Articolele din categoria ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE:

Manel de Aguas, omul transspecie Foto: Profi Media
Controverse uriașe despre primul om transspecie - Un artist de 27 de ani și-a implantat urechi-aripioare: Cum arată
Un nou caz controversat a ajuns în atenția publicului. Un tânăr de 25 de ani din Spania este primul catalan transspecie. Acesta și-a făcut o operație în anul 2020 prin care și-a implantat două aripioare pe cap. Bărbatul este artist, producător, cântăreț, interpret și activist. Într-un interviu recent, acesta a spus că și-a montat implanturile pentru că nu se identifică cu ființa umană. Povestea lui a fost distribuită pe rețelele de socializare. 
Cum poți să îți dai seama dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp
Cum poți să îți dai seama dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp. Metodele simple care lămuresc orice îndoială
WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, cu zeci de milioane de utilizatori care se conectează în fiecare zi pentru a comunica cu prietenii, familia, colegii și alții. Cu toate acestea, există momente în care un contact poate decide să ne blocheze, iar în astfel de cazuri, nu vom mai putea comunica cu respectivul utilizator prin intermediul aplicației. Din fericire, există câteva modalități prin care putem afla cine ne-a blocat pe WhatsApp.
George Simion
AUR riscă o amendă de 20 de milioane de euro - Partidul lui Simion a făcut o gafă care ar putea să-l coste extrem de scump
Este alertă de securitate în interiorul partidului AUR și a simpatizanților săi. După 48 de ore de haos, noua aplicație a lui George Simion a dezvăluit datele personale a peste 20 de mii de persoane care o aveau instalată pe telefon. Scurgerea de informații a scos la iveală chiar și datele lui Simion și ale parlamentarilor săi. Breșa a fost soluționată și nu există informații ca datele să fi fost copiate de vreo entitate. AUR riscă acum o amendă de 20 de milioane de euro că a expus datele românilor. 
Colaj folosind coperta discului PF Dark Side of the Moon (Daily Beast)
Melodia Pink Floyd care respinge "controlul gândurilor", refăcută prin scanarea activității creierului - AUDIO
Cea mai cunoscută melodie a formației Pink Floyd, "Another Brick in the Wall", a fost reconstruită analizând undele cerebrale ale oamenilor care au ascultat-o. Publicația The Guardian notează că este pentru prima dată când un cântec recognoscibil a fost decodat din înregistrări prin scanarea activității electrice a creierului. Partea ironică este că versurile cântecului vorbesc tocmai despre respingerea "controlul asupra gândurilor".
Așa arăta Universul la început (foto: NASA/James Webb Space Telescope)
Imaginea din "copilăria" Universului. Cum arată cea mai îndepărtată stea fotografiată vreodată - FOTO
NASA a publicat o serie de imagini uluitoare, în culori, cu Earendel, ceea mai îndepărtată stea fotografiată vreodată. Performanța a fost posibilă cu ajutorul telescopului Webb, iar exprimarea distanței pune la grea încercare puterea de înțelegere. Practic, ceea ce vedem acum reprezintă "o amintire" de la începuturile Universului, deoarece lumina stelei a pornit spre Terra în urmă cu aproape 13 miliarde de ani, pe când cosmosul avea "doar" un miliard de an.