Prețul aurului atinge un nou record: Cât costă un gram în România Pe 22 noiembrie 2024, prețul gramului de aur a stabilit un nou record istoric, crescând semnificativ cu 9,41 lei (2,32%) față de ziua precedentă. Potrivit Băncii Naționale a României (BNR), cotația actuală este de 415,32 lei pe gram, comparativ cu 405,91 lei, cât era anunțat joi.
ROBOR a sărit în aer într-o singură zi. Lovitură pentru românii care au credite, DOBÂNZILE cresc din nou O nouă lovitură pentru românii care au credite în lei cu dobândă variabilă. ROBOR la trei luni a crescut semnificativ într-o singură zi. Indicatorul a ajuns la 5,75 de la 5,59. Asta înseamnă că ratele calculate în funcție de acest indice vor crește din nou în condițiile în care față de acum doi ani ratele sunt duble. Banca Națională a României a decis să păstreze dobânda cheie la 6,50 după ce experții estimează că rata inflației va crește, potrivit Realitatea Plus.
Prime cât trei salarii pentru angajații ANAF care aduc mai mulți bani la stat Angajații ANAF vor încasa prime cât trei salarii de bază pentru "performanțe excepționale" din controale și executări, adică pentru cei care aduc mai mulți bani la bugetul de stat.
Cotațiile la aur ajung la un nou record. Într-o singură zi a crescut cu aproape 10.000 de lei Cotațiile la gramul de aur înregistrează o nouă valoare record. Astfel, într-o singură zi a crescut cu 9,415 lei, ajungând la o cotaţie de 415,3204 lei, de la 405,9099 lei, conform datelor de la BNR.
Neptun Deep, în pericol. Greenpeace câștigă în instanță blocarea exploatării de gaze din Marea Neagră. Reacția ministrului Burudja Greenpeace câștigă procesul împotriva Neptun Deep și obligă Administrația Bazinală de Apă Dobrogea să comunice studiile care stau la baza mega proiectului de exploatare a gazului din Marea Neagră. Decizia instanței nu este însă definitivă.
Criză în industria auto. Cel mai mare producător din Europa de baterii electrice pentru mașini cere intrarea în faliment Industria auto din Europa trece prin momente extrem de dificile. Producători auto precum Volkswagen sau Audi se văd nevoiți să închidă fabrici, în timp ce alții reduc salariile și personalul. Mai nou, se închid și fabricile care produc baterii electrice pentru mașinile cu propulsie electrică.
Proprietarii cu centrale termice, loviți la buzunare. Din această iarnă, vor plăti „TAXA PE ȚEAVĂ” Proprietarii de apartamente care dețin centrale termice vor observa o taxă nouă în facturile de căldură, denumită "taxa pe țeavă", introdusă de la începutul acestei ierni. Conform noii reglementări, toți locatarii unui bloc, inclusiv cei care au centrală proprie, vor fi nevoiți să plătească o cotă de 50% din factura totală de energie termică pentru întreaga clădire, pentru că țeava de distribuție trece prin apartamentele lor.
Peste 400 de familii şi persoane singure vor beneficia de ajutoare de urgenţă de aproximativ 1,8 milioane de lei Ajutoare de urgenţă de aproape 1,8 milioane lei au fost aprobate, joi, în şedinţa de Guvern, pentru sprijinirea a 430 de familii şi de persoane singure care fie se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, fenomene meteorologice severe, fie în situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială.
Se prelungește plafonarea preţurilor la energie şi gaze! România are suficiente stocuri pentru a trece iarna Guvernul va aproba strategia energetică a României pentru perioada 2025 - 2035, astfel că plafonarea preţurilor la energie şi gaze va fi prelungită pentru protejarea cetățenilor vulnerabili.
Ministerul Muncii nu are bani suficienți pentru plata pensiilor pe luna decembrie. De unde se iau fondurile Ministerul Muncii nu are în prezent bani suficienți pentru plata pensiilor pe luna decembrie, după ce de la 1 septembrie anul acesta, au intrat în plată pensiile recalculate.
Una dintre cele mai mari bănci din România, OBLIGATĂ de ANPC să recalculeze dobânzile. Nereguli GRAVE la aproape 100.000 de credite Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor obligă o mare bancă din România să recalculeze dobânzile la aproape 100.000 de credite, pe baza controversatei ordonanțe OUG 50/2010. Practic, banca este acuzată că a obligat clienții să plătească două marje de dobândă, deși legea spune că poate fi utilizată una singură.
Trei rânduri de măsuri, trei rânduri de scumpiri! Planul Guvernului pentru anul viitor. Taxe și impozite mai mari Trei rânduri de măsuri, trei rânduri de scumpiri. Este planul guvernului pentru anul viitor. Vorbim concret despre: pachetul de măsuri fiscale, eliminarea plafonării prețurilor la energie și gaze, dar și eliminarea plafonării la polițele RCA. Toate implică noi costuri suplimentare pentru oameni. Guvernul care se va forma după alegeri trebuie să vină cu un pachet de măsuri fiscale care să scadă deficitul bugetar.
Cum se acordă pensia de urmaș. Tot ce trebuie să știe beneficiarii Noua lege a pensiilor, care a intrat în vigoare pe 1 septembrie 2024, păstrează majoritatea prevederilor anterioare referitoare la pensia de urmaș, reglementate prin Legea nr. 263/2010. Totuși, aduce și câteva clarificări importante pentru beneficiari și condițiile de acordare.
