Articolele din categoria POLITICĂ:

Bătălie electorală cu personaje din desene animate. Replica lui Piedone după ce Cîrstoiu l-a asemănat cu Peppa Pig
Bătălie electorală cu personaje din desene animate. Replica lui Piedone după ce Cîrstoiu l-a asemănat cu Peppa Pig
Campania pentru Primăria Capitalei a trecut la etapa pe jigniri și replici acide. Cătălin Cîrstoiu și Cristian Popescu Piedone sunt protagoniștii din mijlocul noului scandal politic desprins din desenele animate. Medicul coaliției l-a caracterizat pe primarul Sectorului 5 ca fiind un personaj cunoscut din desene animate, respectiv Peppa Pig. În schimb, Piedone spune că oponentul la primărie îl are ca șef de campanie pe copilul său.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis participă joi la Summitul Inițiativei celor Trei Mări. Cu ce mesaj se duce președintele la întrunire
Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, găzduit la Vilnius, unde va fi discutat modul în care Iniţiativa trebuie să se dezvolte şi să se adapteze în contextul regional complex.. Iohannis va pleda pentru rezultate concrete pentru îmbunătăţirea conectivităţii regionale pe axa Nord-Sud şi va aborda stimularea conectivităţii cu Ucraina şi Republica Moldova.
Ciucă îndeamnă liberalii la acțiune
Ciucă îndeamnă liberalii la acțiune: ”Să vorbim puțin și să facem mult. Cîrstoiu va veni cu fişa de tratament pentru Bucureşti"
În cadrul ședinţei Comitetului de Coordonare al PNL Bucureşti de miercuri, preşedintele formațiunii politice, Nicolae Ciucă, i-a îndemnat pe liberali să vorbească puţin şi să facă mult. De asemenea, liderul PNL a abordat subiectul candidaturii doctorului Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Municipiului București, considerând că acesta va veni cu "fişa de tratament" pentru Bucureşti.
Cătălin Cîrstoiu/ Facebook
Cătălin Cîrstoiu: Ideal ar fi să vorbim despre un București al viitorului, și nu despre unul al "nevoilor primare". De unde se va inspira medicul în proiectul său pentru Capitală
Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat, miercuri, că ar fi ideal să vorbim despre un Bucureşti al viitorului, despre inteligenţa artificială şi rolul ei în coordonarea administrativă a unui oraş, însă în mod anacronic pentru 2024 vorbim „de un Bucureşti al nevoilor primare", pentru că traficul, transportul și apă caldă sunt nevoi primare. El a mai spus că foarte multe proiecte interesante prezentate de Sebastian Burduja, liderul PNL Bucureşti, se vor regăsi în proiectul său pentru Capitală, şi i-a mulţumit liberalului pentru aceste idei.
Marcel Ciolacu
Ciolacu răspunde solicitării patriarhului Daniel: Guvernul va sprijini activităţile cultelor religioase
Premierul Marcel Ciolacu şi reprezentanţi ai statului român au avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţi ai cultelor religioase recunoscute din România, fiind abordate teme care privesc viaţa religioasă din ţara noastră, cât şi perspectivele consolidării parteneriatului dintre stat şi culte. „În ultimele luni au avut loc mai multe schimbări legislative cu impact în domeniul vieţii religioase, printre care cele mai importante privesc sprijinul pentru salarizarea personalului clerical şi neclerical, diversificarea sprijinului financiar acordat cultelor, conform nevoilor şi solicitărilor acestora, în mod deosebit în domeniul asistenţei sociale şi medicale, precum şi reorganizarea Secretariatului de Stat pentru Culte”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.
CTP, atacuri în rafală la Cătălin Cîrstoiu: Minte fără să clipească. Acuzațiile aduse candidatului PSD-PNL la Capitală/ Arhivă foto
CTP, atacuri în rafală la Cătălin Cîrstoiu: "Minte fără să clipească!" Acuzațiile aduse candidatului PSD-PNL la Capitală
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a izbucnit și l-a atacat pe Cătălin Cîrstoiu, după ce acesta a făcut publice discuții dintre el și presă. CTP spune că dezvăluirile viitorului candidat la Primăria Generală sunt o rafală de minciuni care arată că medicul poate minți fără remușcări. Totul vine în contextul în care Cîrstoiu a declarat că presa vrea să îi strice imaginea. 
Nicoleta Pauliuc: Digitalizarea sistemului de sănătate din România poate asigura un acces mai facil al tuturor pacienților la servicii medicale de calitate
Nicoleta Pauliuc: Digitalizarea sistemului de sănătate din România poate asigura un acces mai facil al tuturor pacienților la servicii medicale de calitate
Într-un discurs la Bruxelles, unde participă la conferința ”Drumul înainte. Modalități de reducere a decalajelor dintre calitatea serviciilor de sănătate din România și Zona Euro”, senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, inițiatoarea unui proiect de lege privind telemedicina a amintit de progresele făcute de România a în perioada pandemiei, când multe spitalele s-au mai digitalizat şi de faptul că în PNRR sunt prevăzute 400 de milioane de euro pentru realizarea sistemului de eHealth și telemedicină.