Articolele din categoria TRAVEL:

Aspretele, filmat în habitatul său natural din râul Vâlsan / Foto: Alex Găvan
IMAGINI ISTORICE cu aspretele, filmat în habitatul său natural din râul Vâlsan. Lipsa depistării puietului, semnal de alarmă pentru supraviețuirea speciei
Alpinistul și activistul de mediu Alex Găvan, fondatorul proiectului „Aspretele Trăieşte”, trage un semnal de alarmă: salvarea speciei este o cursă contracronometru. Depistarea puietului în timpul acţiunilor de evaluare a efectivelor peştelui fosilă vie care trăieşte doar pe cursul superior al râului Vâlsan este esențială pentru supraviețuirea acesteia, atrage atenția Alex Găvan. 
Un bar de pe insula grecească Mykonos a devenit faimos pentru prețurile sale exagerate
Furie printre turiștii din Mykonos. Au ajuns să dea pe două băuturi un salariu minim din România
De obicei, stațiunile grecești sunt cunoscute pentru atractivitatea lor și pentru bucuriile oferite, dar un loc din Mykonos a reușit să se facă remarcat în mod neașteptat pentru un motiv mai puțin plăcut: prețurile sale exorbitante. Recent, mulți turiști au fost surprinși să constate că doar două băuturi la barul respectiv i-au costat aproape 700 de lire, echivalentul a peste 4.113 de lei.
HARTA roșie a VIPERELOR. Zonele din România unde trăiește cel mai veninos șarpe
HARTA roșie a VIPERELOR. Zonele din România unde trăiește cel mai veninos șarpe
Numeroasele relatări din ultima vreme privind apariții ale șerpiilor în diverse zone din România au reaprins una dintre temerile cele mai frecvente ale oamenilor: întâlnirea cu un șarpe și riscul de fi mușcat, în cazul nostru de o viperă. În ciuda imaginii negative pe care o avem despre acest șarpe, specialiștii atrag atenția că, de cele mai multe ori, noi suntem cei care le invadăm teritoriul și ne expunem riscului de a fi mușcați. Concret, dacă știm cam în ce zone din țară și în ce tip de mediu locuiesc viperele, foarte probabil reducem mult riscul de a fi mușcați.
Restricţii de circulaţie, din 9 iulie, pe Podul Giurgiu-Ruse. Anunțul CNAIR: ce trebuie să știe șoferii/ Arhivă foto
Restricţii de circulaţie, din 9 iulie, pe Podul Giurgiu-Ruse. Anunțul CNAIR: ce trebuie să știe șoferii
Circulaţia rutieră pe podul care face legătura între România şi Bulgaria, la Giurgiu – Ruse, se va desfăşura cu restricţii, începând cu data din 9 iulie, a anunțat miercuri directorul CNAIR, Cristian Pistol. Putem vorbi, practic, despre o răsturnare de situație având în vedere că, anterior, același oficial anunțase că partea bulgară ar fi decis închidrea totală a podului de 2,8 kilometri lungime, tot de pe 9 iulie.