Scobitul în nas și smulgerea părului, legătură surprinzătoare cu boala Alzheimer. Ipoteza controversată a unui studiu recent Un studiu recent a dezvăluit o legătură slabă, dar plauzibilă, între smulsul părului și scobitul în nas și creșterea riscului de a dezvolta demență. Explicația ar fi că fără aceste bariere naturale, o serie de bacterii ar avea cale liberă spre creier.
Cum putem înlocui aerul condiționat? Chinezii au inventat un dispozitiv care te lasă cu banii în buzunar O nouă invenție din China promite să revoluționeze modul în care ne răcorim vara, oferind o alternativă eficientă și economică la aparatele tradiționale de aer condiționat. Cercetătorii chinezi au dezvoltat un dispozitiv de răcire personală care consumă mult mai puțină energie, concentrându-se pe răcirea directă a persoanelor, în loc să răcească întreaga locuință.
O înșelătorie pe WhatsApp face mii de victime zilnic. Poliția, semnal de alarmă Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender au descoperit o nouă campanie de înşelătorie prin care utilizatorilor li se promit bani în schimbul unui like la videoclipuri de pe YouTube.
Ion Iliescu revine în variantă AI. Nemuritorul, călătorie prin timp și spațiu - VIDEO Videoclipurile creste cu ajutorul inteligenței artificiale, avându-l ca protagonist pe Ion Iliescu, devin o adevărată modă. După ce zilele trecute un pamflet care-l prezenta pe fostul președinte într-un decor inspirat de fileme SF, un nou clip ni-l prezintă pe Ion Iliescu "nemuritorul, călătorie în timp și spațiu".
Schimbări vizibile la epava Titanicului: ce se întâmplă la locul celebrei scene de film O recentă expediție la epava Titanicului a dezvăluit efectele degradării continue asupra navei celebre. În cadrul expediției din această vară, s-a constatat că locul iconic al balustradei din față, imortalizat în celebra scenă din filmul „Titanic”, a dispărut complet.
NASA a anunţat că 2 astronauţi vor rămâne pe Staţia Spaţială Internaţională 8 luni în loc de 8 zile Agenţia spaţială americană NASA a anunţat că doi astronauţi, rămaşi blocaţi pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) din cauza unei navete cu defecţiuni, nu vor putea să se întoarcă pe Pământ până în luna februarie anul viitor. Practic, cei doi vor sta în spațiu 8 luni în loc de 8 zile.
Noua tulpină de variola maimuței se dezvoltă într-un ritm alarmant. Expert: Sunt îngrijorat că virusul pare să sufere mutaţii Cercetători africani care studiază noua tulpină mpox care s-a răspândit din Republica Democrată Congo susţin că virsul se modifică mai rapid decât se aşteptau şi de multe ori în zone în care experţii nu dispun de fonduri sau echipamente pentru a-l monitoriza adecvat.
Elon Musk: „Cipurile vor permite unui om să devină cyborg” Elon Musk a declarat că, în următorii 10 ani, milioane de oameni vor folosi implanturi cerebrale Neuralink. În următorii 10 ani – milioane de oameni vor avea implanturi Neuralink”, spune miliardarul.
Alertă de înșelătorie online: „Pig butchering” - noua metodă folosită de infractorii de pe internet. La ce trebuie să fii atent Utilizatorii din România sunt vizați de o campanie de fraudă de tip pig butchering. Acest tip de fraudă poate produce prejudicii devastatoare victimelor, astfel că echipa Drecomandă vigilență sporită în interacțiunile din mediul online.
Descoperire revoluționară: Creierul stochează minim 3 copii ale fiecărei amintiri Amintirile noastre nu sunt simple înregistrări statice, ci evoluează și se transformă pe parcursul vieții. Pe măsură ce învățăm lucruri noi sau ne reamintim anumite momente, memoria se modifică, iar cu trecerea timpului, aceasta poate să se degradeze. Până recent, se credea că aceste schimbări erau cauzate de modificările în celulele creierului care stochează amintirile, iar fiecare amintire era păstrată într-o singură copie. Cu toate acestea, noile cercetări sugerează un scenariu mult mai complex.
