Schimbare importantă la WhatsApp: Ce modificare pregătește compania WhatsApp, forţată de legislaţia europeană pentru pieţe digitale, va implementa, în aproximativ o lună, suportul pentru alte aplicaţii de chat.
Groenlanda se confruntă cu un fenomen ciudat din cauza topirii ghețarilor. Vinovată, încălzirea globală Un nou studiu arată că, încălzirea globală a dus la topirea calotei glaciare din Groenlanda, fenomen care este la originea creşterii nivelului solului imensei insule arctice şi a creării de noi insuliţe.
Vin super-URAGANELE. Experții vor să introducă o noua treaptă, pentru că furtunile sunt tot mai distructive Uraganele cresc în intensitate, aproape an de an, iar oameni de știință cred că ar fi nevoie de o nouă treaptă de evaluare a forței lor distructive. Aceștia au argumentat că în ultimul deceniu au fost înregistrate mai multe furtuni ale căror caracteristici le-au depășit cu mult pe cele atribuite categoriei 5, cea mai înaltă treaptă în acest moment.
Primul copil AI, creat de cercetătorii chinezi! Micuța Tong Tong e capabilă de emoții și poate îndeplini diverse sarcini Cercetătorii Institutului pentru Inteligență Artificială Generală din Beijing au uimit lumea prin crearea primului copil AI. Fata, pe nume Tong Tong, are comportamentul specific unui copil de 3-4 ani, poate exprima emoții, dar și să îndeplinească diverse sarcini.
Statele UE au votat prima lege din lume care reglementează utilizarea inteligenței artificiale Statele Uniunii Europene au aprobat vineri o legislație inedită la nivel mondial, prin care reglementează utilizarea inteligenței artificiale, impunînd o serie de restricții în calea tentației de a înlocui sau falsifica rezultatele muncii umane.
Diferențele esențiale dintre iPhone 14 și iPhone 15 – ce model să alegi (P) Probabil că dacă ai deja un telefon vechi de câțiva ani simți nevoia să îl înlocuiești pentru că ai ajuns să îl încarci de câteva ori pe zi sau pur și simplu ai alte probleme cu el. Așa că, te-ai pus frumos să îți cauți un telefon nou cu care să nu mai ai probleme mult timp de acum înainte.
Schimbări majore la WhatsApp: Meta pregătește 3 funcții noi care vor să revoluționeze experiența de utilizare 2024 se anunță un an plin de schimbări și inovații pentru WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie din lume. Pentru a-și menține poziția de lider și a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor, WhatsApp pregătește lansarea a trei funcții noi care promit să revoluționeze experiența de utilizare, oferind o mai mare interacțiune și funcționalitate.
Funcții noi pentru WhatsApp, în 2024. Schimbările, valabile pentru toți utilizatorii WhatsApp lucrează la o funcție care le va permite utilizatorilor să partajeze fișiere fără fir între dispozitive care se află în imediata apropiere unul de celălalt. Potrivit rapoartelor, WhatsApp dezvoltă această funcție atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru cei de iPhone.
Descoperirea care pune pe jar SUA și Occidentul. China ar fi construit glonțul care își schimbă direcția Glumele pe seama armei care trage cu glonțul după colț sunt pe cale să devină realitate, după ce China se pare că ar fi reușit să construiască un proiectil capabil să-și schimbe traiectoria.
Un nou test de sânge ți-ar putea salva viața: depistează cancerul cerebral Un nou test de sânge ar putea revoluționa medicina. Examenul medical este capabil să detecteze cu precizie o serie de tumori cerebrale, inclusiv cele cu rată mare de mortalitate.
Pe ce mai cheltuie statul banii contribuabililor. Aproape 30 de milioane pe un proiect de securitate cibernetică Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) tocmai a primit un buget de aproape 30 de milioane de pentru un proiect prin care instituții, dar și companii private, vor învăța despre cum să se ferească de posibile infracțiuni cibernetice.
Ce este boala X, noua super-pandemie din scenariile conspiraționiste? Cât de serioase sunt temerile asociate Despre misterioasa boala X” se vorbește tot mai des pe rețelele sociale, dar și în presă. Deci, ce este de fapt această boală, prezentată uneori drept o super-pandemie care ar urma să aibă efecte atât de devastatoare, încât criza COVID va părea o joacă de copii, prin comparație.
Noi modificări la început de 2024. Meta va permite deconectarea conturilor Instagram de Facebook pentru europeni Meta vine cu noi modificări la început de 2024. Compania fondată de Mark Zuckerberg le va oferi europenilor posibilitatea deconectării conturilor de Facebook şi Instagram, precum şi a unora dintre serviciile Facebook, înainte de intrarea în vigoare a noii legislaţii DMA.
Una dintre cele mai mari companii americane a fost atacată de hackerii ruși. Ce pagube au produs Piraţi cibernetici cu legături cu serviciile de informaţii ruse au atacat mesageria electronică a cadrelor superioare ale companiei Microsoft, potrivit unui document judiciar depus de gigantul american în domeniul informaticii, informează AFP şi dpa.
100.000 de copii sunt hărțuiți sexual zilnic cu ajutorul platformelor de socializare Facebook și Instagram. Datele care aruncă în aer social media Meta estimează că aproximativ 100.000 de copii care folosesc Facebook şi Instagram au parte zilnic de hărţuire sexuală online, inclusiv prin „imagini ale organelor genitale ale adulţilir”, potrivit documentelor interne ale companiei făcute publice miercuri seară, relatează The Guardian.
