Articolele din categoria POLITICĂ:

Procuror DIICOT, urmărit penal de DNA în dosarul ginerelui lui Băsescu
Procuror DIICOT, urmărit penal de DNA în dosarul ginerelui lui Băsescu
Jurj Tudoran Remus, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, este urmărit penal pentru complicitate la șantaj, în dosarul în care Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, este cercetat pentru aceeași infracțiune, arată un comunicat DNA. Procurorul este acuzat că a exercitat acţiuni de constrângere asupra unui om de afaceri, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la D.I.I.C.O.T, ce face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni (printre care şi gestiune frauduloasă).
Ce a promis Iohannis în campania electorală. Ce a realizat din cele 18 promisiuni, în 100 de zile
Ce a promis Iohannis în campania electorală. Ce a realizat din cele 18 promisiuni, în 100 de zile
Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 19.00, în care își va prezenta bilanțul celor 100 de zile de mandat de șef al statului. În campania electorală pentru prezidențiale, Iohannis și-a făcut un plan de 18 promisiuni pe care le-a prezentat românilor, pentru a-l vota.  Astfel, dintre toate promisiunile sale, cea care s-a concretizat este un acord scris cu partidele politice, de alocare de 2% din PIB pentru apărare. Pe de altă parte, cu privire la susținerea activității DNA în anchetarea aleșilor, Klaus Iohannis a reacționat de fiecare dată când Parlamentul nu a dat încuviințare pentru arestarea sau urmărirea penală a unui senator(chiar dacă uneori târziu),  dar există și anumite abateri: una dintre ele este acceptarea lui Eugen Teodorovici, pentru postul de ministru al Finanțelor, deși acesta a votat împotriva încuviințării arestării preventive a lui Dan Șova, fapt ce i-a fost semnalat lui Iohannis, chiar și de fostul președinte. 
Directorul RAPPS, despre locuința temporară a lui Băsescu: L-am anunțat vineri pe Ponta de mutare
Directorul RAPPS, despre locuința temporară a lui Băsescu: L-am anunțat vineri pe Ponta de mutare
Directorul RA-APPSS, Gabriel Surdu, a anunţat că regia i-a atribuit fostului preşedinte Traian Băsescu parterul unei vile aflate pe domeniul de la Scroviştea, în urma unor plângeri făcute de fostul şef al statului, SPP respingând anterior mai multe propuneri înaintate de RA-APPS. Totodată, Surdu spune că şi-a anunţat superiorii, pe premierul Victor Ponta şi pe secretarul general Ion Moraru, de încheierea contractului încă de vineri.
Tolontan, atac dur către Ponta, după episodul ”răspund doar jurnaliștilor fără datorii la FISC”
Tolontan, atac dur către Ponta, după episodul ”răspund doar jurnaliștilor fără datorii la FISC”
Cătălin Tolontan a postat pe blogul său un text întitulat ”Cînd cetățenii vor plăti impozite doar statelor care nu înregistrează deficit, în care precizează că atunci va putea premierul Victor Ponta să nu dea declarații decît instituțiilor media care sînt pe profit, nu au datorii și-și plătesc toate impozitele și taxele la zi. Căci altfel, un stat pe deficit este un stat care rămîne dator, punîndu-i să plătească pe cei din viitor.
În februarie, Ponta este „reformator”. În martie, Ponta este el însuşi Video
În februarie, Ponta este „reformator”. În martie, Ponta este el însuşi
Premierul Victor Ponta refuză, după votul dat în Senat în cazul senatorului PSD Dan Şova, să explice de ce au votat senatorii social-democraţi împotriva solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării. Victor Ponta declara, la sfârşitul lunii februarie, că partidul a decis să nu mai respingă vreo cerere a procurorilor, însă, în cazul Dan Şova, senatorii PSD au votat împotriva reţinerii şi arestării. Întrebat, săptămâna trecută, despre cum a votat PSD în cazul Şova, Ponta a avut o ieşire nervoasă, plecând din faţa jurnaliştilor. Luni, întrebat, din nou, dacă senatorii pesedişti care au votat împotriva solicitării DNA vor fi sancţionaţi pe linie de partid, premierul a răspuns „Nu înţeleg întrebarea”, potrivit Gândul.info. 
Ovidiu Raețchi (PNL): Oare Ponta vorbește cu Iulian Herțanu, cumnatul său evazionist?
Ovidiu Raețchi (PNL): Oare Ponta vorbește cu Iulian Herțanu, cumnatul său evazionist?
Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, a reacționat, luni, la răspunsul premierului Victor Ponta, potrivit căruia „răspunde doar celor care achită taxe”, atunci când un jurnalist i-a pus o întrebare incomodă, care îl viza pe Dan Șova. Ovidiu Raețchi consideră că "este ciudat că Ponta nu răspunde jurnaliștilor de la instituțiile de presă cu datorii", în condițiile în care "el a elaborat Codul Fiscal cu un ministru care spală bani", potrivit EVZ.ro.
Ambasadorul Rusiei în România, Oleg Malginov
Oficialul american Rose îl contrazice pe ambasadorul rus la Bucureşti, despre sistemul antirachetă
Asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor, verificare și conformitate, Frank A. Rose, a declarat, luni, la București, că ambasadorul Federației Ruse în România, Oleg Malginov, "greșește" atunci când spune că sistemul antirachetă implementat de SUA reprezintă o amenințare și o provocare pentru Moscova, întrucât acesta nu are capacitatea să afecteze potențialul de descurajare strategic al Rusiei.