Articolele din categoria ECONOMIE:

Val de avertismente și critici pentru România de la Comisia Europenă
Val de avertismente și critici pentru România de la Comisia Europeană. “Vedem că tendința merge în direcția greșită. Suntem foarte îngrijorați”
Reprezentanții Comisiei Europene au adus un val de avertismente și critici la București, în cadrul vizitei lor pentru evaluarea stadiului implementării Planului Național de Redresare și Reziliență. Aceștia au evidențiat o situație fiscală îngrijorătoare în România, subliniind faptul că deficitul trebuia să fie corectat până în acest an conform planului stabilit.
Plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază, până la 31 decembrie! Anunțul lui Marcel Ciolacu
Plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază, până la 31 decembrie! Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că susţine amendamentul PSD, de luni, care prelungeşte plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Zilele viitoare venim şi cu un mecanism îmbunătăţit de plafonare a preţurilor la energie şi gaze, care să ofere un ajutor suplimentar atât populaţiei, cât şi economiei până în 2026”, a mai spus liderul social-democraţilor.
Blocaj în administrație: angajații din primării ies în stradă / Foto: Arhivă Inquam Photos
Blocaj în administrație: angajații din primării ies în stradă. Haos în domenii-cheie. Sindicaliștii din comerț, protest în fața Ministerului Muncii
Un nou val de proteste blochează țara! De astăzi, angajații din primării reiau protestele și intră în grevă japoneză și grevă de avertisment din cauza salariilor. Sindicaliștii spun că, de ani de zile, veniturile în administrație nu au mai fost majorate și amenință cu o grevă generală care ar putea bloca alegerile din iunie. Și angajații din comerț ies în stradă azi în fața Ministerului Muncii, din cauza nivelului de salarizare. 
Otrava de la raft: alimente pline de substanțe periculoase, retrase din magazinele românești
Otrava de la raft: alimente pline de substanțe periculoase, retrase din magazinele românești. Avertisment ANSVSA
Nu știm ce mâncăm și riscăm să ne îmbolnăvim din cauza produselor pe care le consumăm zilnic. Foarte multe dintre produsele care ajung pe mesele românilor sunt, de fapt, otrăvuri. Inspectorii de la ANSVSA au retras în ultimii ani sute de alimente de pe rafturile magazinelor după ce au descoperit substanțe periculoase. Înghețata, dulciurile, deserturile, dar și legumele, fructele sau carnea sunt printre produsele retrase cel mai des.