Articolele din categoria POLITICĂ:

Alina Mungiu-Pippidi: Elena Udrea a reacționat într-un fel extraordinar de lipsit de inteligență Exclusiv
Alina Mungiu-Pippidi: Elena Udrea a reacționat într-un fel extraordinar de lipsit de inteligență
Președintele Societății Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, a declarat, luni seară, la Prime Time News, că "Elena Udrea a reacționat într-un fel extraordinar de lipsit de inteligență", subliniind faptul că "denunțurile sale sunt, mai degrabă, niște denunțuri ale unor practici cu totul periculoase, ale perechii Elena Udrea  - Traian Băsescu, care sunt implicați într-un fel de joc cu puterea absolut neconstituțional și absolut nedemocratic". Alina Mungiu-Pippidi consideră că ultimele acțiuni ale Elenei Udrea "nu dau decât impresia unei debusolări totale a unui om care se prăbușeste și nu face decât să îi accentueze mai tare căderea".
Elena Udrea, postare pe Facebook în timpul votului din plenul Camerei Deputaților Video
Elena Udrea, postare pe Facebook în timpul votului din plenul Camerei Deputaților
Elena Udrea a declarat, într-o postare pe Facebook, publicată luni seară, în timp ce deputații votau cererile DNA privind extinderea urmăririi penale și arestarea sa preventivă, pentru noi acuzații în dosarul Gala Bute, că singurul lucru pe care l-a solicitat a fost "ca parlamentarii să gândească pentru ei înşişi şi să legifereze astfel încât abuzurile care se comit" în cazul său "să nu li se mai întâmple altor mii de români care trec prin situaţii similare".
Cristoiu, despre 'profeţia' lui Iohannis: Ancheta, derulându-se, va duce la demisia lui Ponta Exclusiv
Cristoiu, despre "profeţia" lui Iohannis: Ancheta, derulându-se, va duce la demisia lui Ponta
Klaus Iohannis a dat dovadă, în interviul acordat, joi seara, postului Digi 24, de un real curaj şi a demonstrat că are aproape toate manetele. Aprecierea a fost făcută de jurnalistul Ion Cristoiu, într-o intervenţie la Realitatea TV, în emisiunea "Jocuri de putere". Potrivit acestuia, esenţa interviului a fost declaraţia preşedintelui referitoare la subiectul unei eventuale demisii a premierului Victor Ponta, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat cumnatul său. 
Tolontan, despre cazul Ridzi: Justiția nu sancționează cu 5 ani de închisoare pentru incompetență Exclusiv
Tolontan, despre cazul Ridzi: Justiția nu sancționează cu 5 ani de închisoare pentru incompetență
Redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, a declarat, luni seară, la Prime Time News, în contexul sentinței definitive date, de instanța supremă, în cazul Monicăi Iacob Ridzi, că "justiția nu sancționează cu cinci ani de închisoare pe cineva pentru incompetență", subliniind că a fost vorba, în acest caz, "despre corupție și despre hoție". Tolontan a ținut să precizeze că indiferent despre cine este vorba, "decizia instanței este sacră".
Zgonea, despre Udrea: Un parlamentar în exercițiu nu poate intra în cătușe în plen
Zgonea, despre Udrea: Un parlamentar în exercițiu nu poate intra în cătușe în plen
Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că va solicita ministrului Justiției și procurorului general o soluție, cu privire la modul în care urmează să se prezinte Elena Udrea, în Parlament, pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la cele două noi cereri ale DNA, de efectuare a urmăririi penale și arestare preventivă. În acest sens, Zgonea a declarat că un parlamentar aflat în exercițiu nu poate intra în cătușe, într-o comisie parlamentară și în plen, potrivit Agerpres.