedere că un litru de motorină a ajuns să coste la pompă 9 lei și 30 de bani.