Cursurile faţă în faţă, suspendate în 30 de localităţi, din cauza vremii nefavorabile. Anunțul ministrului Educației Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, luni, că, potrivit datelor de duminică seara, procesul de învăţământ faţă în faţă a fost suspendat în 30 de localităţi din judeţul Galaţi, în urma condiţiilor meteorologice nefavorabile.
Ce faci dacă scammerii au numărul tău de telefon? Top 5 metode de FRAUDARE a telefonului mobil Am devenit atât de dependenți de telefonul mobil, iar aparatul a ajuns să stocheze atât de multe informații confidențiale, încât nu este de mirare că numărul infracțiunilor de scamming a crescut exponențial. Ajuns pe mâinile escrocilor informatici, numărul tău de telefon este o mină de aur, așa că cel mai bine este să te informezi cum să te ferești eficient de astfel de atacuri.
Alpaca, soluţia împotriva SIDA? Ce au descoperit specialiștii în sângele popularului ierbivor de companie? O echipă de cercetători din China a reuşit să izoleze un anticorp din celule de alpaca, ce poate inhiba în mod eficient virusul imunodeficientei umane (HIV), oferind astfel o cale promiţătoare pentru dezvoltarea unor noi medicamente împotriva SIDA (sindromul imunodeficienței umane dobândite).
Aplicația care protejează turiștii de înșelătorii: Românii pot verifica agențiile de turism și unitățile de cazare De Ziua Mondială a Turismului, consumatorii din România beneficiază de un instrument inovator pentru a se feri de eventualele înșelătorii din vacanță.
Prima școală din lume unde profesorii sunt înlocuiți de inteligența artificială: Cât costă școlarizarea și ce beneficii aduce noua tehnologie David Game College din Londra este prima instituție de învățământ care înlocuiește profesorii tradiționali cu platforme de inteligență artificială, oferindu-le elevilor o experiență educațională revoluționară. Această inițiativă îndrăzneață a stârnit reacții mixte, dar promite să redefinească procesul de învățare.
La Timișoara se deschide primul laborator pentru carne HIBRIDĂ. Ce produse vor fi testate? Facultatea de Inginerie Alimentară a Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara va inaugura „Laboratorul Consumatorului” dedicat creării de produse din carne hibridă. Obiectivul laboratorului este de a-i implica pe consumatori în mod direct în procesul de dezvoltare a produselor care conțin și diverși substituenți vegetali ai cărnii.
O capsulă de suicid, amplasată într-o pădure, a fost utilizată pentru prima dată de o femeie în vârstă de 64 de ani. Cum a murit aceasta Recent, o capsulă de tip Sarco, destinată sinuciderii asistate, a fost instalată într-o pădure din Elveția, oferind o ultimă imagine în mijlocul naturii pentru cei care doresc să își încheie suferința. Eutanasiaasistată este legală în anumite state, inclusiv în Elveția, iar acest dispozitiv a fost conceput de Dr. Philip Nitschke, un medic australian care susține dreptul la moarte asistată.
Descoperiri uimitoare despre liniile Nazca: Inteligența artificială aduce noi informații fascinante despre desenele antice Cercetătorii au făcut o descoperire extraordinară cu ajutorul inteligenței artificiale: sute de noi desene antice au fost identificate în deșertul peruvian, oferind noi indicii despre cultura Nazca, care a creat aceste geoglife acum aproximativ 2000 de ani.
Fenomene neobișnuite. Pământul va fi lovit de o furtună solară, dar și de una geomangetică, în același timp. Ce zone vor fi afectate Pământul va avea parte de fenomene neobișnuite, în perioada următoare. Este vorba despre o furtună solară și de una geomagnetică, ce se vor manifesta în același.
