Amnistia fiscală. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să te ierte statul de datorii Autoritățile române au adoptat o nouă amnistie fiscală prin Ordonanța de Urgență nr. 107/2024, care oferă facilități contribuabililor, atât persoane fizice, cât și juridice, pentru a-și reduce sau chiar elimina unele datorii către bugetul de stat. Această măsură vine pe fondul necesității de a crește veniturile la bugetul statului, în contextul în care deficitul bugetar pentru anul 2024 este preconizat să depășească ținta de 5% din PIB, estimările actuale indicând un deficit de 6,9%.
Parlamentarii dezbat reduceri de taxe pentru români! Cota TVA pentru produsele de igienă personală, redusă Parlamentarii dezbat astăzi reduceri de taxe pentru români! Comisia pentru buget a Senatului are pe masă un proiect care prevede reducerea cotei de TVA pentru produsele de igienă, cum ar fi săpunurile sau deodorantele. În plus, se dezbate și un proiect prin care părinții copiilor cu handicap grav sau accentuat ar putea scăpa de plata a jumătate dintre taxele către stat.
Toamna scumpirilor. Topul țigărilor al căror preț a crescut cel mai mult, în septembrie 2024 Țigările s-au scumpit, începând cu 9 septembrie, pentru a șasa oară de la începutul acestui an. Majorările sunt cuprinse între 50 de bani și un leu pe pachet.
Minutul de energie. Renunțarea la plafonarea prețurilor la Energie: ce se întâmplă cu furnizorii? Susţinerea actualei scheme de plafonare pune presiune pe furnizorii de energie din România care deservesc aproximativ 9 milioane de consumatori de electricitate și 3,5 milioane de consumatori de gaze. Ei se confruntă cu provocări majore în acest context pentru că sunt obligați să suporte inițial costurile pentru diferența dintre prețul real de pe piață și cel plafonat, urmând ca ulterior să fie decontați de la bugetul public.
Noua lege a pensiilor: cât de mult te ajută dacă ai mai multe contracte de muncă simultan Legea nu interzice nimănui să aibă mai multe locuri de muncă în același timp, însă impune un anumit număr de ore lucrate săptămânal și impozit și contribuții pentru fiecare contract.
Ce se ascunde, de fapt, în spatele One United Properties, o companie în criză care încearcă să prezinte o imagine complet diferită de cea reală Dezvoltatorul imobiliar One United Properties este subiectul unui val de critici legate de transparența și succesul afacerii sale. De la începutul anului 2024, acțiunile companiei au suferit o scădere semnificativă de aproape 15% la Bursa de Valori București, iar proprietarii săi, finanțiștii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, par disperați să își apere imaginea într-un climat de incertitudine și nemulțumire publică.
Facturile la gaze și energie ar putea EXPLODA anul viitor! Prețul pe kilowatt se dublează! Noi informații despre explozia facturilor la energie și gaze de anul viitor! Ministrul Energiei a confirmat faptul că plafonarea prețului este în vigoare până la sfârșitul lui martie, apoi ar putea să dispară. Mai exact, prețul pe kilowatt se dublează, potrivit informațiilor venite de la furnizorii de energie.
O nouă TAXĂ pentru turiștii navelor de croazieră care fac escale în Mykonos şi Santorini. Cât vor trebui să scoată din buzunar Grecia va percepe o taxă de 20 de euro pasagerilor navelor de croazieră care fac escală pe insulele foarte populare Mykonos şi Santorini. Un anunț în acest sens a fost făcut duminică de premierul grec Kyriakos Mitsotakis. Pentru moment, nu se știe când va intra în vigoare această măsură.
Până când vor plăti românii același preț la energie și la gaze? Anunțul ministrului Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat, vineris eară, că românii vor plăti acelaşi preţ la energie electrică şi la gaze până la finalul lunii martie, preţurile fiind plafonate. Ministrul a explicat, de asemenea, că în ultima perioadă au scpzut preţurile cu 10 – 20% la curent şi gaz.
