Articolele din categoria POLITICĂ:

Elena Udrea, la Instanța Supremă pentru verificarea măsurii arestării în dosarul 'Gala Bute'
Elena Udrea, la Instanța Supremă pentru verificarea măsurii arestării în dosarul "Gala Bute"
Fostul ministru Elena Udrea a fost adusă, miercuri, cu cătușe, la Instanța Supremă, care verifică legalitatea arestării sale preventive în dosarul "Gala Bute", în care a fost trimisă în judecată pentru trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Dosarul 'Referendumul'. Procuror: Ponta şi Dragnea s-au înţeles pe declaraţii
Dosarul "Referendumul". Procuror: Ponta şi Dragnea s-au înţeles pe declaraţii. Sentința, pe 6 mai
Dezvăluiri incendiare în Dosarul "Referendumul". Procurorul a afirmat, în faţa judecătorilor, că martorii apărării în acest dosar, printre care şi Victor Ponta, s-ar fi înţeles în privinţa declaraţiilor pe care să le facă în instanţă. În acest caz, DNA a cerut ca Liviu Dragnea să fie condamnat la închisoare cu executare. Pedeapsa în acest caz ar putea fi de 5 ani de închisoare. Liviu Dragnea va afla sentința pe 6 mai. 
Guvernul reintroduce pensiile speciale pentru poliţişti şi militari
Guvernul reintroduce pensiile speciale pentru poliţişti şi militari
Guvernul va reintroduce pensiile speciale pentru militari şi poliţişti, informează Realitatea TV. Acesta a elaborat un proiect de act normativ care modifică legislaţia privind sistemul de pensii. Proiectul prevede că pensiile se plătesc din sumele alocate la bugetul de stat prin bugetul MApN, M.A.I. şi SRI. Totodată, sistemul de pensii militare nu va mai fi un sistem contributiv. Astfel, angajatorul nu este obligat să plătească contribuţia aferentă acestora. Angajatul va plăti, lunar, o cotă de contribuţie egală cu cea individuală de asigurări sociale. Suma va fi vărsată la bugetul de stat.
Predoiu: Ponta, spaima Constituţiei! Corupţii să ia mâna de pe Constituţie și să o respecte
Predoiu: Ponta, spaima Constituţiei! Corupţii să ia mâna de pe Constituţie și să o respecte
Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a reacționat, marți seară, pe Facebook, după apelul lansat, în aceeași zi, de premierul Victor Ponta, la adresa liberalilor, pe tema revizuirii Constituției. Predoiu l-a catalogat pe liderul PSD drept "spaima Constituției", despre care a afirmat, totodată, că nu are legitimitatea şi credibilitatea să propună modificarea legii fundamentale.
Cum arată geanta Elenei Udrea, de 50 000-100 000 de dolari, din piele de crocodil
Cum arată geanta Elenei Udrea, de 50 000-100 000 de dolari, din piele de crocodil
Din rechizitoriul dosarului Gala Bute, rezultă potrivit unor mail-uri furnizate de către Ana Maria Topoliceanu, că acesta a cumpărat pentru Elena Udrea o geantă din piele de crocodil, de la o casă de modă renumită, geantă care are un preț ce variază între 50 000- 100 000 dedoalri. Plata s-a făcut în numerar, întrucât suma nu este indentificată în extrasele de cont ale inculpatei.  Pentru o clarificare a celor scrise de procurori, realitatea.net a căutat pe ebay.com modelul de geantă Hermes Birkin Crocodile. Modele pot fi vizualizate aici. 
Ponta avertizează PNL: Să nu saboteze Proiectul de revizuire a Constituției
Ponta avertizează PNL: Să nu saboteze Proiectul de revizuire a Constituției!
Premierul Victor Ponta a făcut un apel, marți, pe pagina personală de Facebook,  la conducerea PNL "să nu saboteze Proiectul de revizuire a Constituției", despre care prim-ministrul afirmă că "a fost una dintre principalele promisiuni" făcute în campania din 2012, cand au fost "toți aleși". În acest sens, Ponta a afirmat că "orice reforma reală a vieții politice nu poate fi completă fără modificarea Constituției!".
Comisia juridică ia în discuție solicitarea BP privind redactarea Hotărârii în cazul Șova
Comisia juridică retrimite către conducerea Senatului Hotărârea în cazul Șova
Comisia juridică a hotărât, în cadrul ședinței de marți, că va retrimite către Biroul Permanent al Senatului un proiect de hotărâre pentru respingerea cererii de reținere și arestare preventivă, în cazul senatorului Dan Șova. Decizia senatorilor juriști vine în contextul în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat Comisiei juridice să redacteze, ca urmare a deciziei CCR din 8 aprilie, textul hotărârii Senatului prin care se constată rezultatul votului exprimat de senatori, în data de 25 martie, cu privire la cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul Șova, informează Realitatea TV.