"Extratereștrii sunt roboți IA care și-au distrus creatorii" - teoria unui astronom care a pus pe jar comunitatea științifică Martin Rees, o figură de marcă în domeniul studiilor astronomice și actualmente astronom regal al Marii Britanii, a exprimat recent o viziune provocatoare despre posibilele forme de viață extraterestră. Conform teoriei sale ființele extraterestre care ar putea să ne viziteze în viitor nu ar fi organisme biologice, ci, mai curând, roboți avansați, rezultate dintr-o civilizație care, într-un paradox tragic, și-a distrus creatorii.
O nouă grupă de sânge, descoperită după 50 de ani de mister. Câți oameni au această mutație? O nouă grupă sanguină, extrem de rară, a cărei existență era bănuită de specialiști încă din anii `70 ai secolului trecut, a fost în sfârșit izolată. Este vorba despre o mutație extrem de rară din care lipsește o moleculă antigen prezentă la peste 99% dintre oameni.
Robotul-polițist care a oprit un infractor. Intervenție șoc! Tehnologia atinge cote maxime! De data aceasta, un polițist-robot aflat în patrulare a oprit un infractor.
Două ore cu trenul de la Amsterdam la Milano. Cercetătorii au testat Hyperloop cu succes Hyperloop, considerat cel mai rapid tren din lume, a fost testat recent la Centrul European Hyperloop din Olanda, în cadrul unui eveniment la care au participat 300 de persoane. Acest proiect inovator promite să transforme radical modul în care călătorim, iar specialiștii estimează că ar putea deveni o realitate până în 2030.
Studiul care dă peste cap teoria drogurilor. S-a găsit cocaină în creierele mumificate ale unor italieni care au trăit acum 350 de ani Un nou studiu dezvăluie că europenii au consumat cocaină cu aproape două secole mai devreme decât se credea inițial. Arheologii au descoperit urme de cocaină în țesutul cerebral mumificat a două persoane îngropate într-o criptă din Ospedale Maggiore, un spital de pionierat din Milano, care îngrijea săracii. Aceste urme datează din secolul al XVII-lea, cu mult înainte ca folosirea frunzelor de coca din America de Sud să fie documentată în Europa.
Misterul din Groapa Marianelor. De unde provine sunetul „Biotwang” în cel mai adânc loc de pe pământ Cercetătorii au descoperit în sfârșit sursa sunetului misterios din Groapa Marianelor, cel mai adânc loc de pe Terra, cunoscut sub denumirea de „biotwang”.
Asemănare neobișnuită între oameni și găini. De acum înainte le veți privi cu alți ochi O descoperire făcută de cercetătorii francezi a scos la iveală o asemănare între om și găină la care probabil că nu ne-am fi gândit. Cert este că după ce veți citi această știre veți privi cu alți ochi reacțiile înaripatelor.
Conturi speciale pentru minori pe rețelele sociale. Ce trebuie să știe părinții Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, a anunțat introducerea la nivel global a conturilor pentru adolescenți pe platforma Instagram, care se vor aplica noilor utilizatori sub 18 ani. La pachet cu decizia vin și câteva restricții pentru minori.
Victorie majoră. Facebook și Instagram, liber la a folosi datele utilizatorilor pentru generarea de conținut AI Facebook și Instagram au primit acordul, doar în Marea Britanie, de a utiliza imaginile și alte date al utilizatorilor pentru a genera conținut AI
Imagine neașteptată a Pământului, observată din spațiu: „O siluetă fantomatică apare în gheața Groenlandei” O siluetă misterioasă a apărut în gheața Groenlandei, numită „mănușa”, după prăbușirea unui lac subteran. Oamenii de știință au rămas profund uimiți de descoperirea făcută.
Revoluționar: Singurul fruct care rezistă fără să stea la frigider Un nou fruct, denumit „Pepene de iarnă”, a fost recent omologat în România de către specialiștii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzău.
