Marcel Ciolacu: „Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării! Este valabil și pentru persoanele cu dizabilități” Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat și președinte al Camerei Deputaților, a declarat astăzi că niciuna dintre pensiile aflate în plată nu va scădea în urma procesului de recalculare, o măsură valabilă și pentru persoanele cu dizabilități. Această asigurare vine după o întâlnire cu reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România și ai Consiliului Național al Dizabilității din România.
Când vin pensiile majorate după recalculare. Câți bani primesc cei cărora nu le-au ajuns deciziile Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat când ar trebui să se aștepte pensionarii români să le intre banii pe card după recalcularea pensiilor. Primele pensii vor sosi prin Poșta Română, începând cu data de luni, 2 septembrie.
Guvernul pregătește reglementări stricte pentru tranzacțiile cu criptomonede. ASF și BNR vor supraveghea piața Guvernul discută o ordonanță de urgență prin care tranzacțiile cu criptomonede vor fi supuse unor reglementări mai stricte în ceea ce privește cunoașterea clientelei și legislația de combatere a spălării banilor. Emitenții de criptomonede și platformele de tranzacționare vor trebui să se autorizeze și vor intra sub supravegherea ASF sau BNR.
Cum poți afla ONLINE ce vechime în muncă ai acumulat, pentru RECALCULAREA pensiei Românii pot să afle foarte simplu ce vechime în muncă au, fără a face drumuri la casele de pensii și fără a pierde timp pentru a obține informațiile dorite. Pentru aceasta este nevoie să-și creeze un cont de utilizator pe platforma Casei Naționale de Pensii Publice.
Amnistie fiscală. Bonusul pe care îl vor primi cei care și-au plătit datoriile la timp pentru a nu fi nedreptățiți de scutirile acordate datornicilor Se pregătește o nouă amnistie fiscală. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat joi, 29 august, că a fost identificată o soluţie prin care cei care nu şi-au plătit datoriile către stat şi le vor plăti până la data de 25 noiembrie, să beneficieze de o anulare a accesoriilor 100%. Pentru a evita concurența neloială pentru cei care și-au plătit datoriile la timp, și aceștia vor primi un bonus.
SURSE: Marcel Boloș a anunțat cel mai mare transfer de fonduri pentru pensii din istoria recentă În ședința Biroului Permanent Național (BPN) al Partidului Național Liberal (PNL), Marcel Boloș a anunțat că, astăzi, a fost efectuat un transfer record de 12,5 miliarde lei, destinat pentru 3,8 milioane de pensionari.
Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă a fost sincronizat la Sistemul Energetic Naţional. Anunțul companiei Unitatea 1 a centralei nucleare din Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de joi, 29 august, anunţă Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala nucleară.
Ucraina vrea să confiște proprietățile din România ale Federației Ruse: plan de executare silită a Kremlinului Gigantul de stat al gazelor naturale din Ucraina, Naftogaz, alături de 5 subsidiare ale sale, face turul instanțelor de judecată bucureștene, urmărind punerea în executare și în România a unei hotărâri a Curții Internaționale de Arbitraj de la Haga din primăvara anului trecut, prin care Federația Rusă a fost obligată să îi plătească despăgubiri de 5 miliarde de dolari pentru exproprierea activelor gaziere din Crimeea, inclusiv a mai multor zăcăminte offshore din Marea Neagră, în urma anexării peninsulei de către Kremlin în urmă cu peste 10 ani, în martie 2014.
Ce pensie va încasa Ion Ţiriac după recalculare? Anunțul a fost făcut chiar de șeful Casei de Pensii Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români din perioada postcomunistă, are o pensie considerabilă chiar și înainte de recalculare. Totuși, având în vedere faptul că fostul mare tenismen n-a avut stagiu complet de cotizarei, există îngrijorări că la recalcularea venitul său ar putea fi redus. Invitat la un post TV, șeful Casei Naţionale de Pensii Publice a confirmat, indirect, că Țiriac va rămâne cu pensia î plată.
