Articolele din categoria ALEGERI LOCALE 2020:

Daniel Tudorache
Daniel Tudorache susține că mai are o contestație care poate schimba alegerile din Sectorul 1: "Aștept ședința BEC de mâine"
Daniel Tudorache anunță că va aștepta sedința BEC de mâine pentru a lua în discuție contestația sa în privința imaginilor apărute în presă care ar arăta un presupus furt de voturi la alegerile de la Sectorul 1. Tudorache se declară surprins că BES 1 a declarat-o câștigătoare pe Clotilde Armand înainte de o decizie în cazul acestei contestații.
BEC a decis clasarea tuturor cererilor de renumărare a voturilor. Sâmbătă ar putea fi anunțate rezultatele finale în sectoarele 1 și 5
BEC a decis clasarea cererilor de renumărare a voturilor. Sâmbătă ar putea fi anunțate rezultatele finale în sectoarele 1 și 5
Biroul Electoral Central (BEC) a decis, vineri seara, să claseze toate cererile de renumărare a voturilor, după ce Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a hotărât, în aceeași zi, să-şi decline competenţa în privința solicitărilor de renumărare a voturilor la sectoarele 1 şi 5 au declarat surse ale instituţiei, pentru News.ro. În acest context, cel mai probabil BEC va anunţa sâmbătă rezultatele finale.
Biroul Electoral de Sector 1 dezminte acuzațiile PSD:
Biroul Electoral de Sector 1 dezminte acuzațiile PSD: "Totul s-a făcut cu respectarea legii. Imaginile au ca scop inducerea în eroare"
Biroul Electoral de Sector (BES) 1 demontează toate acuzațiile PSD legate de fraudarea scutinului din 27 septembrie. Într-un comunicat de presă dat, astăzi, publicității, la 14 ore după izbucnirea scandalului legat de imaginile cu sacii în care social-democrații susțineau că s-ar fi aflat voturile cetățenilor, BES afirmă că tot procesul electoral din cadrul biroului s-a desfășurat cu respectarea legii, imaginile date publicitatii miercuri seara având scopul "de a induce în eroare". 
Dan Barna:
Dan Barna: "PSD a pierdut alegerile la Bucuresti. Se incearca un complot inimaginar"
Copreşedintele USR-PLUS, Dan Barna, respinge acuzațiile de fraudă a scrutinului din 27 septembrie aduse de social-democrați. Într-o declarație de presă susținută, astăzi, Barna a precizat, referitor la cele două seturi de imagini care au aruncat în aer scandalul privind rezultatul scrutinului de la Primăria Sectorului 1, că ar fi fost vorba doar despre procese verbale reverificate si semnaturi renumarate pentru ca procesele verbale să fie închise. Mai mult decât atât, Barna susține că persoanele care apar manipulând sacii cu voturi în cele două seturi de imagini ar fi șoferul lui Dan Tudorache, candidatul PSD la primăria de sector, și un reprezentant al unui alt partid decât USR PLUS. 
Ludovic Orban intervine în scandalul fraudării votului. Premierul cere anchetă amănunțită la Sectorul 1  / Foto: Inquam Photos, George Calin
Ludovic Orban intervine în scandalul fraudării votului. Premierul cere anchetă amănunțită la Sectorul 1
„În politică trebuie să știi să mai și pierzi” - este răspuns premierului Ludovic Orban pentru social-democrați. În urma scandalului de la Biroul Electoral al Sectorului 1, atât președintele PSD, Marcel Ciolacu, cât și primarul în funcție, Dan Tudorache, au cerut renumărarea voturilor nu doar la Sectorul 1, cât și la Capitală! Premierul Ludovic Orban susține că pe numărarea paralelă a PNL, Clotilde Armand a câștigat la diferența de 1.000 de voturi, iar Nicușor Dan este primar general fără nici un dubiu, declară premierul.