Articolele din categoria ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE:

Facebook

ALERTĂ: Link malițios distribuit prin Facebook Messenger. NU da click, dacă și tu ai primit mesajul!

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) trag un semnal de alarmă în legătură cu mesaje-capcană de tipul „seamănă cu tine”, „apari în acest video” care circulă zilele acestea pe Facebook, mesaje care conțin de regulă "un link malițios, pe care expeditorul pretinde a fi un video în care apare persoana căruia i-a transmis mesajul". Mai mult, experții atrag atenția asupra faptului că se folosesc de un serviciu de scurtare a denumirii URL-ului, pentru a masca site-ul real pe care urmează să îl accesați. Cât despre textul mesajului primit, acesta poate fi atât în limba română, cât și în engleză. 

Blue Origin. Foto: captură YouTube

Prima declarație a miliardarului Jeff Bezos după zborul în spațiu: ”Am rămas înmărmurit de fragilitatea Terrei. Când locuim pe această planetă, facem pagube”

Miliardarul american Jeff Bezos a declarat marți, după ce a zburat în spațiu la bordul rachetei New Shepard, construită de compania sa Blue Origin, că a rămas înmărmurit de ”frumusețea și fragilitatea” Terrei. Acesta a fost primul zbor care a transportat și un pasager plătitor, o nouă etapă în industria turismului spaţial.

STUDIU Coronavirusul are o abilitate extraordinară: devine mai INFECȚIOS prin multiplicarea în glandele salivare

DE CE este coronavirusul atât de INFECȚIOS: are o abilitate extraordinară - se multiplică în glandele salivare, folosite ca adevărate rezervoare - STUDIU

Coronavirusul infectează și se reproduce în celulele glandelor salivare! Aceasta este concluzia cercetătorilor brazilieni care au descoperit capacitatea uluitoare de adaptare a virusului după ce au analizat mai multe tipuri de glande salivare ale unor pacienți care au murit din cauza COVID-19. Este primul virus respirator descoperit cu această abilitate.

Modificările și mutațiile virusului au fost influențate de viteza de circulație

Studiu: Vacanțele de vara au avut rol important în declanșarea valului 2 COVID. Se repeta scenariul cu valul 4?

Călătoriile internaționale, în special pentru vacanțele de vară, au jucat un rol important în declanșarea celui de-al doilea val COVID în Europa, vara trecută, arată un recent studiu medical. Față de primul val, în al doilea val numărul germenilor a fost mai mult decât dublu, semn că mutațiile s-au accelerat odată cu intesificarea circulație între zone cu tipologii diferite.