Ministrul Muncii explică ce se întâmplă cu salariul minim european. Cum se calculează și cine va câștigă cel mai mult Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a oferit detalii despre introducerea salariului minim european și despre cum se va calcula. Formula va ține cont de puterea de cumpărare, de nivelul câștigului salarial mediu brut și de productivitatea muncii. Cel mai mult vor câștiga românii care lucrează deja pe salariul minim pe economie, iar angajatorii vor fi obligați să le crească salariile la nivelul salariului minim european.
Când vor fi livrate pensiile după recalculare? ANUNȚUL șefului Casei de Pensii Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță că pensionarii își vor primi veniturile majorate începând de săptămâna viitoare, întărind asigurarea autorităților că pensiile nu vor scădea după recalculare, în ciuda numeroaselor probleme apărute pe deciziile de recalculare.
Măsuri pentru fermierii afectați de secetă: despăgubiri în bani sau suspendarea creditelor Ministerul Agriculturii a elaborat mai multe acte normative privind măsuri pentru fermierii afectaţi de seceta severă din acest an. Se va acorda o despăgubire de până la 3.000 de lei pe hectar, a anunțat miercuri, 28 august, ministrul Florin Barbu.
Marcel Boloș: „Ne ținem promisiunile și ne asigurăm că toți pensionarii vor primi pensiile majorate fără întârzieri!” Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a subliniat angajamentul Guvernului de a asigura plata pensiilor majorate pentru toți pensionarii, fără întârzieri. Echipa Ministerului Finanțelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului, iar pensionarii își vor primi banii în conturile lor cât mai curând posibil, a spus oficialul.
Salariu uriaș pentru unul dintre cei mai controversați procurori! Magistratul din cazul Caracal încasează peste 20.000 de lei pe lună Salariu uriaș pentru unul dintre cei mai controversați procurori! Magistratul din cazul Caracal, Cristian Ovidiu Popescu, încasează un salariu de peste 20.000 de lei pe lună. Detaliile au ieșit la iveală după ce bărbatul și-a publicat declarația de avere.
Salarii de bugetari. Cât câștigă cel mai bine plătiți angajați la stat. Bani mulți în administrația publică România a ajuns să aibă cel mai mare număr de bugetari din ultimii ani, iar salariul mediu în unele domenii este chiar și de trei ori mai mare decât salariul unui angajat de la privat.
Ministrul Muncii: „16% dintre români muncesc pe salariul minim. Tendința este bună” În cadrul dezbaterii organizate de Blocul Național Sindical (BNS) pe tema salariului minim pe economie, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că doar 16% dintre angajații din România mai primesc salariul minim. Aceasta reprezintă o scădere notabilă, iar ministrul a subliniat că tendința este una pozitivă pentru piața muncii din România.
Sabotaj pe 40 de milioane de euro din banii statului pentru platforma "minune" de la Oficiul Comerțului. Calvar pentru mii de firme Milioane de euro din bani publici pentru un sistem inaccesibil. Este realitatea de la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Platforma instituției, care a costat 40 de milioane de euro, nu este accesibilă. Programul se confruntă cu breșe de securitate și nici măcar instituțiile nu pot accesa datele societăților. Conform experților, statul român este prejudiciat cu sute de mii de lei pe zi!
Alertă pentru economia națională: Deficitul bugetar a urcat la 4,02% din PIB după primele şapte luni ale anului Deficitul bugetului general consolidat a urcat în primele şapte luni ale acestui an la 71,04 miliarde de lei, reprezentând 4,02% din PIB, comparativ cu un deficit de 38,6 miliarde de lei, respectiv 2,40% din PIB, înregistrat în perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate marţi de Ministerul Finanţelor (MF).
Progrese în drumul spre aderarea la OCDE. România a primit avizul formal în domeniul concurenţei România a primit avizul formal în cadrul Comitetului pentru Concurenţă al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), după finalizarea procesului de evaluare în acest domeniu, informează autoritatea de concurenţă printr-un comunicat.
Jumătate de București nu are apă caldă, în urma unei avarii masive. CET Progresu a fost oprit forțat O avarie majoră la rețeaua de termoficare, din cauza căreia a fost oprit forțat CET Progresu, a lăsat aproape jumătate din blocurile alimentate de la sistemul de termoficare al Capitalei fără apă caldă. Anunțul a fost făcut chiar de către Electrocentrale București - ELCEN.