Oamenii de știință au descoperit a "treia stare" între viață și moarte. Teoria celulelor Frankenstein Cercetătorii vin cu noi date despre o așa-numită „a treia stare” de existență, aflată la granița dintre viață și moarte. Recentele descoperi nu doar că explică de ce organele și celulele continuă să funcționeze după momentul morții medicale, dar avansează și o ipoteză surprinzătoare și îngrijorătoare prin faptul că amintește de celebra nuvelă "Frankenstein".
Descoperire surprinzătoare: un nou tip de lemn a fost găsit. Arborele care revoluționează înțelegerea clasificării copacilor Cercetătorii au făcut o descoperire neașteptată în cadrul studiilor lor asupra „Arborelui lalea” (Liriodendron tulipifera), identificând o a treia categorie de lemn, denumită „lemn mijlociu”.
Ambiții mari. Un fost inginer NASA susține că știe metoda prin care poate învinge gravitația Pământului Charles Buhler, fost inginer la NASA, a dezvăluit recent un motor inovator care ar putea transforma călătoriile spațiale, generând forță fără a necesita propulsie în sensul convențional.
Contractul pentru cloud-ul guvernamental a fost semnat. România se digitalizează: ce prevede proiectul - VIDEO România scapă de birocrație, iar dosarele cu șină vor deveni istorie. A fost semnat contractul pentru cloud-ul guvernamental, iar după implementarea programului vor dispărea cozile la ghișee și românii vor avea acces la toate serviciile publice, doar cu un singur click de pe telefon sau calculator. Premierul susține că acest pas va interzice instituțiilor să pună românii pe drumuri, iar ministrul Digitalizării dă asigurări că datele personale vor fi protejate. Licitația a fost câștigată de o companie privată, iar termenul de implementare este de un an.
Omenirea este în pericol. Asteroidul gigant, supranumit „Zeul Haosului,” ar putea lovi Pământul Un asteroid uriaș, cunoscut sub numele de Apophis, continuă să ridice semne de întrebare cu privire la posibila sa coliziune cu Pământul. Deși șansele sunt extrem de mici, cercetători au avertizat că, în anumite condiții, traiectoria acestui „ucigaș de orașe” ar putea fi alterată de un impact cu un alt corp ceresc, crescând astfel riscul unei coliziuni cu planeta noastră în 2029.
La ce ne gândim în momentul MORȚII? Prima înregistrare care dezvăluie ce se înâmplă în creierul unui muribund Cercetătorii canadieni au surprins, în premieră, ce se întâmplă în creierul unui om în momentul decesului. Totul s-a petrecut mai mult din întâmplare, când un pacient căruia i se făcea EKG a suferit un stop cardiac și a murit.
Atenție la fraudele cu investiții în numele unor companii mari și de încredere Poliţia atrage atenţia asupra fraudelor cu investiţii care folosesc nume ale unor companii mari şi de încredere cum ar fi Hidroelectrica, Transgaz sau Petrom.
Spectacol pe cerul României. Când va putea fi văzută ultima eclipsă parțială de Lună din acest an La București, Luna va apărea chiar în timp ce iese din penumbră, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Miercuri, eclipsa va putea fi urmărită de la ora 3.39 și se va încheia la ora 7.05. Maximul eclipsei va fi la ora 5.44.
Un asteroid gigantic va trece razant pe lângă Pământ VIDEO Un asteroid gigantic va trece pe lângă Pământ cu o viteză de aproape 32.000 de kilometri pe oră, a anunțat NASA.
Cum ne spionează dispozitivele inteligente din propria casă? Ce preț plătim, de fapt, pentru confortul zilnic În vremurile moderne, dispozitivele inteligente au devenit o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. De la smartphone-uri la sisteme de acasă inteligente, aceste tehnologii au adus cu ele o facilitare și o comoditate de neegalat. Cu toate acestea, o întrebare tot mai frecventă în mintea multora este cât de mult ne spionează, în realitate, aceste dispozitive inteligente. În spatele facilității și eficienței pe care le oferă, există o latură întunecată a siguranței și confidențialității datelor noastre pe care mulți utilizatori pot să o subestimeze.