Toamna scumpirilor. Topul alimentelor ale căror prețuri vor exploda din cauza secetei Lovită de secetă și de boli ale animalelor, România a cumpărat doar în prima jumătate de an alimente de 5 miliarde de euro din afara țării.
Miracolul românesc: În aproape cea mai săracă țară din UE, prețurile la locuințe au crescut mai mult ca-n restul Uniunii Prețurile locuințelor în România au înregistrat o creștere de 5,5%, în primul trimestru din 2024, mai multe decât media înregistrată în restul statelor UE, ba chiar și peste Zona Euro.
O companie din România le oferă angajaților 185.000 de lei ca să renunțe la locul de muncă. Despre ce este vorba Uzina Dacia din România a lansat un program prin care oferă angajaților stimulente financiare semnificative pentru a renunța voluntar la locurile de muncă. Conducerea companiei oferă sume între 22.000 și 185.000 de lei, în funcție de vechimea în muncă a fiecărui angajat, pentru a reduce personalul fără a recurge la disponibilizări forțate.
Pensiile s-au majorat, prețurile au explodat. Vești proaste în România Odată cu majorarea pensiilor, prețurile au explodat în piețe și magazine. De vină ar fi seceta din această vară care a dus la o scădere drastică a producției în țara noastră. Fermierii își vând marfa la prețuri scăzute sau o aruncă, însă intermediarii ar fi cei care cresc prețurile și de zece ori mai mult față de producător, spun agricultorii.
E oficial: pensii mai mici pentru un milion de pensionari Un milion de pensionari au primit decizii de recalculare cu pensii mai mici decât ar fi trebuit! Este situația celor care trebuie să treacă acum prin mica recalculare. Pensionarii sunt nevoiți să facă rost de adeverințele care demonstrează că au avut venituri și perioade de contributivitate ce nu au fost luate până acum în calcul.
Seceta din 2024 afectează producția de vin din acest an: fenomen surprinzător Seceta severă din vara anului 2024 a devastat multe culturi agricole din Balcani, dar a produs un efect surprinzător în viticultură: vinul din acest an va fi de o calitate mult mai bună decât se aștepta. În timp ce culturile de porumb, soia și floarea-soarelui au fost grav afectate de temperaturile extreme și lipsa de precipitații, vița-de-vie a beneficiat de pe urma acestor condiții, crescând concentrația de zahăr din struguri, ceea ce duce la un vin de calitate superioară.
Declinul ceasurilor de lux elvețiene: Marii producători au ajuns să ceară ajutor de la stat pentru a menține locurile de muncă Producătorii elvețieni de ceasuri au intrat în alertă. Vânzările lor au scăzut atât de mult încât cer ajutor financiar de la stat ca să-și poată menține numărul de locuri de muncă și pentru a evita concedierile permanente.
Copiii primesc alocațiile și indemnizațiile mai devreme luna aceasta, chiar înainte de începerea școlii Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a anunțat că alocațiile și indemnizațiile pentru copii vor fi livrate în avans în luna septembrie, înainte de începerea noului an școlar.
Toamnă dificilă pentru români: Prețurile alimentelor vor crește drastic din cauza secetei Fermierii atrag atenția că ne așteaptă o toamnă de coșmar, marcată de creșteri semnificative ale prețurilor alimentelor de bază. Seceta severă a afectat puternic culturile agricole, iar gradul de calamitate raportat de fermieri este între 70% și 100%. În urma acestor pierderi, prețurile produselor alimentare de bază, precum uleiul de floarea-soarelui, mălaiul și cartofii, vor crește considerabil, afectând puterea de cumpărare a consumatorilor.
Sacrificii pentru bugetari. Li se taie benzina și primele Cheltuielile statului sunt reduse de ochii lumii. Benzina de mers în vacanță și primele din timpul concediului vor fi eliminate. Asta în contextul în care deficitul bugetar este în creștere.
Vești bune în România! 700 de lei de la stat pentru plata facturilor la iarnă Vești bune pentru pensionari! Toți cei care beneficiau de sprijinul pentru plata facturilor de energie, vor primi acest ajutor chiar dacă veniturile lor au crescut în urma recalculării. Oamenii primesc din partea statului 700 de lei de două ori pe an.
