Articolele din categoria POLITICĂ:

George Copos
Suspiciuni de plagiat pentru o carte scrisă de George Copos în închisoare
Istoricul Cătălin Parfene cere Administrației Naționale a Penitenciarului să facă publică o lucrare științifică semnată de George Copos, pe care acesta ar fi scris-o în perioada detenției. Istoricul are suspiciuni de plagiat, întrucât teza respectivă are același nume cu lucrarea sa de master. Mai mult, profesorul care ar fi coordonat ambele teze este același. Aceasta este prof. univ. dr. Stelian Brezeanu, actualmente pensionar, scrie romanialibera.ro.
Orban, despre reducerea TVA: Nu am auzit care este obiectivul lui Ponta Exclusiv
Orban, despre reducerea TVA: Nu am auzit care este obiectivul lui Ponta
Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, marți seară, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, decizia Guvernului de a reduce TVA de la 24 la 9 la sută, pentru toate produsele agroalimentare şi băuturile nealcoolice, subliniind că nu a auzit care sunt obiectivele, pentru implementarea acestei măsuri de relaxare fiscală, și că afirmația premierului Victor Ponta, potrivit căreia încasările la bugetul de stat, în primul trimestru al anului curent, au fost cu 5 miliarde de lei mai mari, este o minciună. Pe de altă parte, Orban a reamintit faptul că în urmă cu o săptămână, când Executivul a aprobat, în ședință, proiectul de modificare a Codului Fiscal, "habar nu avea că voia să reducă la 9 la sută" TVA, pentru că "altfel, introducea în proiectul de lege". Orban a punctat, totodată, că PNL a primit aviz negativ de la Guvern pentru reducerea TVA.
Cum au sărbătorit separatișii proruși din estul Ucrainei proclamarea 'republicii populare Donețk'
Cum au sărbătorit separatișii proruși din estul Ucrainei proclamarea 'republicii populare Donețk'
Separatișii proruși din estul Ucrainei au celebrat modest, marți, împlinirea unui an de la proclamarea 'republicii populare Donețk' (DNR), luând parte la o reuniune la Teatrul din Donețk, în absența așa-numitului 'președinte' al 'republicii populare Donețk', Aleksandr Zaharcenko, care nu a putut să ia parte la eveniment, din cauza unei răni de război nevindecate încă, relatează AFP, citată de Agerpres.
Gafă incredibilă. Klaus Iohannis, într-o ipostază bizară. Care este neconcordanța
Gafă incredibilă. Klaus Iohannis, într-o ipostază bizară. Care este neconcordanța
Președintele României, Klaus Iohannis, a fost pus într-o situație cel puțin bizară, într-un articol de pe site-ul mashable.com, intitulat ”Turkey restores Twitter, now stripped of offending photos”, în care apare în planul secund al fotografiei, în spatele președintelui turc Erdogan, cel care în urmă cu doar câteva zile, a dat un ordin pentru blocarea accesul la Twitter, în Turcia. În explicația foto, se precizează ”Guvernul turc a ridicat interdicția pentru Twitter, cerută de Erdogan”. 
Parlamentari PNL, blocaţi pe aeroporturi. Liberalii acuză o conspiraţie şi cer amânarea plenului
Parlamentari PNL, blocaţi pe aeroporturi. Liberalii acuză o conspiraţie şi cer amânarea plenului
Zeci de parlamentari sunt blocaţi, la această oră, pe aeroporturile din Timişoara şi Iaşi, de mai bine de două ore, fix în ziua în care este programat plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. Aeronavele Tarom ar fi avut defecţiuni, iar compania a decis să trimită alte aparate de zbor. UPDATE: Potrivit Realitatea TV, liberalii vor cere amânarea şedinţei de plen la care au fost convocaţi, pentru ora 17:00.