Articolele din categoria ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE:

Literatura SF a avertizat asupra pericolului IA (Profimedia)
Inteligența artificială ar putea provoca un război nuclear. Cele mai sumbre scenarii SF par să devină realitate
Inteligența artificială ar putea recurge cu ușurință la folosirea armelor nucleare în caz de război, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani. Deși armata Statelor Unite se bazează tot mai mult pe tehnologie și dezvoltă chiar și drone kamikaze, analiza experților ar putea înfrâna acest proces. Datele arată că soluția inteligenței artificiale pentru oprirea războaielor ar fi culmea, bombele nucleare. 
Schimbări majore la WhatsApp
Schimbări majore la WhatsApp: Meta pregătește 3 funcții noi care vor să revoluționeze experiența de utilizare
2024 se anunță un an plin de schimbări și inovații pentru WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie din lume. Pentru a-și menține poziția de lider și a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor, WhatsApp pregătește lansarea a trei funcții noi care promit să revoluționeze experiența de utilizare, oferind o mai mare interacțiune și funcționalitate.
Rectorul Babeș Bolyai crede că în 5-10 ani oamenilor li se vor face implanturi cerebrale
Rectorul Babeș Bolyai, despre revoluția tehnologică și creierul uman: "În 5-10 ani oamenilor li se vor face implanturi cerebrale"
Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB), psihologul Daniel David, a împărtășit o viziune îndrăzneață cu privire la dezvoltarea tehnologică și impactul acesteia asupra creierului uman. Acesta crede că, într-un interval de 5-10 ani, ne vom confrunta cu realitatea în care implanturile cerebrale vor deveni din ce în ce mai comune pentru a optimiza atenția sau memoria oamenilor.
Prima clonare cu succes a unei mamuţe rhesus. Foto: Nature.com
Punct de cotitură în știință: Prima clonare cu succes a unei maimuţe rhesus. Cercetătorii spun că este pasul preliminar clonării umane
Un avans major în domeniul științei a fost realizat de oamenii de ştiinţă chinezi, care au reuşit să cloneze cu succes un macac rhesus în stare bună de sănătate, în prezent în vârstă de doi ani. Prin perfecționarea tehnicii care a dat naștere celebrei oi Dolly în 1996, cercetătorii au demonstrat încă o dată puterea și potențialul acestui domeniu al științei.