Ligia Deca (PNL): Am semnat alte noi 11 contracte de finanțare pentru construcția sau reabilitarea energetică a unor școli prin apelul „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi” „Este o nouă săptămână și am început-o cu primirea a încă 11 primari pentru semnarea altor contracte de finanțare pentru construcția sau reabilitarea energetică a unor școli prin apelul „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, în localități din județele Cluj, Timiș, Alba, Suceava, Călărași, Brașov și Arad”, a scris Ligia Deca în urma semnării noilor contracte cu localități care intră în rețeaua școlilor verzi.
Mulți pensionari au rămas fără tichetele sociale după recalculare. Voucherele, tăiate pentru câțiva lei în plus Pensionarii care au primit bani în plus după recalculare și au acum pensii mai mari de 2000 de lei nu vor mai beneficia de cardurile sociale pentru alimente, în valoare de 250 de lei. Seniorii se plâng că pentru câțiva lei primiți acum la pensie rămân fără banii care îi ajutau să își mai cumpere mâncare.
ÎMPRUMUTURI-ȘOC! Fiecare român e dator cu 45.000 lei. România nu reușește să-și acopere cheltuielile Datoria României este imensă. Fiecare cetățean, indiferent că este copil, adult sau pensionar, este dator cu aproximativ 45 de mii de lei. În prezent, țara noastră e datoare cu suma de 862 de miliarde de lei, echivalentul a 52,6% din PIB.
Cea mai mare pensie din România: Cristian Deliorga a încasat peste 800 de mii de lei anul trecut Suma fabuloasă care constituie cea mai mare pensie din România! Cristian Deliorga a încasat peste 800 de mii de lei în anul fiscal 2023. Acesta a dat statul în judecată și a primit în urma proceselor drepturi salariale restante.
Clienții casnici ar putea avea facturi duble după eliminarea plafonării prețurilor pentru energie electrică Se anunță un an 2025 greu pentru clienții casnici care vor avea, în unele cazuri, facturi duble după liberalizarea prețurilor la energie electrică. Liberalizarea coincide cu momentul în care piața de profil înregistrează prețuri astronomice.
Legea pensiilor ar putea fi modificată în plin scandal. Ce se întâmplă cu nevăzătorii Legea pensiilor ar putea fi modificată în plin scandal. Potrivit unor surse guvernamentale, modificarea ar putea fi făcută la articolele care îi vizează pe pensionarii nevăzători. Aceștia au atras atenția că veniturile lor scad cu 60-80% după noua lege și amenință inclusiv cu proteste. Nevăzătorii spun că în urma recalculării, zeci de persoane vor rămâne cu pensiile înghețate mai mulți ani.
Crește valoarea indemnizației de însoțitor pentru pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate Începând cu 1 septembrie 2024, pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate vor beneficia de o creștere a indemnizației de însoțitor. Aceasta va crește cu 224 de lei, de la 1.626 de lei la 1.850 de lei, și va fi primită cumulativ cu pensia de invaliditate.
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 3,8% în primele 6 luni din 2024 și va continua să scadă cu un ritm mediu anual de 2,5% până în 2027 România a produs, în primul semestru din 2024, o cantitate de ţiţei de peste 1,353 milioane de tone echivalent petrol (tep), cu 53.200 tep mai mică (-3,8%) faţă de cea din perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Anunț neașteptat. În plin război, Ucraina va exporta energie electrică în România Anunț cel puțin surprinzător de la Kiev. Ucraina va exporta energie electrică în România. Ukrenergo a precizat că exporturile de energie electrică vor avea loc doar în perioada de activitate maximă a parcurilor fotovoltaice. În ultima perioadă, consumurile de energie electrică în Ucraina au scăzut, ceea ce permite reluarea exporturilor de energie ale acestei țări.
România, codașa UE la încasările din TVA. Evaziunea fiscală ne costă anual 9 miliarde de euro Evaziunea fiscală duce România pe ultimul loc în Uniunea Europeană la încasările din TVA. În 2021, diferența dintre ce s-a colectat și ce ar fi trebuit colectat („gap de TVA”) a fost de 36,7%, mult peste media UE de 5,4%.