Articolele din categoria LUMEA ANIMALELOR:

Șarpele mâncător de ouă (foto: Bruce Jayne)
ȘARPELE care i-a uluit pe cercetători. INCREDIBIL cât de mic este și cât poate să înghită. Pitonii au fost umiliți
Șerpii sunt recunoscuți pentru capacitatea de a înghiți prada întreagă chiar și atunci când are o dimensiune impresionată. Sunt cunoscute cazurile pitonilor care înghit purcei întregi sau anaconde care înghit crocodili. Cu toate acestea, un mic șarpe african este cel care deține recordul de cel mai mare "înghițitor". Prin raportare la dimensiunile sale corporale, el înghite prăzi de 3-4 ori mai mari decât un piton.
URȘII, tot mai aproape de oameni, în căutare de hrană - Invazie masivă în orașe, animal chiar lângă București Video
URȘII, tot mai aproape de oameni, în căutare de hrană - Invazie masivă în orașe, animal chiar lângă București
Este invazie masivă de urși în România. Animalele sălbatice coboară tot mai mult în orașe după hrană, iar cei care ajung pe Transfăgărășan sunt familiarizați cuspectacolul trist și periculos oferit de urșii care așteaptă mâncare de la cei care trec cu mașina. În ultimele ore, un urs a fost văzut foarte aproape de Capitală, lângă pădurea Sinești. 
Câine din rasa Lagotto Romagnolo/ Foto: Profimedia
Top 4 rase de câini care nu lasă păr! Sunt perfecte pentru cei cu alergii - Imagini incredibile: zici că sunt jucării!
Câinele este cel mai bun prieten al omului: dar ce faci atunci când relația voastră e primejduită de alergiile pe care chiar el le provoacă? Din păcate, legătura multora dintre noi cu atât de iubitele patrupede este pusă în pericol de părul care ne provoacă strănut, mâncărimi sau chiar reacții alergice severe. Ce e de făcut? Să adopți exemplare din rase de câini care nu lasă păr.
Pisica neagră/ unsplash.com
17 august: Ziua pisicii negre. Care sunt cele mai întâlnite superstiții și de unde au apărut - Feline celebre
Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. Azi, de exemplu, celebrăm ziua aprecierii pisicii negre!
Foto: Profimedia
8 august, Ziua Internaţională a Pisicii. Tu ce cadou i-ai făcut?
Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. Festivităţile iniţiale pentru Ziua internaţională a pisicii (#InternationalCatDay) au fost organizate pentru prima dată în 2002 de către Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW).