Articolele din categoria POLITICĂ:

Rareș Bogdan Exclusiv
Rareș Bogdan: Faptul că ambasadele au reacționat este foarte grav. Afectează întregul PNL
Realizatorul emisiunii Jocuri de Putere, Rareș Bogdan, a declarat, miercuri, la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Deschide Lumea, că reacția ambasadelor, față de votul Senatului de respingere a cererii de încuviințare a reținerii și arestării lui Dan Șova, constituie un lucru foarte grav și "aruncă România într-o pană de imagine de care nu aveam nevoie", în condițiile în care, subliniază jurnalistul, ambasadorul Olandei "este cel mai influent în corpul diplomaților de la București". În acest context, Rareș Bogdan afirmă că se aștepta la o poziție mult mai clară, din partea președintelui Klaus Iohannis, față de ce s-a întâmplat, astăzi, în Senat, care "afectează întregul PNL".
Deputații au respins modificarea regulamentului Camerei
Deputații au respins modificarea regulamentului Camerei
Camera Deputatilor a respins, miercuri, modificarea regulamentului propriu, care stabilea ca revocarea presedintelui Camerei se face la propunerea liderului de grup din care face parte, iar cererea de arestare preventiva, retinere trebuie sa fie motivata "in fapt si in drept". Deputatii au votat cu 186 voturi "pentru", 108 abtineri si 4 voturi "impotriva", insa este vorba despre o lege organica, astfel ca erau necesare 198 de voturi favorabile, informează HotNews.ro.
Iohannis: Nu pot să trec cu vederea faptul că Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției
Iohannis: Nu pot să trec cu vederea faptul că Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției
Președintele Klaus Iohannis a criticat, miecuri, în cadrul unei postări pe pagina personală de Facebook, refuzul Senatului privind încuviințarea cererii DNA de reținere și arestare pe numele lui Dan Șova. În acest sens, Iohannis a afirmat că nu poate trece cu vederea faptul că Parlamentul a blocat din nou, astăzi, o cerere a justiției și a subliniat că "într-un stat de drept, nimeni nu este mai presus de lege".
Reacția Ambasadei Olandei, după votul Senatului în cazul lui Dan Șova
Reacția Ambasadei Olandei, după votul Senatului în cazul lui Dan Șova
Ambasada Olandei la București a precizat, miercuri, în cadrul unui mesaj postat pe pagina de Facebook, a instituției, după ce Senatul nu a încuviinţat arestarea preventivă a lui Dan Şova, că urmăreşte cu îngrijorare şi cu surprindere evoluțiile, privind ridicarea imunităților, adăugând faptul că are încredere că "România şi instituţiile sale că iau în considerare toate recomandările din rapoartele MCV".
Ambasada Marii Britanii la Bucureşti
Reacţii dure de la ambasadele SUA şi Marii Britanii, după votul Senatului în cazul Şova
Ambasada Marii Britanii la Bucureşti remarcă "cu îngrijorare" că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a avut un succes limitat în a convinge Parlamentul să răspundă pozitiv cererilor sale pentru ridicarea imunității unor parlamentari. reacţia diplomaţilor vine după ce senatorii au dat avuz negativ cererii DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova. Ambasada SUA a reacţionat la rândul său, amintind că imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv.
Alina Gorghiu   - sursa:  Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Scandal pe tema votului în cazul Şova. PNL atacă la CCR decizia Senatului şi cere alegeri anticipate
PNL critică votul dat de Senat pentru apărarea lui Dan Şova faţă de cererea de reţinere şi arestare şi anunţă totodată că va ataca la CCR decizia instituţiei. "Avem în vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale care stabileşte că hotărârile Senatului sau ale Camerei Deputaţilor se aprobă cu majoritatea parlamentarilor prezenţi", anunţă Alina Gorghiu. Rezultatul în cazul lui Dan Şova a fost: 79 de voturi "pentru", 67 "împotrivă" şi 5 anulate. "PNL cere alegeri anticipate pentru a da țării un nou Parlament", a mai spus co-preşedintele PNL Alina Gorghiu.
Dan Şova sursa: Ovidiu Micsik / Inquam Photos
Senatorii l-au salvat pe Dan Şova de arest. Vot favorabil pentru reţinerea şi arestarea lui Vâlcov
Dan Şova a scăpat de arest. Senatorii au votat împotriva reţinerii şi arestării fostului ministru, anunţă Realitatea TV. Rezultatul votului: 79 de voturi "pentru", 67 "împotrivă" şi 5 anulate. Ceva mai devreme, Dan Şova ceruse, într-un discurs susţinut în faţa colegilor săi din Parlament, să i se dea posibilitatea să se apere în libertate. În schimb, colegul său din PSD, fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, a primit aviz favorabil pentru arestare. Rezultatul votului: 97 de voturi "pentru", 48 "împotrivă" şi 5 anulate. Vâlcov ceruse senatorilor să avizeze cererea DNA.