Articolele din categoria POLITICĂ:

Breedlove, despre Rusia: Nu este un partener de încredere. Trebuie să ne pregătim pentru orice Alt tip
Șeful NATO Europa, despre Rusia: Nu este un partener de încredere. Ne pregătim pentru orice
Comandantul suprem al Alianţei Nord Atlantice în Europa, Philip Breedlove, a declarat, în cadrul emisiunii Ambasador România, moderată de Alexandru Cumpănașu, că NATO trebuie să găsească, din nou, "o modalitate de a avea un parteneriat de încredere cu Rusia", "de dragul unei Europe întregi din punct de vedere teritorial, libere, paşnice şi prospere". Pe de altă parte, Philip Breedlove a afimat că "trebuie să ne pregătim pentru orice s-ar putea întâmpla". 
Comandantul NATO în Europa: Când va beneficia România de armament greu Alt tip
Comandantul NATO în Europa: Când va beneficia România de armament greu
Comandantul suprem al Alianţei Nord Atlantice în Europa, Philip Breedlove, a declarat, în cadrul emisiunii Ambasador România, moderată de Alexandru Cumpănașu, că România "a dat dovadă de un angajament ferm" în cadrul NATO, fiind un "partener incredibil în teatrele de operaţiuni", și clasându-se pe locul patru, în ceea ce priveşte numărul de soldaţi, în sprijinul operaţiunii NATO din Afganistan. În ceea ce privește furnizarea de armament greu, pe teritoriul României, Philip Breedlove a specificat că a luat o decizie, în acest sens, pe care o va anunța curând.
Comandantul NATO în Europa: Luăm în calcul toate opţiunile pentru soluționarea crizei din Ucraina Alt tip
Comandantul NATO în Europa: Luăm în calcul toate opţiunile pentru soluționarea crizei din Ucraina
Comandantul suprem al Alianţei Nord Atlantice în Europa, Philip Breedlove, a declarat, într-un interviu acordat în exclusivitate postului Realitatea TV, că nu exclude nicio alternativă pentru soluţionarea conflictului din estul Ucrainei, inclusiv cea militară. Totodată, generalul Philip Breedlove a vorbit despre rolul României în NATO, dar şi despre echipamentul militar ce urmează să fie desfăşurat pe teritoriul Europei. 
Băsescu a primit decorația militară supremă a Republicii Moldova
Băsescu a primit decorația militară supremă a Republicii Moldova
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a primit, joi, Ordinul "Ștefan cel Mare", decorația militară supremă a Republicii Moldova, pentru sprijinul constant acordat acestei țări și contribuția sa la promovarea securității și a democrației în regiune. Decorația a fost înmânată de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la invitația căruia Traian Băsescu efectuează o vizită privată, în aceste zile, informează Ziare.com.
Tolontan, dezvăluiri despre declarațiile Elenei Udrea și Rudel Obreja, în procesul ”Gala Bute”
Tolontan, dezvăluiri despre declarațiile Elenei Udrea și Rudel Obreja, în procesul ”Gala Bute”
Cătălin Tolontan a postat pe blogul său mai multe declarații de ale Elenei Udrea și Rudel Obreja,  făcute în fața judecătorilor de la ICCJ.  Astfel, Udrea a susținut că ”toate persoanele care s-au luptat pentru a se schimba în bine instituţii publice, pentru a se modifica Codul penal şi de procedură penală sunt arestate la acest moment!”, în timp ce Obreja a precizat că ”Toți procurorii DNA la un loc nu au făcut ce am făcut eu pentru România!”.
Cătălin Predoiu: De ce depinde căderea Guvernului Ponta Exclusiv
Cătălin Predoiu: De ce depinde căderea Guvernului Ponta
Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că PNL trebuie să intensifice bătălia politică, în vederea constituirii majorității parlamentare, întrucât acum deține argumentul, pentru a-i convinge pe ceilalți parlamentari, să se alăture construcției, prin prisma programului de guvernare, care va fi finalizat săptămâna viitoare. În acest sens, Predoiu a subliniat faptul că PNL are o datorie față de electorat, "care nu s-a terminat în noiembrie 2014", și că depinde de cât de pragmatic PNL va ști să lucreze, în următoarele două-trei luni, pentru a reuși să obțină această majoritate parlamentară.
Elena Udrea dezvăluie un nou abuz în dosarul "Gala Bute"
Elena Udrea dezvăluie un nou abuz în dosarul "Gala Bute"
Echipa de comunicare a deputatului Elena Udrea a scris, miercuri, în cadrul unei postări pe pagina de Facebook a fostului ministru al Dezvoltării, "cum s-a născut „lotul Udrea” – un nou abuz în dosarul „Gala Bute”. Concret, echipa de comunicare e Elenei Udrea critică faptul că mâine ÎCCJ va analiza "contestaţia depusă de avocaţii Elenei Udrea privitoare la prelungirea cu 30 de zile a arestării preventive", alături de "contestaţiile celorlalţi suspecţi din dosar".  În viziunea sa, "scopul unirii acestor cauze a fost ca „Udrea să fie băgată la grămadă” şi să nu se mai poată discerne între cauzele distincte".
Frunda, despre modificarea Codului de Procedură Penală: Este inacceptabil ca DNA să se pronunțe
Frunda, despre modificarea Codului de Procedură Penală: Este inacceptabil ca DNA să se pronunțe
Consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, a declarat, miercuri, la RFI.ro, că este inacceptabil ca DNA să încerce să influenţeze decizia politică, asta după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a criticat intenţia unor senatori PSD de a revizui Codul de Procedură Penală, în privinţa arestului. Pe de altă parte, Frunda e convins că dacă inculpaţii "executaţi mediatic", "discreditaţi" şi "umiliţi" vor da în judecată statul român la CEDO, vor câștiga.