Articolele din categoria ECONOMIE:

Alimentare carburant
Aici sunt banii dumneavoastră! Anca Alexandrescu: OMV a făcut profit, și statul a făcut profit. Românul a pierdut pe linie
În timp ce bugetul românilor a fost afectat masiv de criza carburanților, cea mai mare companie din țară a înregistrat un profit fabulos. Astfel, în primele patru luni ale anului 2022, OMV Petrom a înregistat un profit de 4,6 miliarde de lei, o creștere de aproape 5 ori comparativ cu primul semestru din 2021. Parafrazând versurile unui cântec celebrul din anul 2000 al trupei TAXI ("Aici sunt banii dumneavoastră" - n.r.), Anca Alexandrescu și invitații săi au arătat, joi seara, în emisiunea "Culisele Statului Paralel", de la Realitatea PLUS, unde sunt, de fapt, banii românilor. 
Alertă la munte - mâncare și carne stricată în magazinele de pe Valea Prahovei.
Românii, mai îngrijorați de prețuri decât de război: MÂNCAREA, principala grija a oamenilor
Scumpirile sunt cea mai mare grijă a românilor, iar oamenii se tem mai mult de creșterea prețurilor la alimentele de bază decât de războiul de la graniță. Asta arată cel mai recent sondaj, in conditiile in care fermierii anunță ca din toamnă ne vom confrunta cu un nou val de creșteri de prețuri. În plus, românii sunt îngrijorați și când vine vorba de facturile la gaz și energie. 
Angajații TAROM amenință cu GREVA - Ce zboruri ar putea fi anulate
Angajații TAROM amenință cu GREVA - Ce zboruri ar putea fi anulate | Anunțul premierului - VIDEO
Zeci de angajați ai TAROM au protestat azi nemulțumiți că administrația companiei nu le majorează salariile. Ei cer ca valoarea brută să fie crescută cu peste 40 la sută. În plus, aceștia susțin că nu sunt suficienți oameni care să asigure funcționarea companiei la parametri normali. Sindicaliștii așteaptă un răspuns de la conducerea companiei TAROM până pe 23 august. În caz contrar, amenință că vor intra în grevă de avertisment. Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj ferm, compania trebuie să fie salvată și vor fi luate măsuri. 
Roșii
Daea, mesaj pentru Tanczos Barna: "Mie îmi pare rău de roșii! Dacă nu mănânci, nici apă nu ai după ce bea"
Ministrul Agriculturii Petre Daea (PSD)a transmis, miercuri, un mesaj tranșant către colegul său de guvern, Tanczos Barna (UDMR), care conduce Ministerul Mediului, astăzi că unele administraţii locale vor trebui să impună restricţii la utilizarea apei potabile, considerând că este o mare risipă ca cetăţenii să ude grădinile cu apă potabilă, "chiar dacă ne pare rău pentru roşii".
Petre Daea, ministrul Agriculturii
Primele 3 MĂSURI luate de Ministerul Agriculturii pentru a veni în sprijinul fermierilor afectați de SECETĂ. Anunțul lui Petre Daea
Ministrul Agriculturii Petre Daea a făcut noi precizări, miercuri, în cadrul emisiunii "Controversat", de la Realitatea PLUS, legate de măsurile luate de autorități în lupta cu seceta extremă cu care se confruntă România în momentul de față. Precizările ministrului vin la scurt timp după ce premierul Nicolae Ciucă a convocat o celulă de criză la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, după ce ANM a anunțat extinderea valului de aer cald la nivelul întregii țări.