Crește numărul bugetarilor. Câți oameni au prins posturi la stat Crește din nou numărul bugetarilor! În luna iulie lucrau la stat peste 1.294.000 de mii de oameni, cu 482 mai mulți ca în iunie. Totul, în timp ce Guvernul se străduiește pentru al treilea an la rând să înghețe angajările.
Cum vrea Germania să rămână oamenii mult timp în câmpul muncii. Beneficiile care li se aduc muncitorilor Guvernul german a aprobat reforma pensiilor care include stimulente pentru ca angajații să rămână mai mult timp în câmpul muncii. Potrivit reformei, oricine își amână data la care iese la pensie și este angajat pentru o perioadă de cel puțin 12 luni va primi o plată unică echivalentă cu pensiile pierdute în acest timp.
Seceta a pârjolit totul. Producția de miere a scăzut cu 70% Încălzirea globală afectează tot mai mult albinele și producția de miere. Anul acesta a fost unul deosebit de dificil pentru apicultori, cărora le vine din ce în ce mai greu să continue activitatea, întrucât muncesc în pierdere. Și asta pentru că piața e plină de miere artificială din import, mult mai ieftină.
Revolta seniorilor: pensii mai mari în decizii, dar mai mici pe talon. Ce pot face pensionarii nemulțumiți Pensionarii au luat cu asalt casele de pensii. Seniorii trag un semnal de alarmă după ce mai mulți pensionari s-au trezit cu pensii mai mici, asta deși în deciziile de recalculare venitul era mai mare.
Cea mai mare pensie din România: 100.000 lei pe lună. Cine este norocosul Dezvăluiri șocante, mai ales pentru pensionarii care abia trăiesc. Cea mai mare pensie din România ajunge la o sută de mii de lei, adică aproximativ 20 de mii de euro. Suma uriașă este primită de un pensionar care a lucrat în sistemul financiar-bancar și care a avut doar 18 ani de muncă.
Oficial: Amnistia fiscală a fost aprobată de guvern. Cum poți scăpa de datoriile la ANAF Proiectul de lege privind amnistia fiscală şi alte măsuri bugetare a fost aprobat în şedinţa de guvern de miercuri, conform unei informări din partea instituţiei. Legea prevede că se pot şterge penalităţile şi dobânzile, dacă datoria restantă se achită. Mai mult, persoanele fizice care au datorii la buget şi le achită până pe 25 noiembrie 2024 au o reducere de 50% dacă creanţa este mai mică de 5.000 de lei şi de 25% dacă datoria trece de acest prag.
Piața auto din Germania, în cădere liberă. Înmatriculări cu până la 80% mai mici, la unele mărci Cea mai mare piață auto a Europei pare să fi pus o frână bruscă. Înmatriculările de automobile noi au scăzut, la unele mărci, chiar și cu 80%. O cauză a acestor vânzări în scădere este și eliminarea subvențiilor pentru achiziția de mașini noi.
Zona Euro, un țel mult prea îndepărtat pentru România. Boloș: „Urmează 3 ani grei pentru noi” Ministrul Finanțelor se arată destul de pesimist în ceea ce privește data la care România va folosi moneda Euro. Marcel Boloș spune că 2025-2027 va fi o perioadă dificilă pentru economia țării.
Minutul de energie. Renunțarea la plafonarea prețurilor la energie: Ce înseamnă pentru consumatori? În prezent, prețul plafonat la electricitate pentru consumatorii casnici variază între 0,68 lei și 1,3 lei pe kWh, în funcție de consum.
Vești bune în România! Fermierii primesc bani de la stat pentru tractoare și utilaje noi Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat miercuri că peste 500 de fermieri din sectorul vegetal vor primi sprijin financiar pentru achiziționarea de tractoare și utilaje agricole noi. Conform declarațiilor sale, un total de 511 proiecte au fost aprobate pentru finanțare, suma totală alocată fiind de peste 147 de milioane de euro.