Articolele din categoria ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE:

Autovehiculele "inteligente" stochează automat date
Spionaj în mașinile noastre: Autovehiculele "inteligente" stochează automat date precum mesajele text și apelurile, fără ca proprietarul să știe
În era tehnologiei avansate și a conectivității constante, mașinile noastre au devenit adevărate centrale de informații personale. Autovehiculele "inteligente" de astăzi sunt echipate cu sisteme sofisticate de monitorizare și înregistrare a datelor, care stochează automat o gamă largă de informații despre proprietarii lor. Una dintre cele mai îngrijorătoare practici ascunse este faptul că aceste mașini spionează în mod discret mesajele text și apelurile fără ca proprietarul să fie conștient de acest lucru. 
Trucul este bazat pe legile fizicii (foto: Profimedia)
Trucul care te ajută să economisești zeci de litri de combustibil. Este dovedit științific
Orice sondaj în rândul șoferilor indică faptul că primele elemente la care sunt atenți atunci când cumpără o mașină sunt performanțele tehnice și CONSUMUL de carburant. Mai ales în ultimii ani, pe fondul scumpirii petrolului, grija de a economisi benzină sau motorină se manifestă tot mai pregnant. Oamenii de știință au descoperit însă un procedeu extrem de simplu prin care puteți face ca autoturismul dvs să consume mai puțin. Nu este vorba de vreun truc tehnologic, ci pur și simplu de legile fizicii.
Achiziții în familie. Soția unui șef din DNA, contracte de milioane din pandemie
Achiziții în familie. Soția unui șef din DNA, contracte de milioane din pandemie. Curtea de Conturi a intrat pe fir
Este anchetă explozivă în inima Direcției Naționale Anticorupție! Firma la care este angajată soția șefului din IT a încheiat contracte de peste 2 milioane de lei cu Parchetul Anticorupție. Curtea de Conturi a intrat pe fir și anunță că achizițiile sunt nelegale, inutile și au fost făcute netransparent. O investigație jurnalistică arată că afacerile suspecte au început să curgă abia după angajarea soției șefului din cadrul DNA. Este aceeași firmă care a fost cercetată în trecut și în dosarul bombă cu licențele Microsoft. Contactată de presă, aceasta a spus că este „o pură coincidență”.