Emanuel Focșan este redactor la Realitatea.net si editor la Realitateafinaciara.net. Cu o experiență de 25 de ani în domeniu, a lucrat în radio, presă scrisă și televiziune. Are o afinitate pentru domeniile socio-economic și analize. Are studii economice, în domeniul istoriei și jurnalismului.

Articolele autorului Emanuel Focșan:

Oana Țoiu, deputat USR Plus
Lideri Plus aruncă scandalul de la Spitalul Foișor în curtea primarului general Nicușor Dan
Deputatul USR Plus Oana Țoiu îl atacă, voalat, pe primarul general Nicușor Dan, după scandalul legat de evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor. Țoiu sugerează că edilul nu i-a schimbat pe managerii de spital numiți pe vremea Gabrielei Firea, deși i s-a cerut acest lucru încă de la începutul mandatului. Și viceprimarul Plus al Capitalie a afirmat că el și-a făcut datoria și i-ar fi transmis lui Dan problemele legate de managementul spitalelor. 
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, scuze și gafe în serie legate de modul în care sunt înmormântați decedații COVID
  Ministrul Sănătății își cere scuze că a preluat o informație greșită referitoare la modul în care sunt înmormântați decedații COVID și a insistat asupra ei în dialogul cu jurnaliștii. Eroarea la care face trimitere Vlad Voiculescu este interpretarea dată unor paragrafe din ordinul 570/6 aprilie 2020, referitor la Protocolul privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu SARS-CoV2. 
Premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu (foto: Inquam/George Călin)
Florin Cițu, replică pentru Vlad Voiculescu: Eu am cerut testarea non-invazivă a elevilor, după ce am consultat specialiști
Premierul Florin Cîțu se poziționează de partea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în privința folosirii metodelor non-invazive de depistare a virusului SARS-CoV-2 la preșcolari și elevi. "Testele non-invazive erau propunerea mea, la sugestia specialiștilor," a afirmat luni șeful Guvernului, după ce principalii factori de decizie din Ministerul Sănătății, ministrul Vlad Voiculescu și secretarul de stat Andreea Moldovan au afirmat că testele pe bază de salivă "nu reprezintă un filtru atât e bun”.
Dan Bittman si Vasile Șeicaru (colaj andreipartos.ro)
Dan Bittman, făcut praf de Andrei Partoș: A dovedit, încă o dată, că n-are caracter. Ce a spus despre Vasile Șeicaru
Dan Bitman a stârnit din nou controverse și critici, după o remarcă făcută la adresa colegului de generație Vasile Șeicaru. Incidentul s-a petrecut la ediția aniversară a festivalului folk "Om bun 30", desfășurată anul acesta online. Andrei Partoș, unul dintre cei mai importanți jurnaliști muzicali și amfitrion al ediției din acest an, a fost cel care a relatat episodul. 
Gradul de infectare continuă să crească
Rata de infectare în București continuă să crească. Sectorul 1, pe primul loc
Rata infectării COVID-19 continuă să crească în București. Potrivit datelor comunicate vineri dimineață, numărul infectărilor calculat la mia de locuitori a ajuns la 6,67. Potrivit planului de măsuri ce urmează a intra în vigoare, la o rată a infectării de peste 7,5/mie, restricțiile de circulație și reducerea programului de funcționare se aplică de-a lungul întregii săptămâni, nu doar în intervalul vineri-duminică.  
Raport despre vaccinare
5 decese de la debutul vaccinării anti-COVID în România, toate clasificate drept coincidențe
De la debutul campaniei de vaccinare în România s-au înregistrat 8 cazuri severe de reacții adverse postvaccinare indezirabile (RAPI), din care 5 au avut ca finalitate decesul paciențior. Potrivit raportului prezentat de Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19, toate decesele au fost clasificate drept coincidențe. De la începutul campaniei au fost înregistrate 90 de reacții adverse, cele mai multe în urma serului AstraZeneca.
Violeta Alexandru vs Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu, acuzații grave într-o postare a Violetei Alexandru: Guvernul Orban a modificat cifrele pandemiei înainte de alegeri
Acuzații lansate de Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la adresa fostului guvern condus de Ludovic Orban. Într-un răspuns la o postare a fostului ministru PNL Violeta Alexandru, Voiculescu afirmă că datele privind evoluția pandemiei ar fi fost manipulate, în perioada premergătoare alegerilor, pentru a ascunde amploarea fenomenului. Voiculescu i-a răspuns astfel fostului ministru al Muncii, Violeta Alexandru, care a criticat declarații recente de genul "nu am încredere în cifre"   
Flavia Grosan, după audierea de la Colegiul Medicilor Bihor
Medic UPU Bihor: Flavia Groșan a contribuit din plin la îngreunarea misiunii personalului medical
Sfaturile controversate ale medicului Flavia Groșan și, mai ales, mediatizarea lor excesivă, au adus un deserviciu uriaș muncii personalului medical din secțiile ATI, a afirmat medicul-șef al UPU-SMURD Bihor. În direct la Realitatea Plus, Hadrian Borcea a relatat faptul că sub impulsul valului de informații pseudoștiințifice, unii pacienți au ajuns să aibă manifestări aproape psihotice.