Rectorul Babeș Bolyai, despre revoluția tehnologică și creierul uman: "În 5-10 ani oamenilor li se vor face implanturi cerebrale" Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB), psihologul Daniel David, a împărtășit o viziune îndrăzneață cu privire la dezvoltarea tehnologică și impactul acesteia asupra creierului uman. Acesta crede că, într-un interval de 5-10 ani, ne vom confrunta cu realitatea în care implanturile cerebrale vor deveni din ce în ce mai comune pentru a optimiza atenția sau memoria oamenilor.
Schimbare importantă la Netflix. Platforma renunță la o funcție pe care o oferea utilizatorilor până acum Netflix anunță o modificare importantă la platforma de streaming. Un serviciu care era oferit până acum utilizatorilor urmează să devină istorie.
O nouă metodă de înșelătorie circulă pe Facebook. Utilizatorii, grav afectați: hackerii cer sume uriașe O nouă metodă de înșelătorie și-a făcut apariția în mediul online. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că utilizatorii rețelei de socializare Facebook pot să-și piardă accesul la cont dacă accesează un link.
Punct de cotitură în știință: Prima clonare cu succes a unei maimuţe rhesus. Cercetătorii spun că este pasul preliminar clonării umane Un avans major în domeniul științei a fost realizat de oamenii de ştiinţă chinezi, care au reuşit să cloneze cu succes un macac rhesus în stare bună de sănătate, în prezent în vârstă de doi ani. Prin perfecționarea tehnicii care a dat naștere celebrei oi Dolly în 1996, cercetătorii au demonstrat încă o dată puterea și potențialul acestui domeniu al științei.
King Kong chiar a existat. Cum și de ce a dispărut cea mai mare maimuță? S-a aflat cum a dispărut cea mai mare maimuță din lume! Este vorba despre primatul gigant care avea o înălțime de trei metri și ajungea să cântărească câteva sute bune de kilograme.
Cum să detectezi microfoanele spion. 4 metode eficiente de protejare a intimității tale Într-o lume tot mai tehnologică și conectată, protejarea intimității și a confidențialității a devenit o prioritate pentru mulți. Unul dintre aspectele cheie în acest sens este detectarea și eliminarea posibilelor dispozitive de ascultare sau microfoane spion.
Oamenii de știință, uimiți: a fost descoperită o megastructură cosmică Astronomii au descoperit o megastructură cosmică în formă de inel, ale cărei proporţii sfidează teoriile existente despre univers, potrivit The Guardian.
Compania META, care deține Facebook și Instagram, introduce măsuri drastice pentru a proteja adolescenții: schimbări radicale Meta a decis să ascundă de adolescenți postările care abordează subiecte care le pot da idei periculoase. Decizia vine după valul de critici, cu privire la faptul că rețelele sale sociale au impact negativ asupra tinerilor.
Site-urile care vând referate sau pun la dispoziție lucrări științifice vor fi închise. Lovitură pentru elevi și studenți. Părinții, revoltați Site-urile care vând sau pun la dispoziție lucrări științifice, de licență, masterat și doctorat ori proiecte sau referate vor fi închise de autorități, dar părinţii elevilor de gimnaziu sau liceu văd asta ca pe o „sufocare“ a surselor de documentare pentru elevi.
NASA trimite pentru prima oară după 50 de ani o misiune pe Lună Pregătirile finale sunt în curs de desfășurare la Cape Canaveral din Florida, NASA a pregătit prima rachetă americană care să ajungă pe Lună, după 50 de ani.
Melcul care naște pui vii, dovada că evoluția speciilor nu are salturi spectaculoase și inexplicabile Perpetuarea speciei prin ouă este caracteristică moluștelor, dar o specie de melci care de circa 100.000 de ani dă naște puilor vii i-a făcut suficient de curioiși pe specialiști încât să cerceteze serios fenomenul și săp vină, acum, cu explicații. Teoria arată cât de complexe și dinamice sunt procele evolutive, .
Alertă pentru toți cei care au conturi Google - Parolele pot fi sparte cu ușurință de hackeri - Ce trebuie făcut Experţii în securitate cibernetică au descoperit o modalitate de a accesa în mod neautorizat conturile utilizatorilor Google prin intermediul cookie-urilor.
WhatsApp și Google vor avea arhivă comună chiar din 2024. Pentru utilizatori, înseamnă COSTURI suplimentare WhatsApp și Google vor avea arhivă comună, încă din 2024. Modificarea este extrem de importantă, pentru că spațiul de stocare gratuit se va epuiza mai rapid, iar suplimentarea va trebui plătită.
NASA a vorbit despre "asteroidul pierdut" care ar lovi Terra în 2024 Agenția Spațială Americană a oferit explicații publice despre afirmațiile că un asteroid „pierdut” va lovi Pământul anul acesta. Potrivit rapoartelor, există riscul de impact pe 5 octombrie 2024
Microsoft introduce butonul de "asistent" AI pe tastaturile pentru PC-uri și laptopuri Windows. Prima schimbare făcută după 30 de ani Microsoft adaugă un nou buton pe tastaturile pentru PC-uri și laptopuri Windows, care va apela la un asistent AI, a anunțat gigantul tehnologic. Vorbim, practic, despre prima schimbare majoră a designului în ultimii 30 de ani.