Articolele din categoria EXTERN:

Klaus Iohannis, la lucrările Adunării Generale a ONU Foto: Presidency.ro Video

Klaus Iohannis, DISCURS la Adunarea Generală a ONU - Mesajul președintelui României, de la New York

Președintele Klaus Iohannis se află pentru trei zile la New York, unde participă la a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. În această seară, după miezul nopții, va susține o intervenție în plenul Adunării Generale a ONU, în prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale. Alături de şeful statului la Adunarea Generală a ONU, este prezent și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

Sursa foto: Pixabay

MAE, atenționare de călătorie pentru Olanda: Mecanicii de locomotivă se vor afla în grevă - Circulația trenurilor va fi perturbată puternic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenționare de călătorie pentru românii care care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Țările de Jos. Mecanicii de locomotivă din cadrul unei companiei olandeze de transport feroviar se vor afla în grevă miercuri, 22 septembrie. Circulația trenurilor va fi perturbată puternic în cele 24 de ore de grevă, interval în care, totodată, nu vor circula trenuri pe ruta Amsterdam-Bruxelles.

Președintele brazilian, obligat să mănânce pizza pe stradă, la New York... pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 Video

Președintele brazilian, obligat să mănânce pizza pe stradă, la New York... pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19

Președintele brazilian Jair Bolsonaro ia masa pe stradă, în picioare, în New York, pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare după ce a fost obligat să mănânce pe stradă, chiar dacă se află în vizită oficială în New York, la Adunarea Generală a ONU. Primarul Bill de Blasio l-a atenționat că nu este bine primit în oraș din cauză că nu s-a imunizat.

Cât de repede te poți îmbolnăvi de COVID-19 și după vaccinare - Care sunt factorii

Cât de repede te poți îmbolnăvi de COVID-19 și după vaccinare - FACTORII care CRESC considerabil riscul de infectare

Îmbolnăvirea nu este exclusă în totalitate în urma imunizării, chiar dacă eficacitatea vaccinurilor este ridicată, mai ales în acest val 4, provocat de tulpina Delta, mult mai contagioasă. Primele răspunsuri despre numărul crescut de îmbolnăviri în rândul celor deja vaccinați împotriva COVID-19 au fost deja date de cercetători. Pe măsură ce tulpina Delta este prezentă în toată lumea și a provocat un nou val, mult mai agresiv și mai puternic în cele mai multe țări, au crescut și infectările în rândul persoanelor nevaccinate, dar și al celor imunizate. Cercetătorii britanici au făcut lista scurtă a factorilor care cresc considerabil riscul de infectare a celor vaccinați, chiar dacă sunt protejați deja împotriva îmbolnăvirii. Important este faptul că nu este valabil pentru toate persoanele vaccinate, ci numai în cazul celor care întrunesc cele patru condiții descoperite de specialiștii din Marea Britanie.

Incendiu vegetație Grecia - imagine de arhivă

Incendiu de PROPORȚII în apropierea Atenei. Autoritățile au decis EVACUAREA populației, ca măsură de protecție

După episoadele din vară, Grecia se confruntă din nou cu incendii situate în imediata apropiere a capitalei, Atena. De această dată, vorbim despre un incendiu de pădure, care a izbucnit, luni seara, în staţiunea balneară Nea Makri, situată la 38 de kilometri nord-est de Atena. Ca măsura de protecție, s-a decis evacuarea populației din zonă. Pentru a face față luptei cu focul au fost mobilizate aproximativ 20 de vehicule utilitare și 70 de pompieri.