Compania care promite învierea: Cât costă să fii înghețat în speranța unei a doua vieți O companie inovatoare din Germania susține că poate oferi oamenilor o șansă la viață după moarte, printr-un proces de criogenare care le permite să fie înghețați imediat după deces și, eventual, readuși la viață în viitor. Deși prețul pentru această procedură este considerabil, sute de persoane s-au înscris deja pentru a beneficia de serviciile oferite, potrivit unui articol publicat de New York Post.
Cum arată o lovitură de fulger pe pielea unui supraviețuitor. Sfaturi prețioase de la Salvamont - FOTO Salvamontiștii din Argeș au publicat imagini cu rănile făcute de un trăsnet unui bărbat care a fost atins de descărcările electrice. Victima a supraviețuit cu mult noroc.
Datele a 5 milioane de români, pe mâna hackerilor Un grup de hackeri ar fi obținut datele a peste 5 milioane de oameni, pe care acum le pun la vânzare.
Descoperire arheologică rară: Craniu de mastodont de 13.600 de ani, găsit într-un pârâu O echipă de cercetători americani a făcut o descoperire remarcabilă în statul Iowa, unde au scos la lumină un craniu de mastodont bine conservat, datând de aproximativ 13.600 de ani. Aceasta este prima descoperire de acest fel în Iowa, potrivit Live Science. Evenimentul a avut loc la doi ani după ce locuitorii din comitatul Wayne au semnalat prezența unui os lung care ieșea dintr-un pârâu local.
Alertă Bitdefender. Creștere dramatică a fraudelor cu tratamente MIRACULOASE, create cu ajutorul Inteligenței Artificiale Numărul fraudelor bazate pe reclame false a crescut dramatic odată cu utilizarea Inteligenței Artificiale, iar consecințe pot fi potențial grave pentru consumatori, avertizează o analiză Bitdefender. Prin aceste fraude, atacatorii creează reclame și site-uri web false care oferă produse miraculoase la prețuri, medicamente sau tratamente care promit să vindece afecțiuni persistente, chiar și cancer.
O erupție solară de mare intensitate a catapultat o masă de materie direct spre Pământ O erupție de clasa X, de mare intensitate, produsă într-o pată solară neobișnuită, a lansat un flux de plasmă solară care se îndreaptă direct spre Pământ. Astronomii spun că ne putem aștepta la un weekend cu aurore polare.
S-a lansat cel mai puternic încărcător. Telefonul este încărcat în mai puțin de 5 minute O nouă tehnologie vine cu un nou record de încărcare a telefonului mobil. Practic, promit producătorii, telefonul descărcat va fi din nou în stare optimă de utilizare în mai puțin timp decât să ia să scrieți un e-mail.
Descoperire uluitoare: urme de apă pe planeta Marte Oamenii de știință au făcut o descoperire senzațională! Au fost găsite semne de apă pe planeta Marte.
Haos în China, din cauza taxiurilor-robot. Șoferii sunt disperați că roboții conduc prea corect Haos pe străzile metropolei Wuhan, după introducera în probe de trafic a sute de taxiuri-robot. Problema ar fi că vehiculele sunt conduse excesiv de prodent, ceea ce duce la frustrare șoferilor umani, dar și la blocaje în circulație.
Perseide 2024. Cum se poate observa ploaia de „stele căzătoare” de luni Fenomenul astronomic al Perseidelor sau "ploaia de stele" va atinge apogeul luni, 12 august, între orele 16:00 și 19:00, ora României, Chiar dacă se întâmplă pe timpul zilei, când nu se pot observa meteorii, ploaia de „stele căzătoare” încă poate fi admirată încă o săptămână de acum încolo.
