Articolele din categoria EXTERN:

Negociatorul şef al Iranului în domeniul nuclear, Ali Bagheri Kani. Foto: Profimedia
Iranul tună și fulgeră: În cazul unor represalii ale Israelului va răspunde „în câteva secunde” cu ”arme neutilizate până acum”
Tensiunile dintre Iran și Israel ating cote alarmante, pe fondul avertismentelor emise de autoritățile iraniene. Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian.
Atacul cu cuțitul de la biserica din Sydney a fost un „act terorist”. Poliția l-a arestat pe agresor
Atacul cu cuțitul de la biserica din Sydney a fost un „act terorist”. Poliția: Suspectul, dus într-un loc sigur din cauza furiei credincioșilor
Poliţia australiană a descris marţi drept "act terorist" un atac cu cuţitul comis cu o zi înainte de un adolescent într-o biserică asiriană din suburbiile oraşului Sydney, incident ce a declanşat furia credincioşilor şi ciocniri în stradă. În urma agresiunii, un episcop şi adolescentul suspect primesc îngrijiri pentru "răni care nu le pun viaţa în pericol". Tânărul a fost, de altfel, arestat.
Joe Biden și Volodimir Zelenski / Foto: Profimedia
Război în Ucraina, ziua 783: Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Planurile Washingtonului privind activele ruse blocate - LIVE TEXT
Ucraina a intrat în ziua cu numărul 783 de conflict armat cu Rusia. Președintele SUA Joe Biden a reiterat luni un apel presant Congresului pentru a adopta un buget de zeci de miliarde de dolari ca ajutor militar pentru Ucraina, blocat în prezent de opoziţia republicană. SUA speră, pe de altă parte, că reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale vor face posibilă să avanseze, împreună cu ţările partenere, proiectul de a folosi activele blocate ale Rusiei pentru înarmarea Ucrainei şi reconstrucţia sa
Israelul, în alertă maximă! Cabinetul de război s-a reunit de urgență: când ar putea avea loc contraofensiva asupra Iranului/ Captură video
Israelul, în alertă maximă! Cabinetul de război s-a reunit de urgență: când ar putea avea loc contraofensiva asupra Iranului
Este alertă maximă în Israel, iar cabinetul de război s-a reunit, din nou, pentru a decide care fi raspunsul dupa atacul Iranului de sambata noapte. Armata israeliană a publicat și imagini cu momentele în care doboară cele 324 de drone și rachete de croazieră lansate de Iran. In paralel, armata israeliană continuă operațiunile în Fâșia Gaza si subliniaza că atacul fără precedent din weekend nu o va face să se abată de la obiectivele pe care le are împotriva Hamas. 
Anunțul prițesei a întristat o țară întreagă
Kate Middelton a primit un nou diagnostic dur. Soția moștenitorului tronului britanic pare urmărită de un blestem
Kate Middleton, prințesa de Wales și soția prințului moștenitor William, a primit un nou diagnostic dur, la scurt timp după ce a dezvăluit că suferă de cancer. Surse apropiate Casei Regale britanice au declarat pentru presa tabloidă că la Palatul Buckingham domnește temerea, în condițiile în care și Regele Charles urmează un tratament împotriva unui caner descoperit recent. 
Mobilizare fără precedent după atacul din Israel / Foto: Profi Media
Mobilizare fără precedent după atacul din Israel. Cabinetul de război a amânat contraofensiva israeliană
Este alertă la nivel mondial, după atacul asupra Israelului. Potrivit autortităților iraniene, SUA au fost informate înainte că operaţiunea împotriva Israelului va fi una limitată. În același timp, armata israeliană a publicat primele imagini cu momentele în care doboară cele 324 de drone și rachete de croazieră trase din Iran. Totodată, seara trecută a avut loc reuniunea cabinetului de război, care s-a încheiat fără o decizie clară privind modul în care Israelul va răspunde atacului Iranului. Toate acestea vin după ce pentru prima dată în istorie Iranul a atacat Israelul. 
Nicolae Ciuca
Generalul Ciucă a avertizat cu o lună înainte de izbucnirea războiului din Ucraina că este "iminent" conflictul
Preşedintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a explicat că Ucraina este sprijinită şi de aceea, noi, românii, ne putem bucura de starea de linişte şi pace. Ciucă a mai precizat că a ştiut cu o lună înainte că va izbucni un conflict la graniţele României, în urma experienţei militare pe care o are, şi a avertizat liderii europeni asupra acestui lucru, la vreme respectivă fiind premier.
Netanyahu si Biden
Netanyahu a anulat atacul de represalii imediate asupra Iranului după convorbirea cu Biden
Riposta aşteptată din partea Israelului după atacul fără precedent al Iranului care a vizat teritoriul său pare să fie cântărită mai bine, mai ales după ce comunitatea internaţională, în frunte cu SUA, a îndemnat la reţinere, riscul de escaladare în regiune fiind foarte mare. Însă în rândul guvernului israelian vocile mai radicale îşi exprimă deja nemulţumirea, potrivit The Times of Israel.
Conflictul din Israel s-a mutat în faza pe declarații
Conflictul din Israel s-a mutat în faza pe declarații: „Israelul îşi cântăreşte cu atenţie acţiunile după atac”; „Iranul nu are nicio intenţie să continue operaţiunile defensive"
Conflictul din Israel pare să se fi detensionat deocamdată, cel puțin la nivelul declarațiilor. Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că Israelul îşi cântăreşte cu atenţie acţiunile după atacul fără precedent al Iranului asupra teritoriului său, iar ministrul de Externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a declarat că Iranul nu are nicio intenţie "să continue operaţiunile defensive".