Articolele din categoria POLITICĂ:

Geoană confirmă discuțiile cu PNL despre o guvernare comună: Lucrurile sunt deja clare
Geoană confirmă discuțiile cu PNL despre o guvernare comună: Lucrurile sunt deja clare
Senatorul Mircea Geoană a confirmat, luni, într-un interviu acordat RFI, discuţiile cu PNL despre o guvernare comună, declarând, în acest context, că "lucrurile sunt deja clare", în Senat, existând o nouă majoritate care se va materializa, "în următoarele maxim două săptămâni". Totodată, Geoană a afirmat că "şi în Camera Deputaţilor, printr-un fel de mimetism politic, lucrurile se vor întâmpla în egală măsură", România urmând să ai aibă un nou Guvern "la final de februarie, cel târziu la început de martie".
Consilierul Elenei Udrea, Ștefan Lungu, ar fi primit 700 000 de lei, ca să își exercite influența
Consilierul Elenei Udrea, Ștefan Lungu, ar fi primit 700 000 de lei, ca să își exercite influența
Ștefan Lungu, fost consilier în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) condus de Elena Udrea, ar fi primit în anul 2010 suma de 700.000 de lei de la societatea Termogaz Company SA, pentru a-și folosi influența față de angajați din cadrul ministerului, în vederea efectuării plăților prin care erau finanțate contractele de lucrări publice, potrivit unor surse judiciare.
Ion Ariton
Dosarul Bute. DNA: Ion Ariton a determinat companiile de stat să sponsorizeze Gala BUTE
Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general referatul în vederea sesizării Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Economiei, pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu și de folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul Gala Bute, scrie Agerpres.
Elena Udrea
Dosarul Gala Bute. DNA cere aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea şi a lui Ion Ariton
DNA a cerut aviz de la Camera Deputaților, pentru începerea urmării penale a Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute, dar și a senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei. DNA arată că Udrea este suspectată de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi  folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Ariton este suspectat de participare improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Elena Udrea a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Parlament, că dosarul ”Gala Bute” are legătură cu denunțul pe care ea l-a făcut vineri, pe numele actualului șef al SRI, generalul Coldea.