Emanuel Focșan este redactor la Realitatea.net si editor la Realitateafinaciara.net. Cu o experiență de 25 de ani în domeniu, a lucrat în radio, presă scrisă și televiziune. Are o afinitate pentru domeniile socio-economic și analize. Are studii economice, în domeniul istoriei și jurnalismului.

Articolele autorului Emanuel Focșan:

Parc auto
Dezastru pe piața auto europeană. În România, înmatriculările au scăzut cu 40%
Primele două luni ale anului au marcat o scădere severă a înmatriculărilor de vehicule noi în Uniunea Europeană. În România, de exemplu, față de aceeași perioadă a anunlui trecut, numărul înmatriculărilor este cu aproape 40% mai mic, potrivit datelor comunicate de Asociația Producătorilor Europeni de Automobile. La nivel european, luna februarie a consemnat cele mai slabe rezultate din ultimii 8 ani.
Sectia ATI Spitalul Militar Central
Criza paturilor ATI: ARAFAT - În acest moment NU MAI SUNT LOCURI în București
"Situația cea mai presantă este în București, la aceast moment nu mai sunt paturi libere în secțiie ATI Covid", a declarat Arafat.Secretarul de stat Raed Arafat (MAI), la finalul ședinței de urgență privind criză din secțiile de urgență. Și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a precizat că se fac eforturi susținte pentru identificarea de locuri, atât în unități dedicate, cât și în altele care ar putea oferi suport suplimentar.
Filtru de poliție în trafic
România în stare de alertă. Din această seară se aplică noile restricții de circulație
Prelungirea stării de alertă a intrat în vigoare de azi, iar efecte se vor simții din această seară, când se aplică interdicția deplasării în afara locuinței între orele 22.00 și 5.00. Prelungirea perioadei în care circulația este restricționată, dar și limitarea capacității de cazare în unele stațiuni sunt cele mai importante modificări aduse setului de reglementărilor anterioare privind starea de alertă.
Scriitorul Spiridon Vangheli
VIDEO Confuzie în Parlamentul de la Chișinău. Moment de reculegere pentru un scriitor care N-A MURIT
Episod tragicomic, vineri, în Parlamentul Republicii Moldova. Deputaţii au ţinut un minut de reculegere în memoria scriitorului Spiridon Vangheli, deși acesta nu a murit. Este drept, aleșii au fost derutați de faptul că informația privind decesul lui Vangheli, internat în spital cu COVID-19, a circulat pe larg în presă. Chiar și site-ul Wikipedia, renumit pentru viteza cu care actualizează informațiile legate de moartea unor personalități, a consemnat pentru scurt timp ca dată a decesului 12 martie. Informația a fost ulterior corectată.    
Amânarea ratelor se poate dovedi o armă cu două tăișuri
Ultimele zile pentru depunerea cererilor de amânare a plății ratelor
Românii și firmele care au credite și, din cauza situației economice dificile, nu au posibilitatea să achite ratele, mai pot depune până pe 15 martie cereri de amânare la plată. Amânarea nu poate depăși o perioadă de nouă luni, fie că este vorba de o solicitare nouă sau de reînnoirea uneia mai vechi, dar care nu s-a întins pe perioada maximă.  Până acum, peste 550 de mii de persoane fizice și juridice au beneficiat de măsura introdusă de guvern. 
Catedrala Mitropolitană Timișoara, reprezentări diferite
Ministerul Sănătății, în centrul unui nou scandal, după ce a folosit imaginea Catedralei din Timișoara fără cruci
Un nou scandal vizează Ministrerul Sănătății, după ce, într-un afiş de promovare a campaniei de vaccinare, a fost folosită o reprezentare a Catedralei Mitropolitane din Timişoara fără crucile de pe turle. Într-o reacție publică, Arhiepiscopia și-a exprimat regretul față de incident, precizând că nu este prima dată când se întâmplă așa ceva. Ca urmare, Ministerul Sănătății a modificat imaginea inițială, adăugând crucile care lipseau. 
Elena și Nicolae Ceaușescu
Ultimul 8 Martie tovărășesc. Potop de omagii și ode pentru Nicolae și Elena Ceaușescu
8 Martie, Ziua Femei, a devenit în ultimii ani ai regimului comunist ziua în care toate energiile și inspirația celor puși în slujba propagandei erau dedicate proslăvirii cuplului Ceaușescu. Versuri, articole omagiale, cântece și tablouri, nimic nu lipsea din arsenalul cu care mass media îi bombarda pe românii și așa sufocați de manifestările zilnice ale cultului personalității familiei prezidențiale.
Florin Cîțu și Vlad Voiculescu (foto: Inquam/George Călin)
Contre între premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, pe tema datelor defalcate privind evoluția COVID-19
Noi contre între premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după decizia ministerului de a publica datele defalcate pe județe privind evoluția infectărilor cu SARS CoV-2, dar și numărul de teste.  Șeful guvernului a afirmat, luni dimineață, că "a avut o discuție cu șeful Corpului de control" pentru a verifica dacă a fost respectată legislația. În replică, Vlad Voiculescu a afirmat că n-a fost trimis niciun control și că, în opinia lui, astfel de date ar fi trebuit comunicate public încă din prima zi a pandemiei.
Ursula Van der Leyen si Klaus Iohannis (sursă foto: Klaus Iohannis/twitter)
Klaus Iohannis, mesaj editorial de Ziua Femeii, semnat împreună cu șefa Comisiei Europene
Președinetele Klaus Iohannis apare printre semnatarii unui editorial dedicat Zilei Internaționale a Femeii. Documentul este semnat și de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și de o serie de șefi de guvern din Belgia, Spania, Suedia, Grecia, Estonia, Finlanda, Irlanda și Luxemburg. Oficialii europeni atrag atenția că, în contextul unui an de pandemie, femeile au fost cele care au plătit cel mai greu preț, iar efectele se vor resimți și în viitor.
Locul accidentului din Cartierul Andronache
Gelu Duminică despre cercetarea în libertate a șoferiței din Andronache: Dacă erau rromi, erau toți în arest
Familiile fetelor ucise în accidentul care a oripilat România se pregătesc de înmormântare. Rudele sunt revoltate de decizia instanței de a o plasa pe șoferiță sub control judiciar, deși s-a dovedit că băuse alcool. În direct la Realitatea PLUS, sociologul Gelu Duminică a afirmat și el că există suspiciuni rezonabile de tratament preferențial, invocând modul în care acționează polițiștii când sunt vizați reprezentanți ai comunității rome. 
Rămășite dezgropate ale oilor din naufragiul de la Midia Exclusiv
Ministrul Mediului, la "Legile Puterii": Mulți vor face pușcărie după dezastrul ecologic din localitatea Smârdan
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că în urma dezastrului ecologic din comuna tulceană Smârdan va urma o serie de destituiri și condamări penale. Invitat la "Legile Puterii" de la Realitatea Plus, ministrul a precizat că modul în care autoritățile au ascuns ani la rând existența unui cimitir ilegal de animale este nu numai inadmisibil, dar și incredibil.
Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor
Doina Pană la "Culisele Statului Paralel": Am cerut DIICOT să trateze otrăvirea mea cu mercur ca infracțiune la siguranța națională
Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a declarat la "Culisele statului Paralel" că a cerut ca otrăvirea cu mercur, a cărei victimă a fost, să fie tratată ca o infracțiune la siguranța națională, având în vedere faptul că s-a petrecut în timpul mandatului. Într-o intervenție la Realitatea Plus, Pană și-a exprimat și dezamăgirea legată de faptul că ancheta înaintează extem de lent.