Cine este și ce știe să facă „Figure 02” - robotul care este pe cale să lase omenirea fără locuri de muncă VIDEO Roboții industriali sunt o prezență absolut normală, mai ales în uzinele de înaltă tehnologie. Însă, roboții umanoizi reprezintă următorul pas în încercarea companiilor de a crea angajatul perfect.
Google și Facebook, în mijlocul unui imens scandal. Înțelegere controversată pe reclame toxice Cei doi giganți ar fi negociat în secret o înțelegere controversată, prin care Meta ar fi direcționat reclame potențial „toxice” de pe Instagram către adolescenți din rețeaua YouTube.
O nouă misiune în spațiu. Doi astronauți au plecat pentru 8 zile, însă s-ar putea să rămână blocați până în 2025 acolo Pe 5 iunie, când Barry "Butch" Wilmore și Sunita Williams au decolat într-o misiune de testare la Stația Spațială Internațională (ISS), se așteptau să se întoarcă acasă în câteva zile. Însă, după aproape două luni, cei doi astronauți sunt încă în spațiu, plutind deasupra Pământului, scrie BBC. Situația neprevăzută le-ar putea prelungi șederea la bordul ISS până în 2025, în funcție de soluțiile găsite pentru întoarcerea lor.
Card de sănătate virtual în România. Schimbări majore până în septembrie 2025 Începând cu luna septembrie 2025, românii vor putea utiliza un card de sănătate virtual, oferit printr-o aplicație unică dezvoltată de stat, care va genera un cod QR personalizat. Această inovație va permite accesul facil la informațiile de sănătate prin intermediul telefonului, tabletei sau laptopului.
Cum poți verifica dacă telefonul tău este urmărit. Iată codurile prin care poți afla Telefonul a devenit indispensabil pentru toată lumea. Pe el avem poze personale, date personale și, cel mai important, carduri bancare. Este „prada” perfectă pentru hackeri.
Schimbare majoră la Tik Tok. La cererea UE, compania va retrage un serviciu extrem de important de pe piața europeană Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a acceptat să retragă definitiv din Uniunea Europeană programul său de recompense TikTok Lite
După o Admitere de succes în iulie, ASE anunță organizarea sesiunii de toamnă a concursului de admitere la programele universitare de licență, masterat și doctorat Academia de Studii Economice din București, cea mai bună universitate economică, de business și administrație publică din Europa de Sud-Est, anunță că a încheiat cu succes sesiunea iulie a concursului său de admitere și că în noul an universitar va avea peste 8500 de studenți în anul I la programele de licență, masterat și doctorat.
Ce se întâmplă dacă introduci codul „7780” pe telefon: Puțină lume știe de acest truc Codul „7780” este unul dintre acele coduri pe care ar fi bine să le eviți atunci când folosești telefonul tău. Utilizarea acestui cod poate avea consecințe neplăcute și neașteptate, așa că este important să fii informat înainte de a-l aplica. Iată ce trebuie să știi despre acest cod și despre altele asemănătoare.
O nouă lege de la 1 august 2024: Amenzi mari pentru cine nu respectă regulile Inteligenței Artificiale Începând de joi, 1 august, va intra în vigoare noul regulament european dedicat Inteligenței Artificiale, cunoscut sub numele de Artificial Intelligence Act (Regulamentul (UE) 2024/1689). Acest act normativ este cel mai extins de până acum în domeniul AI și reglementează aplicarea, riscurile și obligațiile asociate sistemelor de inteligență artificială, având un impact semnificativ asupra mai multor sectoare economice, inclusiv serviciile financiare, tehnologia, industria farmaceutică și serviciile medicale.
Spectacol pe cer! Când vor fi vizibile Perseidele în această vară? La fel ca în fiecare an, în a doua parte a verii, Perseidele vor face spectacol pe cer. Apogeul din acest an al „ploii de stele” va fi în noaptea dintre 11 și 12 august, când vor fi cele mai multe „stele căzătoare”.