Articolele din categoria ALEGERI LOCALE 2020:

psd salaj
Conducerea PSD Sălaj, lovită de coronavirus. Marcel Ciolacu și-a făcut testul COVID și a intrat în izolare, după ce s-a întâlnit vineri cu aceștia
Cel puțin trei lideri PSD Sălaj au fost confirmați cu SARS-COV-2 și au ajuns în spital, toți fiind într-o stare de sănătate destul de bună, notează Euractiv. Printre ei se află și Florin Florian, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean, dar și și fostul prefect al Sălajului, care au fost marți confirmați pozitiv la COVID-19 și se află sub tratament.
Nicușor Dan:
Nicușor Dan: "A fost o campanie murdară la adresa mea. Mi se pare comic ca tocmai PSD să acuze fraude"
Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, astăzi, că nu crede că va fi cazul de o contestație sau o amânare în ceea ce privește rezultatul scrutinului de duminică, și asta pentru că "diferența a fost mare în procente" între el și Gabriela Firea, principalul său contracandidat, fapt pentru care nu consideră că ar trebui să se renumere voturile, așa cum își dorește Firea. În plus, el a afirmat că a fost "o campanie murdară", cu o mulțime de informații false la adresa sa, motiv pentru care nu vrea să mai vorbească despre asta. 
Protest de amploare în fața BEC: Susținătorii lui Daniel Tudorache cer renumărarea voturilor
Protest de amploare în fața BES: Susținătorii lui Daniel Tudorache cer renumărarea voturilor
Continuă scandalul pentru funcția de primar al Sectorului 1 al Capitalei, unul dintre cele mai bogate sectoare ale Bucureștiului. Susținătorii lui Daniel Tudorache (PSD) protestează chiar la această oră în fața sediului Biroului Electoral Sectorul 1 (BES). Clotilde Armand și-a anunțat, aseară, victoria, candidata USR-PLUS susținând că a reușit să obțină peste o mie de voturi în plus față de contracandidatul său. 
Liderii PNL se întrunesc pentru a face analiza rezultatelor de la alegerile locale / Foto: Inquam Photos, George Calin
Liderii PNL se întrunesc pentru a face analiza rezultatelor de la alegerile locale
Conducerea PNL se reuneste, astazi, pentru a analiza rezultatul alegerilor locale si pentru a stabili politica de aliante la nivelul consiliilor locale si judetene, inclusiv faptul ca liberalii nu vor negocia cu PSD. De altfel, potrivit lui Traian Basescu, miercuri ar urma deja sa aiba loc o intanire intre liderul PNL Ludovic Orban si cel al PMP, Eugen Tomac. La Iasi, liberalii au invitat deja la discutii formatiunile de dreapta.
Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne (MAI) Foto: Facebook.com
Marcel Vela (MAI): Disperarea unor candidaţi că au pierdut nu trebuie să conducă la fraude electorale. Nu voi tolera nicio abatere de la lege
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis marți un mesaj în care susţine că rămâne "foarte atent" la ce se întâmplă după votul de la alegerile locale de duminică, 27 septembrie. Ministrul asigură că acuzațiile de fraude electorale ale unor candidați împotriva celorlalți sunt analizate și nu va fi tolerată „nicio abatere de la lege". Marcel Vela a mai precizat că până marți după amiază au fost reținute deja trei persoane și alte câteva sute sunt cercetate pentru comiterea de fapte ilegale în contextul alegerilor locale.
VIDEO Scandal uriaș și suspiciuni de fraudă electorală în confruntarea pentru Primăria Sectorului 1
VIDEO Scandal uriaș și suspiciuni de fraudă electorală în confruntarea pentru Primăria Sectorului 1
Alegerile locale au venit la pachet cu incidente, acuzații și suspiciuni grave de fraudă. În sectorul 1, cel mai bogat al Capitalei, scandalul este uriaș. Sunt acuzații că s-ar fi furat masiv voturi. Se pare că există neconcordanțe între numărul de voturi de pe procesele verbale şi cel transmis electronic. O reacție la adresa scandalului a avut și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.  
Eugen Pîrvulescu
Suspiciuni de fraudă la Teleorman. Eugen Pîrvulescu (PNL): Cerem renumărarea voturilor pentru Consiliul Județean
Suspiciuni de fraudă la Teleorman. Candidatul PNL pentru Consiliul Județean, Eugen Pîrvulescu, cere ca voturile să fie renumărate. Liberalul susține că, după închiderea urnelor, a primit semnale că PSD a furat voturile. Dacă la șefia CJ rămân dubii, liberalii sunt siguri de succesul din consiliu, pentru că au majoritate. De asemenea, ei au câștigat și 47 de primării în județul lui Dragnea. 
gabriela firea
Gabriela Firea susține că nu fuge de răspundere după înfrângerea de la Primăria Bucureștiului
Gabriela Firea a lansat noi acuzații la adresa lui Victor Ponta și Robert Negoiță că nu au vrut să facă o alianță de stângă care să o susțină pentru primăria Capitalei. Criticile au venit după ședința de la sediul Partidului Social Democrat, ședință la care au participat, conform Hotnews, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Dan Tudorache și Gabriela Firea.