Articolele din categoria POLITICĂ:

Cristian Bîgiu a recunoscut că a primit bani de la șeful RA-PPS, pentru a face trafic de influență
Cristian Bîgiu a recunoscut că a primit bani de la șeful RA-PPS, pentru a face trafic de influență
Cristinel Bîgiu, președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Buzău, a recunoscut că a primit în anul 2013 o sumă importantă de bani de la Gabriel Surdu, pentru a ajuta o firmă controlată de acesta să obțină un contract de lucrări publice în comuna Ghergheasa, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer joi arestarea preventivă a directorului Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).
Adrian Năstase critică răspunsul SUA, privind salvarea de la arestare a deputatului Ion Ochi
Adrian Năstase critică răspunsul SUA, privind salvarea de la arestare a deputatului Ion Ochi
Adrian Năstase a publicat pe blogul său un text, în care critică Mediafax pentru solicitarea înaintată Ambasadei SUA, privind salvarea de la arestare a deputatului Ion Ochi, acesta aducând reproșuri și pentru comunicatul care cuprinde clișee: ”Reprezentantul Ambasadei poate fi chemat de presedintele Camerei Deputatilor sau de către directorul de spatiu din MAE pentru a i se atrage atentia că aceste chestiuni tin de jurisdictia internă iar dacă există unele preocupări ale guvernului american in aceste chestiuni, ele trebuie transmise direct la MAE, la guvern sau la Parlament, nu prin presă. Cred că asa procedează si ambasada noastră atunci când are anumite preocupări legate de unele situatii din Statele Unite„ a scris Năstase. Mai mult, ”in relatia cu Statele Unite, noi trebuie să dovedim loialitate, nu umilintă”, a mai scris fostul premier.  
Percheziții DNA la Primăria Iași și la locuința primarului. Nichita, suspectat de abuz în serviciu
Percheziții DNA la Primăria Iași și la locuința primarului. Nichita, suspectat de abuz în serviciu
Procurorii DNA efectuează joi percheziții la Primăria Iași, dar și la locuința edilului Gheorghe Nichita, pentru infracțiuni ce ar fi comise de la începutul anului 2015. Gheorghe Nichita a confimat pentru Realitatea Tv că sunt percheziții în desfășurare, dar a refuzat să facă alte comentarii.  Primarul ar fi suspectat de abuz în serviciu, acesta mandatând polițiști locali să urmărească anumite persoane, mai ales rivali politici, mai anunță Realitatea TV. UPDATE: Gheorghe Nichita a fost adus la DNA București, pentru audieri. 
Predoiu: Amendamentele lui Șerban Nicolae fac inconștient jocul Rusiei. Lovesc în interesele țării Exclusiv
Predoiu: Amendamentele lui Șerban Nicolae fac inconștient jocul Rusiei. Lovesc în interesele țării
Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a criticat, miercuri seară, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, proiectul de lege propus de senatorul PSD, Șerban Nicolae, prin care aduce amendamente la Codul de Procedură Penală, afirmând că, din punct de vedere juridic, este 'o aberație', cel mai grav aspect fiind acela că "răpește dreptul judecătorului de a aprecia gradul de pericol social", fiind "o intruziune, o invadare a liberului arbitru al judecătorului" și, totodată, "o încălcare a separației puterilor în stat". În viziunea sa, astfel de inițiative "nu fac decât să zdruncine legăturile care s-au creat prin muncă și sacrificiu pentru integrarea României în Uniunea Europeană", iar autorii lor, "inconștient probabil fac jocul Rusiei în România, zdruncinând aceste legături".
Predoiu: Premierul își face o lume 'Pontistă', cu accente de dictatură. Copiază din Traian Băsescu Exclusiv
Predoiu: Premierul își face o lume 'Pontistă', cu accente de dictatură. Copiază din Traian Băsescu
Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că premierul Victor Ponta "pune bazele subminării economiei naționale, pe termen lung", prin blocarea investițiilor, pentru a justifica măsurile de relaxare fiscală, care, subliniază Predoiu, au rezultat fără studii de impact și fără calcule prealabile și, mai ales, au primit criticile Fondului Monetar Internațional și Comisiei Europene, instituții care 'au ajutat România să iasă din criză'. În acest sens, Predoiu critică amenințarea făcută de către Victor Ponta, miercuri, în ședința de Guvern, la adresa operatorilor privați, considerând că este o dovadă clară a faptului că "nici nu înțelege mecanismele economice de bază, dar nici nu ascultă", nerecunoscând faptul că "nu a pregătit bine măsura reducerii TVA". În viziunea prim-vicepreședintelui PNL, ceea ce face Victor Ponta este "să copieze din domnul fost președinte Băsescu", construindu-se, de-a lungul timpului, "ca o replică".
Liderul deputaților PSD: Nu numai colegii mei din PSD au rețineri față de cererile DNA
Liderul deputaților PSD: Nu numai colegii mei din PSD au rețineri față de cererile DNA
Liderul grupului parlamentar PSD, din Camera Deputaților, Marian Neacșu, a declarat miercuri, cu privire la votul de respingere dat de către deputați în cazul cererii DNA de reținere și arestare a deputatului PSD, Ion Ochi, că "o bună parte dintre colegi din toate grupurile parlamentare au rețineri când este vorba de aceste categorii de voturi", punctând faptul că "a arunca anatema numai către un singur grup parlamentar este facil".
Alina Mungiu-Pippidi: De ce meritocrația nu salvează România, iar SIE, da
Alina Mungiu-Pippidi: De ce meritocrația nu salvează România, iar SIE, da
Președintele Societății Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, susține, în cadrul unui editorial publicat pe RomâniaCurată.ro, că "distrugerea sistemului pe bază de merit din societatea românească, totdeauna viciat de pile și relații, dar totuși funcţional în deceniile opt-nouă ale secolului trecut a devenit o problemă enormă în România". În acest context, Alina Mungiu-Pippidi afirmă că Victor Ponta, Traian Băsescu și Klaus Iohannis nu dau dovezi că au înțeles că "elementul crucial al modernizării partidelor și administrației este construirea unui sistem pe bază de merit, eliminarea Doreilor de la pârghii", ci, "dimpotrivă, în ultimii zece ani, în care ei au fost președinți, prim-miniștri și șefi de partide, orice urmă din sistemele anterioare, care existau cât de cât, au fost temeinic distruse, ducând la adevărate catastrofe".