Articolele din categoria ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE:

Anunțul NASA n-a stopat valul de scenarii conspiraționiste (Profimedia)
Gafă uriașă comisă de NASA, s-a stârnit panică pe Pământ. Conspiraționiștii au înroșit rețelele de socializare
NASA a difuzat miercuri, 12 iunie, din greșeală, o simulare a unui exercițiu în care astronauţi de pe Stația Spațială Internațională erau tratați pentru „accidente de decompresie”, ceea ce a dus la speculații pe rețelele de socializare despre existență unei situații de urgență la bordul laboratorului orbital.Gafa uriașă comisă de NASA, s-a stârnit panică pe Pământ
Descoperire alarmantă: Microplastice găsite în fiecare probă de spermă umană analizată
Descoperire alarmantă: Microplastice găsite în fiecare probă de spermă umană analizată
Recent, un studiu a scos la iveală o descoperire alarmantă: microplastice au fost identificate în toate probele de spermă umană testate. Cercetătorii avertizează că este „obligatoriu” să se continue cercetările pentru a înțelege impactul potențial asupra reproducerii. Aceasta este doar una dintre numeroasele descoperiri recente care sugerează o contaminare pe scară largă a corpului uman cu microplastice.
Cea mai tare descoperire. Legătura dintre creier și prezicerea viitorului
Cea mai tare descoperire. Legătura dintre creier și prezicerea viitorului
Un studiu recent despre somn și învățare aduce în atenție o descoperire uimitoare privind activitatea creierului în repaus. Cercetătorii de la Rice University și University of Michigan sugerează că, în timpul somnului, unii neuroni se activează într-un mod care ar putea indica faptul că creierul încearcă să prezică viitorul. Această cercetare se bazează pe studii anterioare care au arătat că somnul joacă un rol crucial în procesul de învățare și în formarea de noi amintiri.
Cum înregistrează telefonul mobil tot ce vorbim. Pe ce trebuie să apăsăm ca să dezactivăm microfonul
Cum înregistrează telefonul mobil tot ce vorbim. Pe ce trebuie să apăsăm ca să dezactivăm microfonul
În era tehnologiei avansate, telefoanele mobile au devenit indispensabile pentru viața de zi cu zi. Cu toate avantajele pe care le oferă, există și dezavantaje semnificative, printre care și capacitatea telefoanelor de a înregistra conversațiile noastre fără să fim conștienți de acest lucru. Această funcționalitate este folosită ulterior pentru a redirecționa reclame personalizate către utilizatori.
Cât de periculos este internetul? Tinerii dependenți suferă modificări ale creierului
Cât de periculos este internetul? Tinerii dependenți suferă modificări ale creierului
Studiile recente indică faptul că tinerii dependenți de internet sunt expuși unor modificări semnificative ale creierului, potrivit unor cercetări noi. Această dependență de tehnologie poate duce la tulburări ale somnului, izolare socială și chiar tulburări alimentare. Un studiu recent sugerează că acești tineri pot întâmpina dificultăți în menținerea relațiilor sociale și a activităților, preferând să petreacă mai mult timp online decât în interacțiune cu ceilalți.
In ciuda aspectului aparent fragil, robodog este o mașinărie de ucis (captură video CCTV)
RoboDog, câinele robot de luptă construit de chinezi. Arată ca un amestec între "Războiul Stetelor" și "Patrula Cățelușilor" - VIDEO
Filmele și literatura științifico-fantastică au fost dintotdeauna o sursă de inspirație pentru cercetători, însă fenomenul n-a avut niciodată amploarea din prezent, ca efect al boom-ului tehnologiei IT si AI. Așa se face că idei promovate in filme celebre din anii 80-90 sunt acum depășite de transpunerea lor în realitate. De exemplu, câinele-robot de luptă dezvoltat de China, care pare desprins direct din "Războiul Stelelor" sau "Patrula Cățelușilor".