Articolele din categoria ECONOMIE:

Roșii
Daea, mesaj pentru Tanczos Barna: "Mie îmi pare rău de roșii! Dacă nu mănânci, nici apă nu ai după ce bea"
Ministrul Agriculturii Petre Daea (PSD)a transmis, miercuri, un mesaj tranșant către colegul său de guvern, Tanczos Barna (UDMR), care conduce Ministerul Mediului, astăzi că unele administraţii locale vor trebui să impună restricţii la utilizarea apei potabile, considerând că este o mare risipă ca cetăţenii să ude grădinile cu apă potabilă, "chiar dacă ne pare rău pentru roşii".
Petre Daea, ministrul Agriculturii
Primele 3 MĂSURI luate de Ministerul Agriculturii pentru a veni în sprijinul fermierilor afectați de SECETĂ. Anunțul lui Petre Daea
Ministrul Agriculturii Petre Daea a făcut noi precizări, miercuri, în cadrul emisiunii "Controversat", de la Realitatea PLUS, legate de măsurile luate de autorități în lupta cu seceta extremă cu care se confruntă România în momentul de față. Precizările ministrului vin la scurt timp după ce premierul Nicolae Ciucă a convocat o celulă de criză la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, după ce ANM a anunțat extinderea valului de aer cald la nivelul întregii țări. 
Mic dejun sanatos
Românii plătesc aproape DUBLU pentru micul-dejun. CÂT ne costă cea mai importantă masă din zi
Românii plătesc pentru prima masă din zi aproape dublu față de anul trecut. O demonstrează datele celui mai recent studiu, care arată că prețul produselor care alcătuiesc un mic dejun obişnuit a crescut cu peste 70% în ultimii doi ani. Sucul de portocale a înregistrat cea mai abruptă creştere de preţ dintre toate produsele din coşul pentru masa de dimineașă. Și prețul cafelei aproape că s-a dublat. 
Miron Mitrea: „România nu și-a închis niciodată porturile de la declanșarea războiului din Ucraina”
Miron Mitrea: „România nu și-a închis niciodată porturile de la declanșarea războiului din Ucraina”
Analistul politic acuză liderii ucrianeni de propagandă atunci când spun că exporturile de cereale au cresscut de cânr România și-a deschis porturile. Mitrea spune că țara noastră nu și-a închis niciodată porturile, mai mult, transportatori români au fost defavorizați în raport cu cei ucrainei, iar traficul prin Portul Constanța este de 60 de ori mai mare decât înaintea declansării războiului.
Lucian Heiuș, șeful ANAF / Captură video Exclusiv
INTERVIU EXPLOZIV al șefului ANAF, Lucian Heiuș: de la jaful de la pompă, la marii evazioniști și banii ținuți la saltea - VIDEO
Statul a început să strângă banii de la românii care fac evaziune fiscală și nu plătesc taxele la stat. Șeful ANAF Lucian Heiuș a anunțat în exclusivitate la Realitatea Plus că fiscul a colectat mai mult cu un miliard de euro față de prognoza avută la început de an. Prețurile exorbitante de pe litoral l-au făcut pe șeful ANAF să declanșeze controale masive prin inspectorii antifraudă. Heiuș a schimbat abordarea în privința controalelor, îi lasă în pace pe mici evazioniști de la colțul străzii și se contrează pe marea evaziune fiscală și marii contribuabili. Totodată, președintele ANAF spune că pentru a putea candida la alegerile din 2020 a strâns într-un sertar peste 60 de mii de lei în cei 4 ani de mandat în parlament. Banii au venit din sumele suplimentare pentru activitatea de ales. 
Ministrul Energiei, Virgil Popescu / Foto: Inquam Photos
Virgil Popescu confirmă: "Va fi o iarnă complicată". Vor avea românii acces la încălzire? - răspunsul ministrului
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi seara, că iarna care va veni va fi una "complicată", precizând că, în acest moment, depozitele de gaze naturale sunt la nivelul de 49% şi estimând, în context, că va fi depăşită ţinta de 80% care trebuie atinsă până la data de 1 noiembrie. El a menţionat că această ţintă va fi atinsă indiferent dacă va intra sau nu gazul rusescPopescu susține însă că nu se pune problema ca populaţia să nu aibă acces la încălzire în această iarnă.