Reduceri la facturile de curent! Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a beneficia de SCĂDERI de până la 40% Vești bune în țara noastră! Mulți consumatori ar putea beneficia de o reducere semnificativă a facturii la curent, de până la 40%, dacă îndeplinesc anumite condiții.
Sărbători cu masa goală pentru mulți români. Scumpiri de peste 20% înainte de Crăciun Sărbători cu masa goală pentru români. De vină ar fi prețurile tot mai mari, spun oamenii, care i-au adus în situația în care trebuia să renunțe la unele alimente pentru a reuși să facă față cheltuielilor. Cel mai greu este însă de sărbători, atunci când majoritatea produselor se scumpesc. Iar pentru a putea face față, unii ajung chiar să se împrumute sau să cumpere produse la un preț mai redus, dar de o calitate mult mai proastă.
S-a votat în Parlament! Câștigurile din criptomonede vor fi scutite de impozit Parlamentul României a adoptat recent o lege prin care câștigurile obținute din tranzacțiile cu criptomonede vor fi scutite de impozitul pe venit de 10%, însă doar pentru o perioadă limitată.
Atac cibernetic asupra hypermarketului Auchan, din Franța: datele a 500.000 de clienți au fost furate Atacurile cibernetice vizând marile companii devin tot mai frecvente, iar unul dintre cele mai recente cazuri afectează rețeaua Auchan din Franța, unde hackerii au reușit să acceseze datele personale ale unui număr semnificativ de clienți.
România, campioana inflației din Uniunea Europeană în ultimele opt luni România este, pentru a opta lună la rând, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar, cu un avans anual al preţurilor de 5%, arată datele publicate marţi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).
Iar cresc ratele românilor. Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,59% pe an Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat marţi la 5,59% pe an, de la 5,58% pe an în şedinţa precedentă, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
Decizie radicală la Poșta Română. Ce se întâmplă cu oficiile poștale Decizie radicală, la Poșta Română, anunțată de Valentin Ștefan, directorul general al companiei. Toate oficiile poștale vor fi închise, iar spațiile închiriate sau vândute.
Canalul Dunăre-București, proiectul de suflet al lui Ceaușescu, abandonat în 1990, ar putea prinde viață VIDEO Canalul Dunăre-București, unul dintre proiectele de suflet ale lui Nicolae Ceaușescu, demarat în 1984 și abandonat după Revoluție, ar putea prinde viață. Ministerul Transporturilor l-a inclus în actualul program de investiții.
România paradoxurilor: Suntem campionii Europei la salarii, dar și la scumpiri Paradox uriaș. Țara noastră este campioană în Uniunea Europeană la creșterile salariale din ultima perioadă, dar și la creșterea prețurilor.
Amnistia fiscală 2024. Câți bani a adus la buget clemența guvernului față de datornici Amnistia fiscală, programul, care oferă contribuabililor posibilitatea de a scăpa de dobânzi, penalități și, în unele cazuri, chiar de o parte din principalul datoriei, ar putea aduce în final între 5,5 și 6 miliarde de lei în bugetul de stat, conform estimărilor actualizate.
Vești bune în țara noastră! Un produs esențial în multe case ar putea deveni mult mai ieftin După o perioadă dificilă pentru industria uleiului de măsline, care a fost marcată de creșteri record ale prețurilor, există semne de redresare pe piață. Cel mai mare producător mondial de ulei de măsline, Deoleo, anunță perspective optimiste pentru următoarele luni, cu o posibilă reducere semnificativă a prețurilor. Conform estimărilor companiei spaniole, uleiul de măsline ar putea ajunge să coste de două ori mai puțin decât la începutul anului 2024.
Modificare majoră în magazine! Ce se întâmplă cu bonul fiscal atunci când plătești cu cardul? Modificare crucială în magazine. Operatorii economici ar putea scăpa de obligația de a emite bon fiscal atunci când plata s-a făcut cu un card bancar.
ANAF le dă noi bătăi de cap micilor contribuabili. Ce este declarația D 406 SAF-T, care devine obligatorie de anul viitor? Contribuabilii mici au obligaţia de a depune la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), începând cu 1 ianuarie 2025, Declaraţia D406 (SAF-T), care cuprinde informaţii din evidenţa contabilă şi fiscală, a anunţat, luni, Fiscul.
Investițiile PSD în economie și infrastructură schimbă piața muncii. Meseriașii, la mare căutare, pot câștiga chiar 2000 de euro net pe lună Planul masiv de investiții al PSD în infrastructura mare, de la autostrăzi, spitale, până la noi fabrici și spații logistice, a făcut ca personalul calificat din acest sector să fie la mare căutare, iar salariile să fie competitive. Astfel, un electrician în construcții poate ajunge la venituri lunare de până la 10.000 de lei, dublul salariului mediu pe economie, confirmând că efectele politicile social-democraților de dezvoltare a țării și de creștere a nivelului de trai se simt în buzunarele salariaților.
Numărul beneficiarilor de INDEMNIZAȚIE SOCIALĂ pentru pensionari a scăzut în octombrie! Anunțul Casei Naționale de Pensii Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în octombrie 2024, de 925.865 persoane, cu 2.322 mai mic în comparaţie cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
România importă masiv energie la prețuri record. Când va fi afectată populația de noile tarife Cel mai ridicat preț a fost înregistrat joi, 14 noiembrie, atingând 328 de euro pe Megawatt-oră, ceea ce îl face cel mai scump din Uniunea Europeană.
Urmează nota de plată după dezmățul bugetar din 2024! Avertismentul economiștilor Urmează nota de plată după dezmățul bugetar din 2024! Este avertismentul economiștilor, care trag linie pe final de an fiscal și critică dezastrul din finanțele țării.